Akkor az anyakönyvvezető vagy a pap félműveltek lehettek.
Utána lehet nézni a Pálos rend alapításának - XIII. század -, azt Boldog Özséb alapította, és hosszú szakálla volt, mint a görögkeleti papoknak.
Az ARANY név pedig egy extra eset. Igaz ugyan, hogy egyes név-nap szótárak, eredet magyarázatok a teljesen magyar eredetű Aranyos női név férfi párjának tekintik, de a cigány kultúrában - mintegy a roma név tükörfordításakánt - az Arany nevet adják a leányoknak, és a hangzása alapján így is anyakönyvezik.
Azért hozom fel az Özséb mellett, mert a százado folyamán Arany kerestnevű magyar híresség nem fordult elő, így annak az az anyakönyvvezetőnek vagy papnak meg lehet bocsátani.
2010. jan. 10. 00:46
13/23 anonim válasza:
Ki volt az a legalább három lelketlen disznó - mert legalább ennyi kell vagy egy valaki három regisztrációval -, aki az Ellák miattt lepontozott?? Bárcsak tudnám. Ötszörösen lepontoznám!
2010. jan. 10. 00:57
14/23 anonim válasza:
Szavamra, nem én!
2010. jan. 10. 01:00
15/23 anonim válasza:
Férfinév. Én viszont a Hedvigre hitten sokáig ugyanezt, pedig az meg női.
2010. márc. 15. 01:52
16/23 anonim válasza:
Így hívják egy tanáromat. Tutira férfi :D De mondjuk itt egyesek olyan hülyék, hogy egy linket sem tudnak megnyitni? Mert belinkeltem a wikipédiából is, hogy férfi név, de ez érdekes módon 27%-on van.
2010. márc. 15. 07:58
17/23 anonim válasza:
Nem a válasz(?) helyessége vagy helytelensége, hanem pontosan a belinkelés miatt pontozhattak le. (Ezért írtam kérdőjelet a válasz szó után.) A belinkelés nagyon is személytelen, így - minden kommentár nélkül - ráadásul kioktató jellegű.
2010. márc. 15. 12:16
18/23 anonim válasza:
Horányi Özséb is férfi volt.
Van olyan, aki a Bözsivel keveri meg az Örzsivel.
2011. jún. 4. 14:37
19/23 anonim válasza:
Horányi Özséb nem csak férfi volt, hanem most is az. Legalább is egy évvel ezelőtt még az volt, engem akkor tanított.
2011. jún. 5. 21:05
20/23 anonim válasza:
Oké, oké. Én nem tudok róla sok dolgot, csak amikor lakótársam vizsgára tanult hangosan, megmaradt a neve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!