Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyűlölöm a szüleimet! Ja, és...

Gyűlölöm a szüleimet! Ja, és van rá okom! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hogy hol kezdjem ....

Annyira irigylem a barátnőimet! Amikor voltam a XYnál, anyujának mondta h kapott egy ötöst.Anyukája elkérte a dogát, és nagyon megdicsérte (pedig ha tavaly nem volt 3 négyese!), Akkor is ha ez a megszokott nála.Én pl tegnap mondtam anyukámnak, hogy kaptam egy ötötst.És erre mi volt a válasza: Jó.És?-miért nem dicsért meg? Jó tanuló vagyok, vannak négyeseim-ötöseim, de nagyon szerettem volna ha megdicsér !:''''( Most így azt érzem, Legalábbis azt vezetem le ebből, hogy nem is annyira jó dolog az ötös.Akkor meg minek hozzak?? Ha meg becsűszik egy hármas, akkor miért nem tud leszidni?? Szeretem Csak mond, hogy javítsam ki! Nem ám az hogy eltilt a szgéptől: (. Ebből meg azt szűröm le, hogy nem is nagy baj ha hozok hármast!?

Kb egy-két hete nagyon összevesztünk! Nem is tufom már hogy min: (. MEGVERT De úgy, hogy én a földön feküdtem (!!!), visítva a sírástól, ő meg ott fölöttem vert-ütött, apa meg bejött, és ő is csak ordibált velem :'''(. Tiszta piros voltak a kezeim, a lábaim .... ezt is (így) mondták: Utálom a saját, Mocskos kölkömet.Na, a legtöbb jutott eszembe min veszekedtünk! Apa ( szokása szerint) behívta a "barátját" (kutyáink vannak, és a babáikat folyton ellopja, és jó pénzért eladja! Mi sose adjuk el, inkább elajádékozzuk, felelősségteljes gazdiknak --- ja és ezt az apa is tudja), és előtte anya főzött Nekünk vacsorát, de az egészet megetette vele / előtte és mi itt ettünk belőle, mert még nem Hult ki.Anya ott nekem elkezdi hogy így-meg úgy, hogy minek hívja lehet megint??? ikor elment, Megkérdeztem tőle, miért hívta kell, (persze normális hangerőben) és elkezdett kiabálni velem, és Bement egy szobába.Akkor anya leszedte a fejem és a többit meg már tudjátok .... Amikor már kezdtünk lenyugodi, akkor mgkérdezték hogy mit kéne tenni, én Ekkor mondtam hogy családpszihológus, és erre mindketten jóízűen kiröhögtek ....

Másik eset, mikor Szintén kiöhögtek, lenn játszottam a kutyusommal, és nagyokat nevettem (persze úgy hogy az a nevetés az égvilágon senkit nem zavarna, Megha ott lett volna fél méterret van tőlem! / Máshogy nem tudom megfogalmazni), és lekiabált (egy kétszintes lakásunk), hogy hagyjam abba, és álljak neki tanuni (őszi szünet volt, és már a legelső nap mindent megtanultam)! Én meg Megkérdeztem tőle, hogy zavarja-e hogy a gyereke boldog??? Na és erre a válasza: IGEN! Őszintén, van olyan szülő amelyik ki nem állhatja ha a gyereke boldog???

Azt is szokta csinálni, hogy Amikor elmegyünk vásárolni, akkor leszól mindenkit, hogy hogy néz már ki! Régen (9-10 éves koromban) még tűrtem, de ha még mindig ezzel jön, akkor azt mondom neki, hogy szerintem semmi közünk hozzá, hogy ki hogyan öltözködik, az csakis rá tartozik!

Meg még van valami, egy kis listám Képzeletbeli töredékéből! Tegnap kaptam új telefont, és ugye csontig lemerítettem, majd jött az első 16 órás töltése.Este dugtuk töltőre és gondolom Áramszünet volt, vagy valami, mert "valaki" és ki volt kikapcsolta.Na az a "valaki"??? Hát természetesen az ő szemükben én! Amikor azzal keltettek hogy miért nyírtam ki a telóm???? Én még ki se nyitottam a szemem, mire megint ordibáltak!?

Mit csináljak?!

12L

UI.: Tudom hogy "csak" a szüleim hibáját írtam le, és azt is hogy nekem is millióegy hibám van, Csakhogy én nem látom hogy viselkedek .... nyilván úgy, ahogy ők, mert ugye tőlük "lesem" el kell hogy különböző : "szituációkban" viselkedni, de könyörgöm! Milyen ember lesz így belőlem???? És nem azt kérem hogy sajnáljatok, Hanem ha valakinek volt ilyen szintű problémája a szüleivel az hogy oldotta meg??

És bocsánat a Helyesírási hibákért, és köszönöm annak aki hasznos tanáccsal / tanácsokkal lát el:)!

2010. jan. 9. 13:41
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

13:52-nek és a hasonlóan gondolkozóknak:

1. Fogalmazd meg értelmesebben mire akarsz kilyukadni.

Valóban nem árt, de aki kicsit is mögé néz az egésznek az meglátja ebben a kér(d)éseket.

2. Tanulj meg helyesen írni.

Van jobb dolga, előbb szerintem tanulja meg ezeket az élethelyzeteket megoldani. Éljen boldogabban addig a helyesírás nélkülözhető.

3. Ha nekünk tudsz "panaszkodni", nem értem, a szüleiddel mért nem tudsz leülni beszélni.

Ha meg tudta volna beszélni szüleivel akkor nem írt volna ide -.-"

4. Olyan gyerekes dolgokon akadsz ki, ők meg ezért gyerekként kezelnek. Persze ezen nem csodálkozom.

Reális dolgokon akad ki 12 évesen szerintem. Mért kéne elfogadnia szülei ilyen viselkedését???

5. Azért mert nem dicsérnek meg minden ötös után, nem kell őket utálni. Magadnak tanulsz, nem nekik. Mi akarsz lenni? Biztosan szeretnél egy jó gimiben továbbtanulni, utána meg egyetemre menni. De ez csak akkor sikerül, ha tanulsz.

A szülőtől igenis elvárható (lenne) a gyerek motiválása, ha nem is minden ötösnél... A gyerektől meg az -amit említettél, arra idővel rájöjjön.

6. Valószínűleg a szüleid túlzásba estek mikor megvertek. De nem te vagy az egyetlen ilyen. Engem is vertek, mégsem utálom a szüleimet.

Túlzásba estek az még nem mentesíti a szülőket. Kész megtörtént. Nehogymár normálisnak kéne hogy ezt tekintse (persze ha nem csak egy egyedi esetről volt szó, de a levélből nem úgy tűnik).

7. A kutyás résznek mi értelme? Meg hogy apukád barátja megette a vacsorátokat? Leírhatnád világosabban is.

A kutyás résznek az az értelme hogy szövegértésből 2-es voltál XD még egyszer elolvasod és megérted.

8. Rosszul fogod fel a dolgokat. Ők örülnek ha boldog vagy. De te azt nem tudohatod, miért idegesek. Azért, mert nem kötnek mindent az orrodra, lehet hogy a pénz, vagy munka miatt stresszelnek. És rosszkor nevettél, és idegesítette őket.

Nem fog fel semmit rosszul csak lehet hogy nem látja át. Azt fogja fel amit kap.

9. 12 évesen már láthatnád hogy viselkedsz. És nem csak a szüleidtől lesed el a viselkedéseket, hanem minden embertől aki a környezetedben van.

valóban... idővel rá kell jönni ezekre. de ezt majd még lehet kifejtem.

2010. jan. 9. 14:34
 22/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek,és bevallom hogy túlzás volt hogy azt írtam hogy gyűlölöm őket....de....áhhhhhh....nagyon össze vagyok zavarodva:'''(

hol szeretem őket,hol nem:(

2010. jan. 9. 14:46
 23/41 anonim ***** válasza:

Az előzőekben -nagyjából- melletted érveltem. Most megpróbálok valamifle tanáccsal szolgálni. (Sajnálni nem foglak mivel ezt kérted:P noha a levélből azért ez is kitűnik h azért jó lenne ha sajnálnának mert akkor az azt jelentené hogy valóban minden a szüleid hibája.)

- El kell döntened mit szeretnél: azt hogy beleszóljanak a dolgaidba vagy azt hogy nem. Azt szeretnéd hogy korlátozzanak/büntessenek meg ha rossz jegyet kapsz avgy azt hogy ne szóljanak bele.

Szerintem azt szeretnéd hogy jobban odafigyeljenek rád, nem azt hogy beleszóljanak a tanulásodba.

Jól tanulsz az egy jó pont. Szüleidtől "függetlenül" képes vagy a suliban sikert elérni. Ezért te megdolgoztál és dicséretre méltó. Tanuld meg "magadat megdícsérni" ha már a szüleid nem teszik. Igenis az 5ös a te munkád megdolgoztál érte.

-Sokszor írásod szerint büntetnek téged és ordibálnak veled. Kérdés tudod-e valójában hogy miért? Nem lehet hogy te avval vagy elfpglalva hogy téged már megint mennyire megvertek, és hogy neked milyen rossz? Szüleid valószínűleg nem elég nyilvánvaóan hozzák tudomásodra amit akarnak. Lépned kell oda kell figyelni- nem csak az ő érdekükben hanem a tiedében is. - Ez a lehordásod megelőzése célt szolgálja.

"Anya ott nekem elkezdi hogy így-meg úgy, hogy minek hívja be megint??" - nos itt oda kell figyelned az "így-meg úgy"-ra. Ez kulcsfontosságú.

-Nekem úgy tűnik (a levélből) hogy szüleid sajnos valamilyen okból az önbizalmad lerombolására törekednek. Vajon mért lehet ez? Mért akarnak alázatra nevelni? Miben nem járnak sikerrel? Betartod amit kérnek tőled? - Elmélkedj. Ne kifogásokat keress hanem megoldásra törekedj. (" Csakhogy én nem látom hogy viselkedek .... nyilván úgy, ahogy ők, mert ugye tőlük "lesem" el kell hogy különböző : "szituációkban" viselkedni, ")

Lásd meg hogy viselkedsz. Lásd meg hogy ez mért nem jó szüleidnek (olykor).

-Próbáld tudatni szüleiddel hogy ez-és-ez neked nagyon rosszul esett./ Kérdezd meg hogy mit várnak el tőled (ahhoz h ez ne forduljon elő többé) Kommunikáció a jó kapcsolat kulcsa.

Sok sikert! Sok munkád van;P

2010. jan. 9. 15:07
 24/41 anonim ***** válasza:
93%

Imadkozz, hogy minel elobb 18 eves legyel es mehess a szuloi hazbol! Minel tavolabbi egyetemre! Tanulj, tanulj, tanulj!!!

Ha bantanak ujbol, akkor mondd meg nekik, hogy szolsz a suliban a tanaroknak es a gyamugyre is bemesz. Ez nem jatek, hogy bantanak, utnek ahol tudnak. Eleg bunkok. Az o idegeik nem jok, ezert csinaljak ezt veled.

Te pedig fogadjal szot, beszelj normalisan, es ne beszelj vissza, normalis legyel!!!

Sajnallak hogy bantanak, a szuleidet kellene utni, nem teged. Ha gondjuk van veled, akkor neveljenek meg teged es szeressenek, szeressenek, foglalkozzanak veled.

Van tesod? NAgyszuloknek, nagyneniknek is panaszkodjal csak, tudjak meg, hogy milyen bunko szuleid vannak.

2010. jan. 9. 15:28
 25/41 A kérdező kommentje:

Köszi a válszokat!Sajnos egyik nagyszülőm sem él,tesóm nincs,az egyik bácsikám Amerikában él,a másik Oroszországban szóval ez lehetetlen....amikor olyannagyon összevesztünk,megmondtam nekik,hogy mennyire rosszul esik,és onnantól kezdve normálisan beszéltek velem addig a pillanatig,amíg újra egy KICSI szóváltás nem történt közöttünk....

Nagyon jól érzem magamat,hogyha "normálisak vagyunk egymással" mert apa orvos,és nagyon sok mindent tud mondani nekem,mert én is készülök elsősegély-versenyre.De most nagyon sokat segítettetek,mindenkit felpontoztam(ha ez számít).És megpróbálom segíteni a "sorsukat",amíg nem lesz külön lakásom/házam;)

Nagyonköszönöm mindannyiatoknak!

Sziasztok!

2010. jan. 9. 17:54
 26/41 anonim válasza:
Szerintem nem szidni kéne szegény csajt..oké lehet hogy nem tökéletes de ő csak állandóan azt látta hogy a szülei veszekednek... nektek hányszor volt olyan h a szülők veszekednek és inkább ki futottatok volna a világból??nekem is sokat meg engednek de nem vagyok elkényeztetve mert törődtek velem..voltak közös programok a családdal...Az pedig hogy megverték..ez bántalmazás.. az egész életébe ott lesz a fejébe hogy a szülei verik... ha közületek valakit megvert már az apja vagy anyja akkor most vissza emlékezhet hogy milyen érzés volt h a szerettei utálják... lehet h csinált valami olyat a lány hogy megérdemelte volna de senki sem érdemli meg hogy bántalmazzák..az pedig h kicsit jól érzi magát és még azért is kiabálnak vele az már hab a tornán..mondjátok ti hogy éreznétek magatokat ilyen helyzetben???? nem mindig az elköltözés a legmegfelelőbb dolog..meg kell beszélni ha pedig nem megy akkor fordulj szakemberhez és mond el neki mi a baj..segíteni fog hidd el....(persze erről ne szólj a szüleidnek) :)
2010. jún. 13. 16:46
 27/41 anonim válasza:

Elolvastam amit írtál(a kommenteket nem).

Én 14 vagyok és apám kicsi koromban ivott/cigizett(igazából a cigit 1-2 hónapja hagyta abba a piát 1 éve). Persze ő a piától agresszív lett, és kicsi koromból nem olyan emlékeim vannak, h tanított biciklizni stb. hanem emlékszem, h kergetett, meg az övével vert. Egyszer(ezt mesélték) 5 éves koromban egyszer úgy leordította a fejem akármilyen ciki is bepisiltem(nevetve/mosolyogva emlékeztek vissza) 5 évesként ami szerintem elég dúrva...ja igen. A folytonos passzív dohányzástól oltári sz@r a tüddőm(gyönge) és persze allergiás is lettem ami valószínű a cigi segítsége volt. Anya: ő sose tesz semmit. Nem önálló. Ha pl megkérdezem, h a tv-t bekapcsolhatom-e(megkell kérdezni) akk azt mondja, h kérdezzem meg apát.Gyakorlatilag annyit csinál, h otthon ül és növeszti az eddig is nagyra növesztett seggét. Vannak a tesóim. Azok is sík hülyék, és mind agresszív...Persze suliban nem mondtam el. És csodálkozik a családom, h milyen visszahúzódó vagyok. Am a jegyeimet nekem is lesz@rják. Ja és én se szeretem a szüleimet, se a tesóim. Semmi, de semmi érzelmi kapcsolat nincs köztünk. Egy nap jó ha 5 mondatot váltunk egymással(szó szerint). Az apám egy igazi falusi paraszt minden értelemben, a muterom semmit se tud egyedül csinálni, még leszidni se tud redesenXD, a tesóim amint mondtam:hülyék, és én furcsa mód értelmes ember vagyok 5-ös vagyok kémiából, tanulás nélkül 4-es átlag és pár dologban tehetséges vagyok.Ja, és nem vagyok agresszív. Én neked azt ajánlanám amit én is teszek. Kockulj sokat, h a lehető legkevesebbet legyetek a "családoddal" kapcsolatban, bírd ki a hülyeségüket, tanulj(ne a szüleid miatt hanem te miattad) menj főiskolára/egyetemre, hamar költözz az ország másik felére vagy külföldre , élvezd az egyedül létet és hagyd öket megsorvadni ott ahol vannak(ne tartsd velük a kapcsolatot)!!!!!!!!!!!

2010. aug. 14. 22:41
 28/41 anonim válasza:

Az előző vagyok(Elolvastam amit írtál...).

A negatív kommenteket sztem hülye parasztok írták!!!

Am fel a fejjel. Amikor haza mész legyen magabiztos tartásod. Kerüld a bajt! Ha látod, h dühösek akkor ne szólj hozzájuk, és próbálj "barátkozni" velük, és játszd el, h olyan vagy mint ők, mivel észrevettem aki valakire belülről hasonlít azzal barátkozik és felnéz rá. Mondj nekik okosságokat pl. "Kovalens kötést két atom között megosztott elektronpárok hoznak létre, hogy mindegyik atom stabilis elektronszerkezettel rendelkezhessen...."(mondtam az előzőben, h 5-ös vagyok kémiából:D) meg hasonlókat akkor rájönnek, h te !tanultál! is valamit a suliban és, h nem véletlenül vannak jó jegyeid.(de csak ha annyira jóban akarsz lenni velük) én azt csinálom, h amikor valamit mondanak, akármi legyen én nem figyelek és "ühm" "aha" válaszokat adok. Így igaz tudják, h nem érdekelnek, de ha jó szülők akkor észreveszik, h nem tiszteled őket ezért valamit akarnak tenni ellene(veled lenni, olyanokat tenni, h tiszteld őket), vagy nem veszik észre és akkor igazi hülyék, mint az enyéim.Ja és ha tényleg van olyan, h normálisak, akkor, akkor próbálj velük beszélni valamiről, légy pozitív stb. (ez rövidnek készült és ez is elég hosszú lettXD)

2010. aug. 14. 23:11
 29/41 Retzer Dominik válasza:

Kedves II. válasz adó !

1. Miért nem baszod szájba a jó édes anyukádat?

2. Ha nem tudsz értelmeset írni inkább kapja be egy faszt!

3. Látszik hogy téged rühellnek a szüleid...

4. És te miért nem ültél le beszélted meg velük?

5. Ha nem vetted volna észre te is itt sírsz a bajaid miatt!

-------------------------------------------------------

Kedves Kéredző !

Szerintem, és nem csak szerintem, a szüleid a hibásak ! Nem lehet mindenki super szülő ! De egy jó tanács ne kövesd az ő példájukat ! Ha jól tanulsz vagyis folytatod a jelen állás pont szerinti átlagot akkor jó esélyed van arra hogy gimibe kerülj ! Akkor egész biztosan viszed majd valamire az életben és elköltözöl akár hozzám is :-P . De akkor majd észre veszik hogy i nem vagyunk jó szülők hisz a gyerekem csak úgy itt hagyott ! És akkor kelnek fel ebből az édes álomból ami neked inkább rém álom volt és pedáloznak majd érted! De te ekkor felemelt fejjel és lenéző tekintettel először is leköpöd őket utána meg elballagsz és tudomást sem veszel a létezésükről. De mindenképp szerez egy barátot,pasit aki leköt és elfeledteti veled ezt a (szar) helyzetet !

2011. máj. 15. 18:16
 30/41 Zsigulee válasza:
Nekem szinte ugyanilyen problémáim vannak.Meg hozzá,hogy van egy pár dolog amihez még kicsi vagyok,de takarítani meg helyettük vásárolni nem...Velem is megesett már,hogy lehülyéztek,meg egyéb "szépet" mondtak rám,elmeséltem nekik hogy elmentem segíteni a nagyimnak a munkájában és azt vártam volna,hogy:örülök,hogy jó napod volt.de helyette:itthon miért nem tudod megcsinálni?Szóval én tudom,hogy mit érzel.Én azt csináltam,hogy vagy választottam egy olyan barátnőt,akiben megbízok és megbeszéltem vele mindent és sokkal jobb volt utána.(De szerintem csak egy embert válassz ki,akivel nem szoktatok gyakran veszekedni,nehogy elárulja a dolgokat.)Én például a nagyimra számíthatok mindig.12/L
2011. aug. 15. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!