Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha már több éve együtt élsz...

Ha már több éve együtt élsz valakivel, normális dolog az, hogy még mindig külön pénzen vagytok?

Figyelt kérdés
csak mert én 2 éve lakok együtt a barátommal és még mindig ki ki a saját pénzéből él. Mindennek kiszámolja a felét (rezsi, albérlet, kaja...) aztán ki kell fizetnem.Ezzel nem is lenne gondom de még akkor is így volt amikor munkanélküli voltam. Szerintem ez nem normális állandóan csak a pénz, pénz...pedig nem csoró.
2010. jan. 7. 13:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%
A nőben meg nem kellene egy nagy adag tartásnak lennie, hogy ne "tartsák el"? Hangsúlyozom, hogy nem ragaszkodom mereven dolgokhoz, de nézzük már az érem mindkét oldalát!
2010. jan. 7. 14:18
 12/22 A kérdező kommentje:
én nem várom el, hogy eltartsanak. De szerintem az se normális dolgog, hogy amikor nyáron nem volt munkám és nem tudtam fizetni sokat a felesbe, összegyült egy X összeg és most, hogy van munkám még hónapok múlva is azt kell neki törlesztenem. Én biztos nem várnám el ezt ha fordítva lett volna!
2010. jan. 7. 14:22
 13/22 anonim ***** válasza:
81%

Tartozol neki, és törlesztened kell?

Furcsa egy párod van. Szerintem ez nem fog hosszútávon működni.

2010. jan. 7. 14:43
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

mi 3 éve együttvagyunk,együtt nem lakunk,de együttalszunk,vagyunk heti 4-5 nap,de fel sem merül,hogy most ki mit fizet...

ha olyanom van,akkor teletankolom akocsiját,ő meg nagybevásárol nekem,de még sose néztük,hogy melyik menynivel volt több

érdekes lenne,hogy akkor vettem 3 joghurtot neki,meg egy tányér spagetti,és akkor addig nem kapja meg,ameddig nem ad ide érte x összeget:D

és te igy összeköltözöl vkivel...

és tartozol neki...

mi ez,bank,aki kölcsönt ad?

durva,nem irigyellek

22/L

2010. jan. 7. 14:54
 15/22 anonim ***** válasza:

Szegény, ez ijesztő! Mi amikor összeköltöztünk, kb. a következő hónapban közös kasszát nyitottunk (az elsőben még mi is bénáztunk :=) ). A férjem vállalkozó, majdnem minden bevétele kp-ben a kezébe kerül, az én bevételeim többsége a számlára jön, egy kis része pedig kp-ben. Mindent a kp-kből fizetünk amíg az tart, hadd gyűljön a többi pénz a számlán. Van, amikor a kp elég a hónapra és van, amikor a kártyáról is kell vásárolnunk. De sosem volt még kérdés, hogy melyikünk mennyit keresett adott hónapban. Az pedig mindennek a teteje, hogy ha az egyiknek nincs átmenetileg bevétele, a másik írja a "tartozásokat", utána pedig keményen behajtja.

Olyat hallottam már ismerősi körben, hogy - több mint 20 éves házasságban, 3 gyerekkel - mindkét fél bead a közösbe egy bizonyos összeget (ebből mennek a csekkek, bevásárlások, egyéb fizetnivalók, megtakarítás, stb.), a maradékot pedig ki-ki magára költheti vagy tartalékolja saját belátása szerint. Nekem ez sem jönne be.

2010. jan. 7. 15:47
 16/22 anonim ***** válasza:
Ez gáááz! Mikor mi összeköltöztünk, egyből közös kasszán voltunk. Mindenképpen beszéld meg vele!!!!
2010. jan. 7. 16:10
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy párkapcsolatban a közös kasszának kell/ene/ lennie. Több mint 2 éve vagyunk együtt és eleinte mi is külön kasszán, külön számlán voltunk, mégis mindent közösen fizettünk, ami időnként technikai bonyodalmakat okozott, pl. az én számlám teljesen leürült, akkor ő adott nekem kp-t, szóval ez nem igazán volt jó. Meg aztán be kell vallanom, hogy engem zavart is ez a "külön"-ség. Úgyhogy néhány hónapja nyitottunk egy közös számlát, ahol a párom és én is teljes jogú tulajdonosok vagyunk és közösen fizetjük a rezsit, vásárlást, stb.

Ami pedig a tartozás-fizetésedet illeti, hááát, ha ezt velem csinálta volna a párom, abban a pillanatban pakolok és otthagyom a fenébe (persze nem tudom, milyen körülmények között élsz, lenne-e hova menned). Szerintem ez nem lesz egy boldog, hosszú távú kapcsolat, ennek a pasinak a szemében Te mindig alárendelt szerepet fogsz betölteni. Persze a Te életed, neked kell döntened.

2010. jan. 7. 16:35
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Szegényke!!Törlesztesz neki?Atyám de egy majom lehet az a pasi.Nem is a társának tekint hanem egy adósnak?Na ne máááááán!Rúgd ki a pics@ba!Menjen a pénzével együtt oda ahova gondolom az ilyen!!!!!
2010. jan. 7. 17:23
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk pár hónap után közös lett minden, pedig mindketten tanultunk, nem is laktunk együtt. Aztán évekig ő dolgozott, én meg tanultam (befizette a diákhitel-tartozásomat!), de közös maradt a pénz így is. Most már én is dolgozok (és összeházasodtunk, összeköltöztünk), de a keresetem kb. harmadannyi, mint az övé (pedig többet tanultam és kb. ugyanannyit dolgozok). Szép lenne, ha azt számolgatnánk, h kinek mennyi a pénze!
2010. jan. 7. 17:40
 20/22 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat, szerintem amint tudok pakolok és...
2010. jan. 7. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!