Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan vagyok kiakadva?

Jogosan vagyok kiakadva?

Figyelt kérdés

Ma iszonyatosan mérges lettem. Párom szüleivel lakunk együtt, még mindketten tanulunk, párom most végez majd fősulin. Reggel arra ébredtünk, hogy üvölt a tv. Oké, párom átment, mondta az apjának, halkítsa le. Utána felkeltünk, és neki kezdtünk volna tanulni a vizsgákra, én holnap, párom holnap után vizsgázik, egy olyan tárgyból, ahol 100 emberből 95 megbukik, a többi 5 kettes. Párom erre tanul 2 napja, mert a tanár már 2x meghúzta, hogy tőle többet várna, nem kettest, ezért megbuktatja. Párom apja meg elkezdte mondani, hogy neki nincs kedve bemenni a városba befizetni a számlát, mert ő kvadozni akar inkább. Párom közölte, hogy ő tanul, mert nem akar még egy évet lehúzni a fősulin, meg én is tanulok, mivel k.urva nehéz vizsga lesz holnap.

Oké, apja bement. Hazaért este fél 8 felé, elkezdte mondani, hogy nincs víz itthon. Közben ő volt kocsival, vehetett volna vizet. Ez a 2. alkalom, hogy elfelejtette. Igen, mi is vehetnénk, nekem holnap szándékomban áll, csak nem tudom, hogy x karton vizet hogy cipelek haza buszon... kocsival neki könnyebb lett volna.

Most is tanul még párom, az apja meg elkezdte megint mondani, hogy menjen le a kazánba. Párom mondta, hogy nézze meg az apja a tüzet, mert ő még tanul. Az apja még könyörgött egy darabig neki, utána leküldte párom anyját a kazánba, ő meg nézi a tv-t max hangerőn.

Tudom, hogy az ő házuk, tűrjek, de már ki vagyok akadva, ezek a húzásaik nagyon fel tudnak húzni. Páromat ugráltatják, akkor érjen rá, amikor ők akarják, tanulni meg akkor tanuljon, amikor épp semmit nem akarnak rásózni az anyjáék.

Most is iszonyat mérges vagyok, de páromat nem akarom vele terhelni, így elmondom nektek, mert valahogy ki kell adnom magamból! Hogy lehetnek ennyire lusták basszus???

Ja, és mielőtt megkérdeznétek, én 20, párom 21. És azért nem költözünk el, mert párom reméli, hogy nyáron kap melót, addig meg nincs pénzünk albira.

2010. jan. 5. 20:23
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
igen is,meg nem is.toleránsnak kell lenni az együtt lakó feleknek.ti ne vitázzatok,a szülőknek pedig megértőbbnek kéne lenni ebben a helyzetben.javaslatom:menjetek le egy könyvtárba tanulni.ott csend van,és együtt is vagytok.
2010. jan. 5. 20:30
 2/36 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos tűrni kell.Szerintem jogosan vagy mérges,de ez ellen nem tudsz mit tenni.Mégis csak az ő házukban laktok,nektek kell hozzájuk alkalmazkodni.Majd ha sikerül elköltöznötök,és fenntartani magatokat,akkor a saját uraitok lehettek.Addig is kitartás,és sok sikert a vizsgához.
2010. jan. 5. 20:30
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyetemista vagyok, és ezzel nekem is van bajom. Csakhogy, ha őszinte vagyok magamhoz, mindig épp akkor kell tanulnom, ha valamit csinálni kéne. Ha mondjuk gyik kérdéseken kell lógni, emailt nézni, szemöldököt szedni, arra valahogy ráérek. De ha valaki megkér valamire, legyen az akár fél perces dolog is, már is kiakadok, hogy nekem tanulni kell. És ez egy kívül állónak idegesítő.

Látod neked is meg kell szakadni a tanulásban, de arra, hogy itt legyél még is van időd. Most mire gondoljanak a szülők? Ilyenekre ráértek, de ha valamit csinálni kéne....

2010. jan. 5. 20:35
 4/36 anonim ***** válasza:
52%
szerintem kapják be:S az én szüleim is iylenek de ők ne kapják be
2010. jan. 5. 20:37
 5/36 anonim ***** válasza:

Szia, hidd el próbállak megérteni, egyidősök vagyunk, úgyhogy tényleg:)

Először is, tudod: amig az ok hazukban vagy azt csinálod amit mondanak...sajnos ez van...

Am nem hiszem, hogy "lusták" a szülők, csak egyszerűen nem gondolnak bele, hogy vizsgaidőszakban jobb lenne békén hagyni az egyetemistákat, hogy tanuljanak, mert van elég bajuk annélkül is. Amennyire én képzelem ők bele sem gondolnak,hogy mi a helyzet, hogy valóban megcsinálhatnák ez idő alatt azt a pár dolgot amit máskor Ti csináltok (?)...figyelmetlenség és tapintatlanság amit csinálnak, de Ti vagytok ott, nektek kell alkalmazkodni, sajnos, tetszik, nem tetszik...am meg pihenésképp ellehet menni vízért, nem akkora nagy dolog (tudom ilynkor minden idegesítő és jó lenne otthon lenni inkább s könyv mellett lenni, de akkor is...)

Én soha nem költöznék nyósékhoz, nem akarok tőlük függni, azért h hálás legyek nekik...hiába rendesek kedvesek, előbb utóbb kibújik a szög a zsákból s annak nincs jó vége...anyóséktól olyan messze kell költözni, hogy papucsban ne tudjon átmenni:))

Ja és ha lejárt a vizsgaidőszak segítsetek kicsit többet a házkörül, hátha jobb lesz a hangulat...

sok sikert a vizsgákhoz:)

2010. jan. 5. 20:37
 6/36 anonim ***** válasza:
57%

Hát nemtudom,meg is értelek meg nem is.olyan szempontból nem,hogy ha jól értem titeket most ők tartanak el?Vagy fizettek valamit a közösbe?Mert ha nem akkor el kell viselni hogy több emberrel élsz együtt (akik előbb laktak ot tmint te) és neked kell alkalmazkodni nem nekik. Amig nem a saját lakásotokban,vagy albérletben laktok és tartjátok el magatokat addig nemhsizem hogy jogosan puffognátok bármiért is (vagyis én nem tenném,valahogy lesülne a pofámról a bőr). ha fizettek a közösbe akkor sem értem,mivel attól még az az ő házuk.

A barátodnak meg ha problémái vannak a szüleivel,neki kéne rendezni a viszonyát velük,nem neked.

Amugy meg meg is értelek,mert tudom mennyire idegesitőek tudnak lenni ezek a mindennapos apró vitaforrások.

2010. jan. 5. 20:40
 7/36 anonim ***** válasza:

Szerintem is sajnos ebben az esetben tűrni kell, mivel náluk laktok.(de nem mondom, hogy a szülőknek van igazuk) Nekik megvan a saját életritmusuk, amin valószínűleg nem szeretnének változtatni, még akkor sem ha tanulnotok kell. Ez esetben az a legjobb, ha olyan helyre mentek tanulni, ahol csönd van és senki nem zavar titeket, pl. könyvtár, ahogy előttem is írták. Aztán ha lehetőségetek van, költözzetek külön lakásba, és akkor még a jó viszony is megmarad a szülőkkel.

Sok sikert a vizsgákhoz!

2010. jan. 5. 20:42
 8/36 anonim ***** válasza:

20 évesen minek összeköltözni? főleg null keresettel..meg szülőknél...

22 vagyok,párom 24,3 éve együttvagyunk,szerelmesen,meg minden ami kell,de eszembe nem jutott volna pl hozzáköltözni,pedig elég nagy a ház,bőven elférni

majd szépen összeköltözünk ha lesz rá lehetőség,addig marad az egymásnálalvás...

2010. jan. 5. 20:51
 9/36 A kérdező kommentje:

Megpróbálok sorban válaszolni, időket nem figyeltem, szóval szűrjétek ki melyik kinek megy:)

Szoktunk segíteni, van, hogy én megyek be számlát fizetni az én pénzemből, sőt, van, amit kizárólag én fizetek, nem várom el, hogy visszaadják. Ilyen a net és a kábeltv. Szoktam bevásárolni, mosogatni. Én azért vagyok fent, mert már megtanultam, amit meg kellett, de reggel 11 óta folyamatosan tanultam, párom is, így időnk se lett volna pl vízért menni, mert neki még most is van tanulnivaló, de már fáj a feje, ezért pihen. Tudom, hogy nekem kell tűrni, nem is szólok semmit, csak nektek írtam le, mert vkinek muszáj volt. Utolsónak pedig, azért költöztünk össze, mert páromék közel laknak a városhoz, ahol tanulunk, én pedig nagyon messze, 2 és fél órás buszútra. Albira nincs pénzem, koliba meg nem engedett párom, mert akkor már náluk lakjak. Hálás vagyok érte, hogy itt lakhatom, és ha csinálni kell vmit, mindig felajánlom, hogy megcsinálom, de ilyenkor kiakadok, hogy rám oké, ne legyenek tekintettel, de a saját fiukra? Nálunk más a családi helyzet, anyum ha valami dolgunk van, akár nekem, akár páromnak, tekintettel van ránk, hagy tanulni pl.

Szóval én segítek szívesen nekik, ha tudok, de ez kiakaszt, hogy a fiukat még akkor sem hagyják békén, ha tanulnia kell. Az anyja már volt példa rá, hogy azt mondta neki, hogy miért nem tanul este iskola után (9re szokott hazaérni) mert hétvégén menni kell befizetni reggel a számlákat, vagy ezt kell, azt kell.

2010. jan. 5. 21:13
 10/36 anonim ***** válasza:

Költözz haza, ha zavar. Költözzetek a te szüleidhez. Minek 20 évesen már összecuccolni???

Én egy magatehetetlen nagymamával, egy ketyós dédivel és a szüleimmel laktam mikor egyetemre jártam és ennél több gondunk is volt, mint tüzre rakni (ami max 3 perc) meg vizet hozni.

Különben meg vizsga elött egy nappal nem hiszem hogy annyira kell tanulni.

2010. jan. 5. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!