Miért mindig csak a menyek áskálódnak ezen az oldalon? Itt, és a gyerekvállalás, nevelés témakörben. Anyósokat is soha nem látok rosszat írogatni a menyről. Mi lehet az oka? Mégiscsak a menyben van a hiba?
Hát akkor neked ritka baráti köröd van, mert én nagyon kevés anyóst ismerek, aki rendszeresen netezik, olyat meg még kevesebbet, akinek ideje van írogatni ide.
Sokkal több a meny itt, mint az anyós, de anyós is volt már, hogy a menyére panaszkodott itt nagyon ritkán. Gondolj bele, a kismamák otthon vannak a gyerekekkel, elmenni nem tudnak, max. arra van idejük meg energiájuk, hogy netezzenek, így ezért ide írnak, de aki dolgozik egész nap, az nem valószínű, hogy ide fog írogatni.
A meny a neten mindenkivel tudatja, hogy milyen az anyósa megoldást, segítséget várva, az anyós pedig az egész falunak/ismerettségi körének elmond mindent, sokszor még többet is és nem a megoldást, segítséget várja, hanem hogy sajnálják. Ennyi!
Ja,meny vagyok és jó a kapcsolatom az anyósommal, csak a környezetemben tapasztaltakat írtam! :D
Áskálódás az,amit az anyósok művelnek ,mikor sajnáltatják magukat faluszerte,hogy a menyem így meg úgy.
Amit itt a menyek csinálnak,az a düh levezetése egy kis panaszkodással,meg néha kétségbeeséssel fűszerezve,jó esetben természetesen következmények nélkül.Amolyan lelki megnyugvást nyújt ez,legalábbis nekem,mert szidhatom orrba szájba a "kedves mamát",kiadom magamból az iránta táplált haragomat,de mégis...nem bántom meg vele az imádott Páromat,és a mamával sem kerülök konkrét konfliktusba...mert az aztán nem hiányzik,főleg hogy egy házban élünk...
Azért, mert az a középkorú anyós,aki nem épült le annyira, hogy használja a netet, az azt is felfogja, hogy nem szemétkedni kell a menyével. azért vannak igaz kis számban, de normális anyósok is.
És szerintem is, sokan a szomszédokkal beszélik meg, a legtuskóbbak úgyis idegeneknek szidják a háta mögött a menyüket.
Még hogy az anyósok nem áskálódnak! Persze aki tart a fiától,az nem nyíltan teszi, de a fiús anyák meg se tudnák állni, hogy be ne szólogassanak legalább kétértelműen. Nem eheted meg szoptatáskor a káposztát meg a lecsót? "Ja, elfelejtettem, hogy te ezt sem szereted!" Aztán másnap babot visz mártír képpel, hiába mondod el szépen, hogy főzöl,ne fáradjon. Amit amúgy muszáj is, mert őnagysága borsót visz legközelebb. Ha meglepipálod a tortáját, vagy rétesét, akkor "Ja, akkor már te is mindent megtudsz főzni?" Nem mintha lett volna a 30 éves korod óta tartó ismeretség alatt olyan időszak, amikor még nem tudtál. Csinálhatsz akármit, akkor is ott szúr, ahol csak tud. Ha nem adsz rá okot, akkor talál.
Volt olyan nagyon kedves nagymama, aki a 2 éves unokájának pénzesőt csinált 200Ft-osokból a vadiúj járólapon. A megbeszélt hidegtál helyett fél óráig hordatta a férjével a kocsiból a kajákat, majd mikor játszani hívta az unoka, közölte, hogy "Fáradt a mami, mert 3 napja meg sem állt, és egész éjjel sütött, hogy nektek legyen kaja." Az anyuka fasírtja, sütije túl lett licitálva, a nászasszony meg érezze magát kellemetlenül, amiért ő csak a megbeszélt 2-félét vitte. Hát ilyenek a fiús mamák. Ha jók se önzetlenek, és nyíltan mártírkodnak. Nem a gyerek örömét keresik, nem vele játszanak, hanem a külsőségnek mutatják, ha jót tesznek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!