Fix kereset nélkül összeköltözés, működhet?
Hát nem tudom, engem zavarna, hogy nem tudok "rendesen" beszállni a költségekbe, de ha neked belefér, és párod is vállalja, akkor ezzel nincs gond. Viszont egy-egy vita alkalmával könnyed a fejedhez vághatja, hogy ő tart el, és az azért elég kellemetlen szitu lenne. :/
Fiatalok vagytok, nem is túl régóta együtt, és hülyeség lenne azt mondani, hogy biztos menni fog minden. Az ilyen kapcsolatoknak sokszor hamar csúnya vége lesz. Nem állítom, hogy nálatok is, de mi van, ha mégis? Akkor mihez tudsz kezdeni? Visszamehetnél a szüleidhez vagy egyedül kéne boldogulnod? Ha ezzel felégetnél minden hidat magad mögött, akkor a helyedben várnék a dologgal még úgy fél évet, azalatt félre tudsz tenni valamennyit, amivel a maradék időt ki tudod húzni, akármi is történne.
Szerintem mindenképp mérlegelj. Sajnos a pénz sok vita forrása lehet. Néhány hónapra elegendő tartalékotok mindenképp legyen, mert bármi történhet, mi van, ha a párod elveszíti a munkahelyét és jövedelem nélkül maradtok? Ilyenekre is gondolni kell sajnos. Üljetek le, és sakkozzatok az anyagiakkal, mert az is lehet, hogy párod könnyen dobálózik a szavakkal, de kiderül, hogy annyira vígan azért mégse jönnétek ki.
De ha meg tudtok mindent beszélni és amennyire lehet, be van biztosítva a helyzetetek, akkor érdemes megpróbálni.
Nem lehetetlen vállalkozás, de nehéz. Mi párommal 3 éve élünk együtt, és most az utóbbi egy évben lettünk mind a ketten keresők. Első évben én dolgoztam egyetem mellett, míg ő a mesterszakát végezte és ösztöndíjat kapott, utána ő dolgozott, én csináltam a mester képzést ösztöndíjjal. (órarend miatt nem tudtunk mellette dolgozni)
Végigcsináltuk, de minden hónap végére csisszre jöttünk ki, és sok mindenre nemet kellett mondanunk, ha meg egy váratlan kiadás jött, akkor szívtuk a fogunkat.
Most sokkal kiegyensúlyozottabb az életünk és a kapcsolatunk is, hogy nem azon kell imádkozni, hogy még 2 hétig bírja ki a zörgő mosógép, ne hívjanak el minket egy sörözésre, mert csak akkor lesz fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!