Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet feldolgozni azt ha...

Hogy lehet feldolgozni azt ha valakit elveszítünk?

Figyelt kérdés

Két igazán jó barátnő elvesztését

Akikkel együtt nőttünk fel!Akikkel együtt éltünk át mindent!

Hogy dolgozhatunk fel egy olyan tényt,hogy mellettem haltak meg?

Hogy csak én éltem túl!

33/L

2010. jan. 4. 09:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
biztos nagyon nehéz lehet, de gondolj arra, hogy ők együtt vannak. legalább nem egyedül kellett elmenniük
2010. jan. 4. 10:04
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
és ne legyen lelkiismeret furdalásod amiatt, hogy te itt maradtál, mert mindennek, ennek is oka van. próbálj rájönni, miért te maradtál meg és élj eszerint, hogy teljesítsd a küldetésed.
2010. jan. 4. 10:05
 3/19 A kérdező kommentje:

Mellettem haltak meg egy autóbalesetben...:'(

Én éltem túl egyedül...:'(

2010. jan. 4. 10:09
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
inkább próbálj arra emlékezni, hogy milyen jó volt velük, és milyenek voltak. ne arra, mi történt azon a napon...elevenítsd fel a vicces sztorikat, jól sikerült bulikat, beszélgetéseket.
2010. jan. 4. 10:13
 5/19 anonim válasza:
90%
Szeretteink elvesztése fájdalmas ,de visszafordithatatlan. A tragédia feldolgozására séma nincs, millió megválaszolatlan kérdés, mint irod is ,mért pont én maradtam életben?stb, ezek természetes velejárói és ezek is a halál feldolgozásának momentumai. Arra a kérdésedre ,hogyan dolgozhatod fel én azt tudom írni, gondolj a velük töltött időkre, a közös szép emlékekre és persze hit kérdései is,hogy Ők vmilyen formában "megmaradtak neked" , ha nem is fizikai létükben ,de a szívedben ,a lelkedben. Azt mondják az idő gyógyit, lehet frázis, ha nem is gyógyitja be e sebet, talán picinykét emyhíti ezt a nagy fájdalmat amit elvesztésük okozott. Nem tudom a körülményeket, de ne legyen benned önvád, hogy Te élsz és Ők pedig odaát vannak. Kérlek ,hidd el nagyon nagyon nehéz megmagyarázni Önmaguknak a miértet , de muszály valami kapaszkodót találnod, én pont a fentiekben leirtakat javaslom számodra. Beszélgess róla barátaiddal, társaddal nyiltan nem kell az érzéseid elfojtanod, sirj ,ha úgyérzed sirnod kell. Elfelejteni sosem kell Őket , az enyhülést pont az hozza meg ,hogy s a Te számodra Ők mindig "ott lesznek , menj ki a sírjukhoz, gyújts gyertyát és próbáld úgymond "elengedni "őket. A lelked megnyugodni talán sosem fog, de a fájdalom enyhül idővel. Az ,hogy Te élted túl ne úgy fogd fel,hogy neked most mennyivel jobb, nem -nem jobb sőt nehezebb fájdalmasabb. Kérlek és remélem elolvasva soraim máris tudtam picinykét segiteni fájdalmadban.A sors ilyen sosem tudjuk kire, mikor "csap " le, s azután nincs visszaút, viszafordithatatlan folyamat , de az igaz barátok örökre megmaradnak, és hidd el Ők sem örülnének ,ha Te tönkremennél, gyászolj, ha kell sirasd meg őket, neked még dolgod van e földön ,próbálj szép lassan saját tempódban vígaszt találni. Nagyon együttérzek veled, sok-sok tragédiát megéltem, és szoc.munkám révén találkoztam már tragédiák sorozatával, Lényeg tul kell élned, úgy hogy Önmagad ne veszxtsd el. Kivánok ehhez sok erőt, kitartást !! Fogadd őszinte részvétem. / Cintia/
2010. jan. 4. 10:21
 6/19 anonim ***** válasza:
73%
Tudom, hogy ez most degeneráltan hangzik, de kérlek ne fordulj be, fogd fel úgy, hogy neked még dolgod van itt, ezért élted te egyedül túl.Tudom, hogy ez cseppet sem vígasztal, de ők már nagyon jó helyen vannak, bár most még ott vannak a közeledben is és kell még nekik legalább 1 év, hogy átkeljenek.Minél tovább siratod őket annál nehezebben szakadnak el innen és ez nekik nem jó.
2010. jan. 4. 10:22
 7/19 anonim ***** válasza:
30%
Ez van , az orlogatás nem segit az élet megtovvább...
2010. jan. 4. 10:38
 8/19 anonim ***** válasza:
azért az "ez van" kicsit erős... tragédia ez, akárhogy is, csak tudni kell feldolgozni
2010. jan. 4. 10:42
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég olvastam itt egy balesetről. Egy lányzó hasonlót kérdezett, hogy két jó barátja meghalt fiatalon, harmadik még kórházban és nem tudja még, hogy mi történt a többiekkel. Te voltál a harmadik vagy véletlen?

Bocs, ha off

2010. jan. 4. 10:52
 10/19 Tutujka ***** válasza:
100%

Édesapám tavalyelőtt hunyt el.

Igaz számítani lehetett rá, mert beteg volt.

A barátnőid viszont tragikus hirtelenséggel

Tudom, hogy mit érzel, és most egy kicsit kegyetlen leszek, de egyszer régen mondták nekem, s ez nagyon bennem maradt és van benne igazság, hogy annak a legrosszabb, aki itt marad.

Ők jó helyen vannak, túl vannak mindenen.

Te pedig bármennyire is nehéz, talpon kell maradj, mert Neked még adott egy esélyt a mindenható, bár Én ebben nem hiszek, de gondolj bele, hogy micsoda hatalmas ajándékot kaptál. Az ÉLETET!!!!!!!

Gyászold barátnőidet, gyászold mert ez természetes.

Közhely, de az idő minden sebet képes begyógyítani, de ehhez Te is kellesz.

Meg akarsz gyógyulni vagy nem.

Nem szabad beletemetkezned a bánatba, mert rosszabb lesz.

Most jön az igazi megvetés irántam, de Én folyamodni voltam kénytelen egy olyan taktikához, ami megkönnyítette a dolgomat Édesapám mérhetetlen hiánya iránt.

Tudni kell, hogy voltak olyan dolgai amit soha nem értékeltem. Nem volt Ő rossz ember de alapjában véve az alkoholistákat megvetettem, s ezalatt Apám sem volt kivétel.

De soha nem bántottuk egymást, csak távolságtartók voltunk.

Na a lényeg, hogy ne érezzem azt a szívhasogató fájdalmat, kicsit mindig a rossz oldalára gondoltam.

Tudom, halottról jót vagy semmit, de higgyétek el szerettem Őt a magam módján, csak kimutatni nem tudtam.

A szemünk előtt hunyt el a kórházban.

Soha olyan nagy fájdalmat nem éreztem előtte sem, azóta sem.

2010. jan. 4. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!