Ti mennyire veszitek magatokra, ha elfelejtik a szülinapotokat?
Boldog Szülinapot!
Engem nem érint meg annyira, mivel én sem ünneplem a saját szülinapom, az csak egy nap a számomra...szüleim testvéreim szülinapját sem szoktam nagyon fejben tartani, tesómékét tudom mondjuk, de szüleimét nem...nálunk elég feszült a családi viszony a válás miatt szóval olyan "inkább ne vigyük bele az érzelmeket a dolgokba" érzés...de ha lenne párom (jelenleg nincs) neki számon tartanám a szülinap-, névnapot is, mert tudom, hogy egy kapcsolatban ez nagyon fontos...családban meg még a karácsonyt is utálom mert annyira feszült...mivel nem családi hanem olyan legyen már vége hangulat...
Először is Nagyon Boldog Születésnapot! :)
A válaszommal tuti nem foglak jobb kedvre deríteni, nem is azért írom, csak kikívánkozik belőlem, mert nekem ez mindig is furcsa volt... tudom hogy a pasik nagy átlagban ilyenek, a dátumok észben tartása nem az erősségük (apukám legalább a dátumot megjegyezte és Boldog Névnapot kívánt nekem a szülinapomon, ami 5 napja volt...) :D Na de a lényeg, ez nem feledékenység kérdése szerintem, nekem a párom a legfontosabb személy az életemben, azért is a párom, és "elvárom" hogy ő is így érezzen, így ha semmi mást, de a szülinapomat igen is tartsa fejben és köszöntsön fel! Szerintem ez a minimum, nem várok semmilyen ajándékot, ha felköszönt azzal tudatja velem hogy fontos vagyok neki és emlékezett erre a napra. Idén úgy alakult hogy nem tudtunk pont aznap együtt lenni, mert külföldre utaztam és nem tudott velem jönni, de reggel hozta a futár a vörösrózsa csokrot külföldre is, életem legmeghatóbb ajándéka volt. Széppé varázsolta az egész napomat hogy így indult a reggel, éreztette velem több mint 1000km távolságból is hogy gondol rám és szeret.
Ha valaki nemhogy fel sem köszönt, mert elfelejti, de még b*szogat is ezen a napon, az tuti nem lenne a társam egy életre :(
Még sosem volt, hogy elfelejtették volna a szülinapomat, a barátom pedig pláne nem. Érdekes módon ő az, akinek eszébe vannak a dátumok, még a hónapfordulókra is mindig oda tud figyelni, pedig az nekem már sosem jár az eszemben.
Mivel sosem volt elfelejtve a szülinapom, ezért biztosan meglepődnék, ha egyszer csak nem köszöntene fel, és gondolom rosszul is esne.
A helyedben otthagynám, elmennék barátnőzni vagy ahogy írtad, anyukádhoz.
Nem szokta elfelejteni, de a névnapomat már felejtette el. Nem csináltam belőle ügyet, örültem, hogy utána egy nappal mégis eszébe jutott. :)
Viszont ez a probléma csak a felszín nálatok. Vagy ha fogalmazhatok úgy, a jéghegy csúcsa. Nagy problémák vannak kettőtök kapcsolatában, sokkal nagyobbak, mint egy elfelejtett szülinap.
az enyém a névnapomat rendszeresen elfelejti, hiába beszélünk róla előtte. aztán mikor hallja, hogy valaki telefonon felköszönt, vagy fb-on, olyankor mindig mondja, hogy jaj, tényleg boldog névnapot. :D de ez inkább csak az elején bántott, mert otthon mindent ünnepeltünk rendesen. de hozzászoktam.
a szülinapomról viszont nem vagyok hajlandó lemondani. az az a pár nap az évben, amikor kicsit félreteszek mindent, és hát na, ünneplem magamat. :D ilyenkor a szülinapom előtti pár napban nem kezdem el számolgatni az aprót, hogy beülhetek-e egy kávéra a barátnőkkel, a tanulást is kicsit félrerakom. általában szokott lenni öszejövetel barátokkal. szóval ezek alapján nálam nehéz is lenne elfelejteni a szülinapomat. meg nálunk szülinapra és karácsonyra vannak a nagyobb ajándékozások, meglepetések, általában olyan dolgok, amiket amúgy nem vennénk meg. (pl. párezer ft-tal jobb fülhallgató, egy-egy márkás póló, stb.)
"mert unom már ezt a k. URVA egyoldalúságot."
Nem fogok olyat mondani, hogy te tehetsz róla. De te is tehettél volna ez ellen. Miért mentél hozzá, ha ő ilyen? Csak azt ne mondd, hogy az esküvőig a csillagokat is lehozta az égről.
A kérdés költői, tudjuk, hogy azért, mert jól néz ki, és elég pöts ahhoz, hogy meg tudjon bántani. Ez sok nőnél - nálad is - nyerő recept.
Azzal, hogy hozzámentél, és gyereket szültél neki, te magad vállaltad ezt az egyoldalúságot. Te választottad, hogy olyannal akarsz élni, aki minden apróságért **szogat, ugyanakkor cseppnyi figyelmet sem szentel rád.
Csak tudod, nem most kéne sírni, mert most már ehhez túl késő.
opsz, elküldte véletlen.
szóval én nagyon meglepődnék, és a szívemre is venném, ha elfelejtené. mert nálunk így alakult ki. nagyon sajnálom, hogy párod ilyen érzéketlen :( de tényleg biztos csak elfelejtette, tudod, pasi. de estig csak eszébe jut :)
egyébként nem azért, de a soraidból érződik, hogy nem nagy az összhang alapból, itt nem a szülinap már a legnagyobb probléma. beszéltetek már róla? ha nem is a szülinapodon, de mindenképp megérné, ne hagyd elfajulni a dolgokat! remélem, minden oké lesz.
és a legfontosabbat a végére hagytam: Boldog születésnapot! :) ha nem is ez a legboldogabb, de magadnak széppé tudod tenni. menj el anyukádhoz, mászkálj a babával. legyen szép napod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!