Ti az ilyen helyzetet, hogyan kezelnétek?
Figyelt kérdés
Tegnap a délutánt a sógornőmmel töltöttem, mert a gyerekeket játszóházba vittük. Miközben a gyerekek játszottak, mi beszélgettünk. Egyszer csak szóba került a pénz. Ő tett egy olyan megjegyzést, hogy szerinte szegény embernek számít az, akinek nincsen autója. Rettentően lenézőnek és sértőnek találtam ezt a kijelentését, de nem mondtam rá semmit, a családi békesség kedvéért nem akartam összeveszni vele. A gyerekeink nagyon szeretnek egymással játszani, nem akartam, hogy ők igyák meg ennek a levét. Ez a degradáló kijelentése viszont azóta se ment ki a fejemből és nem értem, hogy mire fel ez a gondolkodás. Mind a ketten diplomások vagyunk és jó munkahelyünk van. Nekünk viszont nincsen autónk, de ettől még nem érzem szegénynek magunkat. Van egy szép, teljesen hitelmentes házunk, jó munkánk és egészségesek vagyunk. Mi ezzel teljesen elégedettek vagyunk. Nekik viszont van 30 milliós devizájuk és egy lízingelt kocsijuk. Én soha nem voltam lenéző velük szemben, mindig együtt érző vagyok, amikor a sok hitelről panaszkodik. Az elmúlt években jó barátság alakult ki köztünk, főleg a gyerekek megszületése óta. Ti ezek után, hogy állnátok hozzá? Egyáltalán miért viselkedik így? Vagy lehet hogy csak én fújom fel a dolgot?2014. jún. 21. 21:22
11/15 anonim válasza:
Visszakérdeznék rá nála: Akkor ő szegénynek érzi magát, mert még nincs kifizetve a hiteltartozás? (Ugyanis jelenleg az autó nem az övék, hanem a banké.)
És megmondanám, hogy én nem érzem magam szegénynek, pedig nincs autóm.
12/15 anonim válasza:
Időpont tegnap 21:45
Legközelebb értelmezd amit írtam.
"Legtöbb embernek nincs szüksége autóra"
Mit nem értettél ezen a mondaton?? Nem azt írtam, hogy senkinek, hanem azt, hogy LEGTÖBB EMBERNEK.
13/15 anonim válasza:
Mit kell ezen kezelni? O igy gondolja, te meg amúgy. Nem kell ezen filozofalni, többet beleképzelni.
14/15 anonim válasza:
ma 01:46-os: Mert szerinted a LEGTÖBB ember Pesten lakik?
Akkor nézz utána, hány %-a él ott az ország lakosságának, és egyböl rájössz, hogy a LEGTÖBB ember nem ott lakik.
15/15 anonim válasza:
Akkor a szegénységet saját magára is értette, hisz nekik sincs saját csak lízingelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!