Miért nem értik meg a szüleim? Hogyan értessem meg velük?
Nyakam már egy hónapja a vizsgaidőszak. Nem egyszer mondtam, beszéltem velük, hogy legyenek egy kicsit tekintettem rám is, és ne hozzák ki minden nap a két unokát, mert a ricsajtól, zörgéstől egyszerűen nem tudok koncentrálni, tanulni, ami a vizsgáim eredményén fog meglátszani.
Erre persze megkapom, hogy én mekkora egy gonosz, hülye dög vagyok...
Utána meg ha netalántán nem olyan eredményt produkálok, amilyet elvárok magamtól (elvárnak tőlem), akkor ismét megkapom, hogy milyen hülye vagyok, hogy nem tanulok stb.
Hogyan adjam a tudtukra, hogy fontos lenne, hogy "csend" legyen egy kicsit, és ezt meg is értsék?
Köszi!
ui.: Ha lehet normálisan válaszoljatok! Köszi
Ha hazaviszed a következő nem túl jó jegyet, és szólnak h mér nem tanultál mond meg hogy hát miért, mert zaj volt azért.
Vagy ha mondod, és azt mondják h de gonosz vagy, akkor mond meg, h jó, akkor egy kettes eredmény reméled elég lesz, mert nem tudsz figyelni.
hát, hangszigeteld a szobádat, és zárd be 5 riglivel meg egy hevederrel.
v bömbölj te is úgy mint az unokák, akkor lehet h figyelmbe vesznek :)
Ülj le azzal, akit a legmegértőbbnek gondolsz, és magyarázd el neki, hogy ha most nem jó jegyeket hozol, az akár tönkre is teheti a jövődet! Próbálj meg kompromisszumot kötni; mondj két óra időtartamot, amikor jöhetnek az unokák, és ami idő alatt zenét hallgatsz, filmet nézel fülhallgatón, tehát úgy pihensz, hogy ne zavarjon a ricsaj. Vagy kérd meg őket, hogy pl. csak hétvégén jöjjenek az unokák, és akkor te addig tudsz pihenni, feltöltődni. Esetleg az a megoldás, hogy ők menjenek az unokákhoz, csak a vizsgaidőszak alatt?
Egy kevésbé kényelmes megoldás, hogy ameddig a hangoskodás tart, irány a könyvtár, vagy akár egy környéken lakó jóbarát, rokon, akihez arra a pár órára bekéredzkedsz, és ott tanulsz. Elég hülye helyzet, hogy nem értenek meg, remélem, azért rendezni tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!