Gyűlölöm a szüleimet! Ja, és van rá okom! Mit tegyek?
Nem is tudom hogy hol kezdjem ....
Annyira irigylem a barátnőimet! Amikor voltam a XYnál, anyujának mondta h kapott egy ötöst.Anyukája elkérte a dogát, és nagyon megdicsérte (pedig ha tavaly nem volt 3 négyese!), Akkor is ha ez a megszokott nála.Én pl tegnap mondtam anyukámnak, hogy kaptam egy ötötst.És erre mi volt a válasza: Jó.És?-miért nem dicsért meg? Jó tanuló vagyok, vannak négyeseim-ötöseim, de nagyon szerettem volna ha megdicsér !:''''( Most így azt érzem, Legalábbis azt vezetem le ebből, hogy nem is annyira jó dolog az ötös.Akkor meg minek hozzak?? Ha meg becsűszik egy hármas, akkor miért nem tud leszidni?? Szeretem Csak mond, hogy javítsam ki! Nem ám az hogy eltilt a szgéptől: (. Ebből meg azt szűröm le, hogy nem is nagy baj ha hozok hármast!?
Kb egy-két hete nagyon összevesztünk! Nem is tufom már hogy min: (. MEGVERT De úgy, hogy én a földön feküdtem (!!!), visítva a sírástól, ő meg ott fölöttem vert-ütött, apa meg bejött, és ő is csak ordibált velem :'''(. Tiszta piros voltak a kezeim, a lábaim .... ezt is (így) mondták: Utálom a saját, Mocskos kölkömet.Na, a legtöbb jutott eszembe min veszekedtünk! Apa ( szokása szerint) behívta a "barátját" (kutyáink vannak, és a babáikat folyton ellopja, és jó pénzért eladja! Mi sose adjuk el, inkább elajádékozzuk, felelősségteljes gazdiknak --- ja és ezt az apa is tudja), és előtte anya főzött Nekünk vacsorát, de az egészet megetette vele / előtte és mi itt ettünk belőle, mert még nem Hult ki.Anya ott nekem elkezdi hogy így-meg úgy, hogy minek hívja lehet megint??? ikor elment, Megkérdeztem tőle, miért hívta kell, (persze normális hangerőben) és elkezdett kiabálni velem, és Bement egy szobába.Akkor anya leszedte a fejem és a többit meg már tudjátok .... Amikor már kezdtünk lenyugodi, akkor mgkérdezték hogy mit kéne tenni, én Ekkor mondtam hogy családpszihológus, és erre mindketten jóízűen kiröhögtek ....
Másik eset, mikor Szintén kiöhögtek, lenn játszottam a kutyusommal, és nagyokat nevettem (persze úgy hogy az a nevetés az égvilágon senkit nem zavarna, Megha ott lett volna fél méterret van tőlem! / Máshogy nem tudom megfogalmazni), és lekiabált (egy kétszintes lakásunk), hogy hagyjam abba, és álljak neki tanuni (őszi szünet volt, és már a legelső nap mindent megtanultam)! Én meg Megkérdeztem tőle, hogy zavarja-e hogy a gyereke boldog??? Na és erre a válasza: IGEN! Őszintén, van olyan szülő amelyik ki nem állhatja ha a gyereke boldog???
Azt is szokta csinálni, hogy Amikor elmegyünk vásárolni, akkor leszól mindenkit, hogy hogy néz már ki! Régen (9-10 éves koromban) még tűrtem, de ha még mindig ezzel jön, akkor azt mondom neki, hogy szerintem semmi közünk hozzá, hogy ki hogyan öltözködik, az csakis rá tartozik!
Meg még van valami, egy kis listám Képzeletbeli töredékéből! Tegnap kaptam új telefont, és ugye csontig lemerítettem, majd jött az első 16 órás töltése.Este dugtuk töltőre és gondolom Áramszünet volt, vagy valami, mert "valaki" és ki volt kikapcsolta.Na az a "valaki"??? Hát természetesen az ő szemükben én! Amikor azzal keltettek hogy miért nyírtam ki a telóm???? Én még ki se nyitottam a szemem, mire megint ordibáltak!?
Mit csináljak?!
12L
UI.: Tudom hogy "csak" a szüleim hibáját írtam le, és azt is hogy nekem is millióegy hibám van, Csakhogy én nem látom hogy viselkedek .... nyilván úgy, ahogy ők, mert ugye tőlük "lesem" el kell hogy különböző : "szituációkban" viselkedni, de könyörgöm! Milyen ember lesz így belőlem???? És nem azt kérem hogy sajnáljatok, Hanem ha valakinek volt ilyen szintű problémája a szüleivel az hogy oldotta meg??
És bocsánat a Helyesírási hibákért, és köszönöm annak aki hasznos tanáccsal / tanácsokkal lát el:)!
Fúvaze.
Úgy indítottam, hogy bakker, ne utáld őket, aztán ahogy olvastam-olvastam, én is kezdtem elég furákat gondolni...
Ja, a telefonodnak semmi baja nem lesz, nyugi.
Nos, sok mindent nem tehetsz, próbáld őket nem provokálni. Szerintem be lehet rendezkedni egy egészséges konfliktuskerülésre, jobb a dolgokba nem beleszólni. És próbálj meg nem adni okot rá, hogy beléd kössenek.
A gyűlölet egyébként, mint érzés nem vezet sehová, de megértelek teljesen..
Nálunk is ilyesmi bajok voltak, nagyon hasonló a szitu hozzád, és a megoldás az volt, hogy felnőttem, és elköltöztem. Azóta keveset látom őket, de ha mégis, akkor azt az időt mindannyian megbecsüljük.
Ez nem hangzik jól, mi?
PRóbáld meg a családodon kívül megtalálni az igazi közegedet. Ha vannak barátaid, vagy barátod, az sokat segíthet azon, hogy ne legyél magányos.
1. Fogalmazd meg értelmesebben mire akarsz kilyukadni.
2. Tanulj meg helyesen írni.
3. Ha nekünk tudsz "panaszkodni", nem értem, a szüleiddel mért nem tudsz leülni beszélni.
4. Olyan gyerekes dolgokon akadsz ki, ők meg ezért gyerekként kezelnek. Persze ezen nem csodálkozom.
5. Azért mert nem dicsérnek meg minden ötös után, nem kell őket utálni. Magadnak tanulsz, nem nekik. Mi akarsz lenni? Biztosan szeretnél egy jó gimiben továbbtanulni, utána meg egyetemre menni. De ez csak akkor sikerül, ha tanulsz.
6. Valószínűleg a szüleid túlzásba estek mikor megvertek. De nem te vagy az egyetlen ilyen. Engem is vertek, mégsem utálom a szüleimet.
7. A kutyás résznek mi értelme? Meg hogy apukád barátja megette a vacsorátokat? Leírhatnád világosabban is.
8. Rosszul fogod fel a dolgokat. Ők örülnek ha boldog vagy. De te azt nem tudohatod, miért idegesek. Azért, mert nem kötnek mindent az orrodra, lehet hogy a pénz, vagy munka miatt stresszelnek. És rosszkor nevettél, és idegesítette őket.
9. 2 évesen már láthatnád hogy viselkedsz. És nem csak a szüleidtől lesed el a viselkedéseket, hanem minden embertől aki a környezetedben van.
leírom újra:
Nem is tudom hogy hol kezdjem ....
Annyira irigylem a barátnőimet! Amikor voltam a XYnél, anyujának mondta h kapott egy ötöst.Anyukája elkérte a dogát, és nagyon megdicsérte, akkor is ha ez a megszokott nála.Én pl tegnap mondtam anyukámnak, hogy kaptam egy ötöst. És erre mi volt a válasza: Jó.És?-miért nem dicsért meg? Jó tanuló vagyok, vannak négyeseim-ötöseim, de nagyon szerettem volna ha megdicsér !:''''( Most így azt érzem, legalábbis azt vezetem le ebből, hogy nem is annyira jó dolog az ötös.Akkor meg minek hozzak? Ha meg becsúszik egy hármas, akkor miért nem tud leszidni?Csak annyit mond, hogy javítsam ki! Nem ám az hogy eltilt a szgéptől: (. Ebből meg azt szűröm le, hogy nem is nagy baj ha hozok hármast!
Kb egy-két hete nagyon összevesztünk! Nem is tudom hogy min :(. MEGVERT,de úgy, hogy én a földön feküdtem (!!!), visítva a sírástól, ő meg csak vert-ütött, apa meg bejött, és ő is csak ordibált velem:'' ' (. Tiszta pirosak voltak a kezeim, a lábaim .... ezt is (így) mondták: Utálom a saját, mocskos kölkömet.Na, a most jutott eszembe min veszekedtünk! Apa (szokása szerint) behívta a "barátját" (kutyáink vannak , és a babáikat folyton ellopja, és jó pénzért eladja! Mi sose adjuk el, inkább elajádékozzuk, felelősségteljes gazdiknak --- ja és ezt az apa is tudja), és előtte anya főzött Nekünk vacsorát, de az egészet megetette vele /és mi nem is ettünk belőle, mert még nem hűlt ki.Anya ott nekem elkezdi hogy így-meg úgy, hogy minek hívja be megint??
Mikor elment, Megkérdeztem tőle, miért hívta be, (persze normális hangerőben) és elkezdett kiabálni velem, és Bement szobába.Akkor egy anya leszedte a fejem és a többit meg már tudjátok .... Amikor már kezdtünk lenyugodi, akkor mgkérdezték hogy mit kéne tenni, én Ekkor mondtam hogy családpszihológus, és erre mindketten jóízűen kiröhögtek ....
Másik eset, mikor Szintén összevesztünk, lenn játszottam a kutyusommal, és nagyokat nevettem (persze úgy hogy az a nevetés az égvilágon senkit nem zavarna, Mégha ott lett volna fél méterre tőlem! / Máshogy nem tudom megfogalmazni), és lekiabált ( kétszintes lakásunk ), hogy hagyjam abba, és álljak neki tanuni (őszi szünet volt, és már a legelső nap mindent megtanultam)! Én meg Megkérdeztem tőle, hogy zavarja-e hogy a gyereke boldog??? Na és erre a válasza: IGEN! Őszintén, van olyan szülő amelyik ki nem állhatja ha a gyereke boldog???
Azt is szokta csinálni, hogy Amikor elmegyünk vásárolni, akkor leszól mindenkit, hogy hogy néz már ki! Régen (9-10 éves koromban) még tűrtem, de ha még mindig ezzel jön, akkor azt mondom neki, hogy szerintem semmi közünk hozzá, hogy ki hogyan öltözködik, az csakis rá tartozik!
Meg még van valami, egy kis listám Képzeletbeli töredékéből! Tegnap kaptam új telefont, és ugye csontig lemerítettem, majd jött az első 16 órás töltése.Este dugtuk töltőre és gondolom Áramszünet volt, vagy valami, mert "valaki" kikapcsolta.Na ki volt az a "valaki"?? Hát természetesen az ő szemükben én! Amikor azzal keltettek hogy miért nyírtam ki a telóm???? Én még ki se nyitottam a szemem, mire megint ordibáltak!
Mit csináljak??
12L
UI.: Tudom hogy "csak" a szüleim hibáját írtam le, és azt is hogy nekem is millióegy hibám van, Csakhogy én nem látom hogy viselkedem .... Nyilván úgy, ahogy ők, mert ugye tőlük "lesem" el kell hogy különböző "szituációkban" viselkedni, de könyörgöm! Milyen ember lesz így belőlem???? És nem azt kérem hogy sajnáljatok, Hanem ha valakinek volt ilyen szintű problémája a szüleivel az hogy oldotta meg??
És bocsánat a Helyesírási hibákért, és köszönöm annak aki hasznos tanáccsal / tanácsokkal lát el:)!
Bocs hogy ilyen hibás volt!
Szia!
Hát a kérdésed leírásából látom, hogy eléggé össze vagy zavarva...
Az is biztos, hogy 12éves léterdre elég jól látod a helyzetet!
Hidd el nekem, hogy majd a későbbiekben neked lesz jó, ha édesanyád nem tilt el a géptől rossz jegy után , hiszen magadnak tanulsz..Minden szülő más.. Nekem a szüleimmel szerencsére mindent meg tudok beszélni, de vannak dolgok, ami nem tartozik rájuk!
És engem se szoktak fuu,de nagyon dícsérgetni, ha 5öst hoztam, nem szoktak leszídni a 3masért, nem tiltottak el a géptől, és mégis befejeztem a 8 általánost 4.5 átlaggal..
Ez tőled függ, itt nem a szüleid a hibásak, ennek ellenére te tanulj csak!
Ahhoz, hogy jól kijöjj a szüleiddel, neked is tenned kell!
Ha ilyen édesanyád van, akkor csak azt tudom mondani, hogy próbáld meg elengedni a füled mellett amit monnd...
Ha látja, hogy te ugrálsz neki, és folyton ebben a kemény "veréses"nevelésben nevelhet téged, akkor annál inkább ezt csinálja..
A kutyás esetben jól kinyaltkoztál neki...teljesen igazad volt..
De ne félj, 2év és elmehetsz kollégiumba, csak hétvégente kell őket elviselned..
De ilyen az élet...semmi nem egyszerű...
Ha a verekedés komolyra fordulna, és tényleg úgy érzed, hogy már tenned kell valamit a SZÜLEID ELLEN, akkor család segítőhöz fordulhatsz... ott mindent kinyomoznak...
Remélem minden rendben lesz! :)
Jucc,17
13:52!
Köszi a választ!Hasznos volt.Megpróbálok érettebben gondolkozni,de nagyon össze vagyok zavarodva,és te nem voltál ott,és nem tudod milyen szörnyű érzés volt.Az ötösről meg annyit,hogy sose dícsértek meg,max. hogy oké.
Most erre mit vársz? Mondjuk azt hogy mi is utáljuk a szüleidet? El vagy kényesztetve, az a bajod.. ilyenek miatt nyávogsz.. mi lenne ha nem lenne fűtésetek, vagy ruháid, esetleg nem lenne víz a lakásban, vagy nem lenne mit enned? Akkor meg is ölnéd a szüleidet?
szánalmas hogy egy 12éves kis p|csa ilyenek miatt "utálja a szüleit, de úgyám hogy van is rá oka-.-"
nőjj fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!