Ha már több éve együtt élsz valakivel, normális dolog az, hogy még mindig külön pénzen vagytok?
Szia!
Nem biztos,hogy egyből pakolnod kell!
Én aztán abszolút megértelek,mert ugyanígy voltam anno a párommal.
Szóval szerintem először is ülj le vel beszélni!Nem biztos,hogy azért tesz így,mert ő egy "rossz" ember..!
Engem pont akkor rúgtak ki a melóhelyemről,amikor összeköltöztünk..szóval egy fillér nélkül mentem el vele albérletbe.És hiába kerestem munkát,majd egy évig semmit nem találtam.Tehát ő tartott el.Nem tetszett,de nem tudtam mit tenni!Viszont én mindig is utáltam kérni..szóval ha ő magától nem kérdezte meg,hogy van-e nálam pénz,pl mikor mentem valahova,én nem kértem.egy idő után neki is feltűnt ez,és szólt,hogy kérjek nyugodtan...hát így lettem eltartott,amit tényleg nem szerettem.De közben jöttek nekem olyan egyéb kiadásaim is,pl autótartozás,stb amiket muszály volt befizetnem.
Ő kisegített,de felírta,mint tartozást.Aztán észrevettem,hogy nemcsak ezeket írja fel,hanem amiket én kérek tőle.Pl ha vettem egy nadrágot magamnak,ő adott rá pénzt,tehát ezt is felírta,mint "tartozás".
Így egy idő után mi is eljutottunk oda,hogy x összeggel tartoztam neki.
Kérdeztem is tőle,hogy ez az én tartotásom??Mire nyugodtan közölte,hogy igen!
Az én párom abszolút nem rossz ember!Sőt!Alegszerencsésebb ember vagyok,hogy kifogtam őt.De tényleg!Csak hát ő ezt szokza meg,ezt hozta otthonról,és el sem tudta képzelni,hogy ez másképp is működhet!Neki ez volt a normális.Előttem 5 évig volt együtt egy lánnyal,szinte náluk is lakott már.Vele ugyanilyen elszámolsában volt,tartozott,rendezte,ennyi..nem nagy ügy.
Na aztán kb.másfél év után elhatároztuk,hogy veszünk fel lakáshitelt,lakás,aztán jöhet a család.És ekkor ültem le vele beszélni!
Kérdeztem,hogy azt a tartozást,ami nagyon bántja a szememet,azt nekem ténylegesen ki kell fizetnem??
És mi van akkor,ha én mondjuk elmegyek gyed-re,stb...??
Akkor abból a pénzből is majd vonni fogjuk??
Mondtam neki,hogy nem valószínű,hogy én azt meg tudom adni neki,pont ezek okok miatt!
Eltelt pár nap,és legközelebb,mikor ránéztem a költségvetésére...nem volt ott semmi..:)
Tehát tartozás törölve.Se akkor,se azóta nem került ez szóba közöttünk.Én elmondtam hogy látom,ő átgondolta,és rájött,hogy mi a helyzet.Enny!
Nem kell túlbonyolítani,pláne ha szereted,emiatt elhagyni...ugyan!
Néma gyereknek ,...tudod!
Ülj le vele beszélni,és mondd meg neki,hogy téged ez bánt.
Bocsi,hogy kicsit hosszúra sikeredett,csak segíteni akartam!
Remélem minden rendbe jön köztetek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!