Házasok vagyunk 6 éve, férjem minimálbérre, 112 e ft van bejelentve, nekem nincs jövedelmem, itthon vagyok, háztartást vezetem és egyetemen tanulok, 33 éves nő vagyok. Saját ingatlanban lakunk és van más ingatlanunk is, nyaraló, másik lakás. Nem vagyok egészséges, jóindulatú daganatom van a fülemben, de nem egy egyszerű betegség, sok kezelést igényel és kellemetlen tüneteket is okozhat, az egyik arcidegem is kismértékben sérült a betegségtől, illetve terhesség vállalása sem ajánlott. Ezekkel a paraméterekkel adnak örökbe gyereket?
Nem tud ott semmi kiderülni, nincsen semmi rejtegetnivalónk és nem vagyunk milliomosok sem. De most már örülnék ha visszatérnénk a témához. Ha valaki az örökbefogadásról ír nekem bármit azt örömmel veszem. Aki pedig az adóhatóságról akar csevegni az indítson egy ilyen témájú kérdést. Köszönöm!
2014. jún. 27. 20:20
22/35 A kérdező kommentje:
Saját ingatlanom: negyedrészben vagyok tulajdonos, haszonélvezet is van rajta, másik lakásom fele részben vagyok tulajdonos, férjem: nyaralójában fele részben tulajdonos, a szüleitől kapta a testvérével együtt.
2014. jún. 27. 20:22
23/35 anonim válasza:
"Nem tud ott semmi kiderülni, nincsen semmi rejtegetnivalónk és nem vagyunk milliomosok sem."
Idefigyelj, a gyámhatóság megvizsgálja a bevételeteket egy örökbefogadási kérelem esetén. Ebből pedig az fog kiderülni, hogy statisztikailag az önfenntartásra sem vagytok képesek, nemhogy egy gyerek igényeinek kielégítésére és megfelelő feltételek megteremtésére.
EZ a lényeg értsd már meg! Nincs egy olyan gyámhatóság sem a világon, ahol 112.000 ft bruttó fizetést 3 főre elegendőnek tekintenek! Kész, ez nem vita tárgya!
2014. jún. 27. 20:39
24/35 anonim válasza:
kis off
saját tulajdonnak mondják azt is, ha csak negyedrész van egy lakásbol?
ha igen, akkor nekem 24 évesen van 3 ingatlanom? fél ház, fél lakás, teljes lakás, föld? és még sose dolgoztam....jah és 2 auto van a nevemen.
2014. jún. 27. 20:50
25/35 A kérdező kommentje:
Persze hogy a saját tulajdonod, ha nem 100%-ban, akkor van benne tulajdonrészed, valahány %, az autó is, ami a neveden van.
2014. jún. 27. 21:03
26/35 A kérdező kommentje:
Oké, akkor 3 főre mennyi igazolt jövedelemmel kell rendelkeznem, ahhoz hogy megfeleljek egy örökbefogadási eljáráson?
2014. jún. 27. 21:04
27/35 A kérdező kommentje:
Mellesleg 112 e Ft-ból baromi sokan élnek ketten, egy alacsonyabb rezsivel, saját lakásban azért ezt meg lehet csinálni.
2014. jún. 27. 21:05
28/35 anonim válasza:
Minimum 200.000 ft körül.
2014. jún. 27. 21:09
29/35 anonim válasza:
bruttó, természetesen.
Egyébként áruld már el, hogy nettó havi kb. 70.000 ft-ból hogy nem haltok éhen ketten?
2014. jún. 27. 21:24
30/35 anonim válasza:
Már leírta, hogy a párja csak annyira van bejelentve. Szerintem kérdezzetek meg egy hozzáértőt, ő tud normális tájékoztatást adni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!