Milyen következményre számíthatok?
Édesapámmal élek együtt 7 hónapos kisfiammal, születésekor elhagyott az apja.
Az apját nem nagyon érdekli a gyerek, rendszertelenül jár hozzá (néha 2 hetente, néha eltűnik 1-2 hónapra), és semmit nem tud róla, mikor itt van, akkor is eröltetett a kapcsolattartás és nem engedi, hogy segítsek neki és a fiúnknak kialakítani a kötődést, elezárkózik ettől, és a gyerek nem szívesen tölti vele azt a 2 órát, míg itt van (ha jön, általában 1,5-2 órát tölt itt.).
Mindemellett nekem folyton megjegyzéseket tesz apuci, és provokál, amit én nehezen, de nyelek, emellett folyamatosan próbálom megértetni az apával, hogy rendszeres, minél sűrűbb, minőségi látogatásokra van szüksége a gyereknek, amihez én is kellek eleinte, de nem érti meg. Ráadásul folyton el akarja vinni kapcsolattartásra a picit, aki biztosan nem bírna ki nélkülem 1-2 órát, hiszen még apuval sem tud meglenni ennyi időt nélkülem, pedig együtt élünk.
Mindez nehéz, de erre édesapám is most rákavart, ami a gondom:
Amióta a gyerek apja fenyegetőzik, meg azzal jön hogy el akarja vinni a gyereket amikor jön, ez történt legutóbb: megbeszéltük hogy jön, jött is a megbeszéltek szerint, és mikor engedtem volna be, apu odajött, és nem engedte be a lakásba őt.
Jogilag megteheti, hiszen a saját ingatlanáról van szó. Viszont ezzel (az én hibámon kívül) meghiúsult a kapcsolattartás.
Ha esetleg édesapám mindig el fogja ezt játszani vagy rendszeresen, hogy nem engedi be, még akkor sem ha lesz bírósági határozat a kapcsolattartásokról, mi történhet?
Máshol nem megvalósítható a kapcsolattartás, mivel a gyerek apja egy másik nő miatt lépett le, oda én nem mehetek a gyerekkel, hogy kapcsolattartás történjen, az apának pedig nem felel meg nyilvános helyen a történet. Neki egyedül az felel meg, ha elviheti magával a gyereket egyedül, nem fogja fel, hogy egy ilyen pici gyereknek ez mekkora lelki sérülést, traumát okoz, ha elszakítják az anyjától...
Félek, hogy ennek milyen következménye lehet jogilag? Én hiába próbálom normálisan kezelni a helyzetet, mindenki mindenkinek neki ugrik, keresztbe tesz, és nem veszik észre, hogy a gyereknek ártanak, és tehetetlen vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
Annyira veszélyes egy férfi akkor mi a fenének szültél neki?
"mindenki mindenkinek neki ugrik, keresztbe tesz, és nem veszik észre, hogy a gyereknek ártanak, és tehetetlen vagyok. "
Te magad is.
Sajnálatra ,éltó, hogy ti ezt látjátok a helyzetbe és ítélkeztek részinformációk alapján.
Ráadásul világosan kifejtettem, hogy fontosnak tartom, hogy kialakuljon köztük a megfelelő kötődés.
Én sajnos nem ennek az embernek szültem gyereket, de a terhességem alatt az új nőnek köszönhetően ez vált belőle. A saját szülei sem ismernek rá és ki is tagadták a családjukból (emiatt nem jöhet szóba a náluk való kapcsoalttartás sem).
Én lehetőségeimhez és helyzetemhez mérten igyekszem intelligensen kezelni a helyzetet és maximálisan előtérbe helyezni a gyermekünk érdekeit, szükségleteit, írhat és gondolhat itt bárki bármit ezen felül itt a neten, név nélkül.
Azért írok kérdést, hogy aki képes rá, releváns választ adjon, nem pedig azért, hogy kötekedjetek, véleményt nyilvánítsatok.
Persze mindez intelligencia kérdése, hogy ki képes megfelelően használni egy adott dologra kifejlesztett portált és ki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!