Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fogadjam el magam így? Valljam...

Fogadjam el magam így? Valljam be a családomnak?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és azt hiszem, leszbikus. 3 éve jöttek elő komolyabban ezek a gondolatok, mikor táborban tetszett, ahogy egy biszex lány közeledett, aztán később megtetszett egy lány, de nem vallottam be még magamnak, majd szerelmes is lettem egy másik lányba, aki viszont tudatosította bennem, hogy valóban tetszenek a lányok. Eleinte azt hittem, csak a kamaszkor és a hormonok, próbáltam ellene tenni, próbáltam csak és kizárólag a fiúkra gondolni minden téren. Azonban egyre többször és jobban fordult meg a fejemben, hogy milyen lehet járni egy lánnyal, szeretni egy lányt, aki viszont szeret. Hiába találtam egy helyes, okos srácot, nem éreztem semmit, mikor vele voltam. Szörnyen nehezen tudom felfogni, hogy egyáltalán nem érdekelnek a fiúk, mert én ezt nem akartam, próbáltam is ellene tenni, de fiú egyszerűen képtelen boldoggá tenni. Volt egy lány, aki közeledett és hihetetlenül tetszett az egész lénye, de visszautasítottam, mert féltem. Ő mondta, hogy nem erőlteti, ha kell, megvár, mert szeret. Én viszont nem tudom mit kéne tennem, átélhetném először ezt a fajta kölcsönös szerelmet, de úgy félek, hogy kiderül, pedig én is beleszerettem ebbe a lányba. Egyedül a legjobb barátnőm tudja, hogy mi a helyzet, senki más. Családomtól félek a legjobban, mert ők gyűlölik a melegeket, egyenesen elítélik őket, amikor az anyám meglátott egy olyan msn beszélgetést, ahol azt írta egy nagyon jó barátnőm, hogy "sziaa szeretlek", rögtön kérdőre vont, hogy mi ez. Azt hiszem, kitagadnának, ha megtudnák, mert mindig erkölcsösen neveltek. Folyton össze akarnak hozni az ismerősük helyes, okos fiával és nem tudom hogy közölni velük, hogy én erre nem vágyom. Komolyan mondom, hogy egy világ omlana össze bennük, mikor kiskorom óta azt mondogatják, hogy "Kislányom, gyönyörű vagy és okos, a legjobb fiút érdemled, senki mással ne állj szóba". Még csak 17 éves vagyok, de már most annak örülnének, ha összeállnék valami jóképű orvostanhallgatóval, akivel boldogan élnénk, 2 év múlva eljegyezne, 3 év múlva feleségül venne és minden tökéletesen alakulna. Annyira szörnyű, ők nem ilyen szabad felfogású szülők, akik ezt bármilyen formában is tolerálnák, nekik az erkölcsi normák betartása a legfontosabb. Rögtön kiraknának otthonról, ha bejelenteném, hogy nem érdekelnek a fiúk és megtudnák, hogy egy lánnyal vagyok, akinek ráadásul a családi háttere sem megfelelő és csak tengődik a nagyvilágban. Jogom van boldognak lenni, így vagy úgy. Senki nem gyanakodna ezzel kapcsolatban, mert egy nőies lány vagyok, aki ad magára, figyel a külső és belső harmóniára egyaránt. Nagyon nagyon félek a jövőtől, de titkolózni sem tudok, mert a szüleim mindenre rájönnek előbb-utóbb. Helyes lenne, ha eléjük állnék és megmondanám konkrétan, hogy mi a helyzet és vállalnám a következményeket vagy inkább halogassam, ameddig lehet? Nem tudom, hogy mi a jobb: Ha én mondom el, kiraknak otthonról és mehetek,ahova akarok vagy ha maguktól jönnek rá és szintén nem állnak velem szóba többet. Mit tehetnék? Érdemes lenne elmondanom nekik, hogy hogy állok ezzel a dologgal? Csak használható tanácsokat szeretnék, semmi kioktatást vagy rosszindulatú megjegyzést, mert most már ez van, nem tudok változtatni.
2010. jan. 6. 19:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
84%

Tizennyolc éves vagyok, szintúgy lány, mint te, hasonló helyzetben. Azt hiszem.

Nagyon sokat nem tudok hozzáadni a többiekhez, de azt ajánlhatom, esetleg, hogy várj még, egy kicsit. Abban a pillanatban, hogy már messze jársz otthonról, továbbtanulás és/vagy munka miatt, egyre többször, akkor már nem lehet nagy gond, bárhogyan is reagálnak a szüleid. Én úgy döntöttem, kihozom magamból a maximumot, elsősorban Homo sapiens sapiens leszek és nem "csak egy homokos idióta", azaz keményen dolgozok, hogy ha meg is ítélnek, el ne tudjanak ítélni, mert mégis, szükségük van rám. Talán ez így egoista gondolatnak tűnhet, elsőre, de sokkal jobb úgy őszintének lenni, hogy ha mégis huppansz, hát kartörés, sőt karcolás nélkül puhára huppanj, tudd ellátni magad, ha mégsem kerülne elő a "megértés, elfogadásos szeretet" fogalomköre a családodban.

Egyébként szerintem, még ha nem is mondod ki az igazságot otthon, megoldható a párkapcsolat, hidd el. Hiszen... a barátnőd a barátnőd, nem? :) Egyszerű "mezei" barát is egyben. ;)

Előfordulhat ugyebár, hogy heteró lányok egymásnál alszanak, szórakoznak, rengeteget lógnak együtt... És egy párkapcsolat végső soron, ilyenből is áll, nemde? :)

Illetve, amíg vársz, gyűjts barátokat, olyan embereket, akikben megbízol, lehetnek köztük akárkik, heterók és melegek. Lényeg, hogy ne légy egyedül. Az sokat segít. :)

Minden jót.

Szerintem... türelem rózsát terem.

2010. jan. 8. 18:18
 22/29 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem is várj, amíg leérettségizel! próbálj olyan suliba menni, ami nem a környéketeken van, így nagyobb tered lesz, és "kipróbálhatod" magad!

aZ Egyszer biztos, hogy nagyon rövid pórázon tartanak!!!

ha az én lányom ezt mondaná, hogy leszbikus valószínű nagyon meglepődnék, meg elgondolkoznék, hogy mit tettem rosszul, de ez egy olyan dolog, amit nem én, nem ő, vagy nem a rokonok fognak eldönteni! ha Te jobban érzed magad egy lánnyal, mint fiúval, akkor tedd azt! a nagykorúságot mindenképp várd meg, utána nagy beleszólásuk nem lenne a szüleidnek az életedbe! meg tudod, aki haragszik az békül, és ha egyetlen lány vagy, akkor elfogadnak!

2010. jan. 8. 19:49
 23/29 anonim ***** válasza:
42%

"Jogom van boldognak lenni, így vagy úgy."

Csakhogy nem vagy az, és ezt te is tudod. Emellett a lány mellett sem vagy boldog, és jelen körülmények között gyakorlatilag senkivel sem lennél az. Miért? Mert tini vagy, aki nem talált jobb módszert a lázadásra, minthogy beképzeljen magának egy leszbikus hajlamot. A szüleid állandóan a fiúkról beszélnek, és olyan jövőképet vetnek fel neked, amihez semmi kedved. Ezért mit csinálsz? Homlokegyenest az ellenkezőjét, mint amiről papolnak.

Nyugodj meg, amint felnősz, és leszakadsz a szülőkről, elmúlik a lázadási kényszer és a beképzelt leszbikusság is.

2010. jan. 8. 19:52
 24/29 anonim ***** válasza:
52%
A magánszférádban vájkálás ellen hatásos lehet, ha rajtakapnak valami sokkolón.
2010. jan. 8. 20:00
 25/29 anonim ***** válasza:
91%

Én is hasonlóan érzek!

Tetszett h őszintén leírtál mindent, én tanulságosnak találtam a válaszokat!

2010. jan. 9. 10:35
 26/29 anonim válasza:
91%
Szia! Nagyon okos, értelmes lánynak tűnsz és az én helyzetem is hasonló. Talán tudnánk tanácsokat adni egymásnak és beszélgetni MSN-en ezekről a dolgokról. Irj privit, ha gondolod és légy jó! Ne hamarkodd el a döntésed. 20
2010. jan. 9. 13:16
 27/29 anonim ***** válasza:
27%

Kedves Lányok ha majdnem mindenki leszbi,ki fog gyerekeket szülni.Hány gyerek tudja majd azt mondani a szüleinek,Apa,Anya.Jó lenne ezeken elgondolkodni.

3 gyerekes Anyaként nagyon sajnálom hogy a mostani ifjúság rossz irányba sodródik.

Ezt a fajta szexszuális magatartás nem betegség,de nem is nevezhető normálisnak.Sajnos úgy látom egyre több fiatalt veszéjeztet,köszönet a médiának aki egyre nagyobb reklámot csinál neki.Ja persze köztük is rengeteg,hasonló szexszualitású ember van.

2010. jan. 9. 17:45
 28/29 anonim ***** válasza:
86%
Ha én ilyen cipőben járnék és ilyenek lennének a szüleim titkolnám míg a magam ura nem lennék tudom hogy ez rossz és hossztú idő, de addig is van időd, 100% eldönteni hogy most mi is van.
2010. jan. 9. 18:49
 29/29 anonim ***** válasza:
Hogy vagy?
2010. jan. 14. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!