Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális ez, ti mit tennétek?

Normális ez, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

2009-ben ismertem meg a páromat, akkor külföldön dolgozott, jól keresett. Pont mikor összejöttünk, befuccsolt a munkahelye, de 4hónapig még kint volt, pedig nem fizették ki. Én mellette voltam végig, pedig nagyon friss volt a kapcsolat, támogattam, én mondtam, hogy jöjjön haza, költözzön ide, mert a szülei elfordultak tőle... Ez alatt az adósság csak gyűlt, az autóját majdnem elvitte a bank, nem engedtem, a családom segített, kifizettük a hátralékot. Talált itthon munkát, de nem tetszett neki, mert csak 90 ezret keresett... adódott egy alkalom, ismét kiment dolgozni, most egy másik céggel. De ugyanaz történt, mint az előző külföldi cégnél... nem akartak fizetni, végül megfenyegette őket, kifizették a 2havi bérét, ebből fedeztük a hátralékjait... Ez volt novemberben. Azóta ismét nincs melója. Én már egyre nehezebben tudom magunkat fenntartani (2autó- ebből az egyik törlesztős, lakás, rezsi, kaja, stb...) Főleg, hogy egyetemista vagyok, az ösztöndijamból, szoctám, árvasági segély, meg amit itthon keresek (tanitok), ebből élünk. Ennek ellenére még ő van kiakadva, tisztára idegbeteg, üvöltözik velem, nem tud magával mit kezdeni, nagyon rondán beszél velem...

Én ezt már nem bírom. Szeretem, tényleg. De nem tudok vele mit csinálni. Tudom, hogy azért ilyen, mert nincs munkája, és zavarja, hogy mégcsak lehetőség se nagyon van... 23 éves lány vagyok... Nem tudom mi legyen... Olyan válaszokat várnék, akik esetleg hasonló helyzetben voltak, vannak, hogyan oldották meg...

2010. jan. 9. 14:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
jesszus... egyetemre jársz mégis ekkora balek vagy? Drágám: ÉBRESZTŐ!!!!!!
2010. jan. 9. 14:51
 2/12 A kérdező kommentje:
rosszindulatú válaszokat nem kértem, köszönöm... nem volt ilyen soha, 9éve dolgozik, sosem volt vele ilyen, tudom, ismerem a családját, ismertem mielőtt összejöttünk is. de úgy látszik Neked nagyon jól megy, téged nem hatott meg a recesszió. Köszi.
2010. jan. 9. 14:53
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Ha elmegy munkanélkülire, ott kap vagy 70et
2010. jan. 9. 14:55
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Ez elég rossz helyzet. Első olvasásra azt mondanám, hogy ennek a pasinak te nem vagy túl fontos, vagyis nem szeret téged igazán.Hiszen arra tökéletes vagy, hogy kifizesd az adósságát-valamennyire eltartsd. Nekem nem szimpatikus, mikor egy férfi!! elfogad lánytól ilyesmit, fordított helyzetben érthető.

Viszont arról is szó van, hogy neki egyáltalán nincsen egy kiegyensúlyozott, biztos "élete", egzisztenciája, emiatt nyilván feszült, viszont ezt neki mielőbb rendeznie kellene, mert így, hogy egy ember akármilyen módon nem önálló, szerintem képtelen egy olyan párkapcsolatra,amiben egyenrangú partnerként vannak együtt a felek.Más az, ha aszülei támogtaják, és más, ha a társával van-itt tőled- függőségi viszonyban.

Viszont hát ugye amint tud, ő kimegy, itthagyja a barátnőjét, aki mellesleg a szülő szerepet játsza, az anyagio biztonságot megteremti. Kicsit ilyen szaga van nekem a dolognak, mintha te elsősorban az anyagi biztonság lennél. De nem ismerem a kapcsolatot, csak első olvasásra ez derül ki.

A felek nem egyenrangúak.

Beszélj vele erről, az sosem árt.És gondolkodj.

2010. jan. 9. 14:56
 5/12 anonim ***** válasza:
58%

te ne engem akarj megítélni hanem kapj a fejedhez. de tudod mit: IGEN, teljesen NORMÁLIS ha valaki élősködik a másik nyakán és közben még meg is alázza!!! :D:D:D:D

gondolom most boldog vagy :D

2010. jan. 9. 14:57
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Én nem voltam hasonló helyzetben, tehát nyilván nem annyira jó a válaszom, de ismertem egy szintén egyetemistát, aki ilyenben volt. Ő nem mertek szakítani, pedig meg is ütötte a pasija, tehát én azt ajánlanám, hogy beszélj vele, hogy ne beszéljen így veled és, hogy tudod, hogy nehéz neki, de ezt akkor sem érdemled meg ezt a hangnemet! Biztos érteni fog belőle, ha pedig scak rosszabra fordul ne rontsd el életed legszebb éveit egy ilyen hapek miatt.
2010. jan. 9. 14:57
 7/12 anonim ***** válasza:
59%

Mar mi lenne a normalis? Az, hogy eltartod a baratodat? Nem, ez nem normalis.

Vagy az normalis-e, hogy nem fizetik ki a kulfoldi cegek mar masodszorra? Nem, ez sem normalis!

Eleg rossz helyekre megy dolgozni, nagyon szerencsetlen ebben (is). Soha nem dolgoztam meg ugy kulfoldon, hogy ne fizettek volna ki, ot pedig mar masodszorra is atvertek? Furcsa.

Tedd fel magadnak azt a kerdest, hogy szuksegem van nekem erre az eletre? Ha igen a valaszod, akkor csinald.

Ha nem a valaszod a kerdesre, akkor azonnal, de azonnal szakitsal vele!

Amugy en biztosan szakitanek, hiszen miert kellene egy problemas kapcsiban elnem, ha egy boldogban is elhetnek. Annyi de annyi ferfi keres tarsat maganak a vilagon!

2010. jan. 9. 15:06
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs értelme ennek így. Mert legyen akármilyen frusztrált a munkája miatt, nem tehetné meg veled, hogy kiabál, csúnyán beszél hozzád. Én szó nélkül otthagynám - mondom látatlanban, de nyilván szereted, így ez nem ilyen egyszerű.

Most elmondom, hogy mi történt. Volt egy férfi és egy nő. Megismerkedtek. A nő beleszeretett a férfiba, a férfinek is tetszett a nő, vonzódott hozzá. Azután a férfinak problémái támadtak, a nő segített, hiszen szerette. A férfi először talán nem is szánt szándékkal. Látta, hogy a nő segít, érezte, hogy ez neki milyen kényelmes helyzet. Most már tudja, hogy megtehet bármit, a nő segíteni fog neki, anyagilag stb, és elvárja, hogy ez így is legyen.

Ugyan lehet, hogy szereti, de kicsit el is szállt magától, úgy érzi, mintha ez járna neki, noha egyáltalán nem így van. Nemhogy hálás lenne, még természetesnek veszi.

Ugye nem hangzik túl jól? Persze lehet, hogy korántsem ez a helyzet, de ennyiből ez jön le.

Ha folytatni akarod, mindenképpen ülj le vele beszélni! Mondd el ezt, amit nekünk. Ne vádaskodj, ne is vágd a fejéhez, hogy segítettél, hiszen ezt nem azért tetted, mert viszonzást vársz. Mondd el, hogy tudod, hogy ideges a munka miatt. De nem teheti ezt meg veled. Értestd meg vele, hogy rosszul esik neked, és nem mehet így tovább.

Valamint az anyagi ügyeiteket is rendezzétek.

Mondd meg neki, hogy szeretnéd, ha fizetné a saját dolgait. Kocsi stb. Jó lenne, ha a rezsibe is beleadna, ha veled él. Ez bizonyára nem fog neki tetszeni. Hisz nincs munkája. Adj neki egy kis időt, szabj ki határidőt. Segíts neki munkát keresni. És igenis fizessen neked. Ha nem tartja be, rakd ki a lakásodból. Ne szórakozz, fiatal vagy, előtted az élet, ne hagyd, hogy kihasználjanak!

És neked sem lenne rossz, ha félre tudnál rakni.

2010. jan. 9. 15:17
 9/12 anonim ***** válasza:
Ismerős helyzet. Én elhagytam. Sosem bántam meg. Hiába szerettem. Az volt az első gondolatom, hogy ha gyermekeink lennének, valószínűleg ugyanezt tenné. Nem szeretnék belegondolni, ez milyen lett volna.
2010. jan. 9. 15:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!Én nem akarlak bántani,de tényleg nézz egy kicsit körül...nem akar dolgozni 90 ezerért...hát már nekem személy szerint itt nem lenne ok a dolog.Ez Magyarország,szomorú,de itthon az a 90ezer is igen jónak számít(én is egyetemista vagyok,és később egy orvos munkájával egyenértékű és felelősségű munkáért fogok kb ennyit keresni-de sztem ezt te is tudod,mert manapság a diplomásokat semmibe se nézik).Ok,külföld után,ahol mindenki az itthoni bérek többszörösét kapja,biztos egy nullának tűnik,nah de az is pénz,nem?Jobb mint a semmi,szóval én ezt előadtam volna neki.A másik meg,h azok után,h te és családod segíteni próbáltok neki-holott nem lenne kötelessége senkinek sem,meg annak ellenére h neki nem felel meg az a havi 90 ezer még ő ordibál veled?Hát ne haragudj,de ehhez vastag bőrnek kell lennie a képén.Nemhogy hálás lenne.Ok,elhiszem,ha nincs semmi gondja,biztos jó ember,ahogy írtad,dehát ha mindenki gondtalan lenne,akkor nem lennének idegbeteg emberek sem,szóval ha alapjáraton normális,akkor ilyen helyzetben is annak kellene lennie,főleg,h te segítessz neki...Én nem ítélhetem meg ismeretlenül a barátodat,de van egy olyan érzésem,h ő veled ellentétben nem az az ember,akire a bajban lehet majd számítani.Nah ez csak az én észrevételem volt,feltetted a kérdést,leírtam,úgyis a te belátásod szerint cselekedsz,de én a helyedben elbeszélgetnék vele bizonyos dolgokról,mert ez így igencsak rossz helyzet.

20/L

2010. jan. 9. 15:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!