Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi pótlékot és munkanélkü...

Családi pótlékot és munkanélküli járhat egyszerre?

Figyelt kérdés
A hónaptól elvileg jár majd nekem a munkanélküli mivel nem nappalin tanulok és meg van az egy évem. de anyuék kapják a családi pótlékot még rám. járhat egyszerre a kettő ? vagy csak az egyiket kaphatom ?
2010. jan. 9. 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha már nem nappalin tanusz, akkor nem jár a családi pótlék.
2010. jan. 9. 14:29
 2/8 A kérdező kommentje:
de kapom. Jár.. csak levelezőn nem. 4 éves estire járok és folyamatosan kapom amig nem töltöm be a 23 at..
2010. jan. 9. 14:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Így van! Családi csak addig jár, amíg a gyerkőc nappalin tanul!
2010. jan. 9. 14:30
 4/8 A kérdező kommentje:
De mondom hogy estire járok...és mégis kapom...pedig nem tutkoltam el sehol hogy estin tanulok és azt mondták jár....de a kérdésemre a válasz ? hogy ha kapom majd a munkanélkülit meg a családit egyszerre ?
2010. jan. 9. 14:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Attól,h kapjátok,nem biztos,h jár is(csak azoknak,akik nappali tagozaton tanulnak).Ezt nektek kellene lemondani(írni egy levelet a folyósító szervnek,h ne küldjék tovább).Amennyiben jogosulatlanul veszitek fel,vissza kell fizetni.Munkanélküli segély mellett nem jár.
2010. jan. 9. 14:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Járni nem jár, csak kapod. Le kell mondani. Különben úgy van (jártam estire, sőt, levelezőre is gimnáziumba), hogy ha NINCS MÁS JÖVEDELMED akkor elvileg még igénybe vehető 20 éves korig. De a munkanélküli segély (vagy hogy hívják most éppen) már kizárja. Szóval le kell mondani, mert különben lehet visszafizetni kamatokkal együtt.

És az, hogy valamit adnak, nem azt jelenti, hogy jár.

2010. jan. 9. 16:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Vagyis, na, 23 éves korig, de úgy tudom, ez mostanában változott és lecsökkentették.
2010. jan. 9. 16:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Be kell jelentenetek a családi pótlékot folyósító szervnek, hogy rendszeres jövedelmet kapsz.

14. § (1) Amennyiben a tizennyolcadik életévét betöltött személynek rendszeres jövedelme van, úgy a reá tekintettel, illetve a részére megállapított családi pótlék folyósítását a negyedik hónaptól mindaddig szüneteltetni kell, amíg rendszeres jövedelemmel rendelkezik.

1998. évi LXXXIV. törvény a családok támogatásáról

2010. jan. 9. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!