Ha már több éve együtt élsz valakivel, normális dolog az, hogy még mindig külön pénzen vagytok?
Tartozol neki, és törlesztened kell?
Furcsa egy párod van. Szerintem ez nem fog hosszútávon működni.
mi 3 éve együttvagyunk,együtt nem lakunk,de együttalszunk,vagyunk heti 4-5 nap,de fel sem merül,hogy most ki mit fizet...
ha olyanom van,akkor teletankolom akocsiját,ő meg nagybevásárol nekem,de még sose néztük,hogy melyik menynivel volt több
érdekes lenne,hogy akkor vettem 3 joghurtot neki,meg egy tányér spagetti,és akkor addig nem kapja meg,ameddig nem ad ide érte x összeget:D
és te igy összeköltözöl vkivel...
és tartozol neki...
mi ez,bank,aki kölcsönt ad?
durva,nem irigyellek
22/L
Szegény, ez ijesztő! Mi amikor összeköltöztünk, kb. a következő hónapban közös kasszát nyitottunk (az elsőben még mi is bénáztunk :=) ). A férjem vállalkozó, majdnem minden bevétele kp-ben a kezébe kerül, az én bevételeim többsége a számlára jön, egy kis része pedig kp-ben. Mindent a kp-kből fizetünk amíg az tart, hadd gyűljön a többi pénz a számlán. Van, amikor a kp elég a hónapra és van, amikor a kártyáról is kell vásárolnunk. De sosem volt még kérdés, hogy melyikünk mennyit keresett adott hónapban. Az pedig mindennek a teteje, hogy ha az egyiknek nincs átmenetileg bevétele, a másik írja a "tartozásokat", utána pedig keményen behajtja.
Olyat hallottam már ismerősi körben, hogy - több mint 20 éves házasságban, 3 gyerekkel - mindkét fél bead a közösbe egy bizonyos összeget (ebből mennek a csekkek, bevásárlások, egyéb fizetnivalók, megtakarítás, stb.), a maradékot pedig ki-ki magára költheti vagy tartalékolja saját belátása szerint. Nekem ez sem jönne be.
Szerintem egy párkapcsolatban a közös kasszának kell/ene/ lennie. Több mint 2 éve vagyunk együtt és eleinte mi is külön kasszán, külön számlán voltunk, mégis mindent közösen fizettünk, ami időnként technikai bonyodalmakat okozott, pl. az én számlám teljesen leürült, akkor ő adott nekem kp-t, szóval ez nem igazán volt jó. Meg aztán be kell vallanom, hogy engem zavart is ez a "külön"-ség. Úgyhogy néhány hónapja nyitottunk egy közös számlát, ahol a párom és én is teljes jogú tulajdonosok vagyunk és közösen fizetjük a rezsit, vásárlást, stb.
Ami pedig a tartozás-fizetésedet illeti, hááát, ha ezt velem csinálta volna a párom, abban a pillanatban pakolok és otthagyom a fenébe (persze nem tudom, milyen körülmények között élsz, lenne-e hova menned). Szerintem ez nem lesz egy boldog, hosszú távú kapcsolat, ennek a pasinak a szemében Te mindig alárendelt szerepet fogsz betölteni. Persze a Te életed, neked kell döntened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!