Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt néhány...

Miért gondolja azt néhány léhütő, lusta, nem dolgozó családtag, hogy a többinek kötelessége eltartani?

Figyelt kérdés

Miért kellene egy munkaképes, csak épp lusta, és ezért nem dolgozó szülőt a gyerekének eltartani? Miért gondolja azt egy testvér, hogyha a másik dolgozik, akkor neki jár a fizetése egy része?

Most nem arra gondolok, amikor valaki hirtelen munkanélküli lesz, és segítségre szorul, hanem amikor már évek óta munkanélküli valaki, találna munkát, csak kényelmesebb otthon a tv előtt ülni.

Miért természetes az nekik, hogyha egyszer kihúzzák őket a szarból, hogy ne kapcsolják ki a villanyt, akkor onnantól majd a másik fizeti a számlákat?

És ha nem teszi, akkor ő lesz az legocsmányabb, legutolsó söpredék ember a világon?

2014. jún. 21. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szerencsére ilyen családtag nincs. De őszinte részvétem, hogy amint látom, nálatok van. Ne hagyd magad kihasználni.
2014. jún. 21. 16:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én esetemben az anyám ilyen. Ő képes volt eljönni a munkahelyemre ordítozni, hogy mekkora szemét vagyok, amiért vagy negyvenet adtam a hónapra, és nem nyolcvanat. Én azt hittem, hogy keresi a munkát, de a francokat, kiderült, hogy nem, mert ő nem végez el akármit, stb-stb. Aztán nem adtam, és nem hogy elment volna dolgozni, keresett egy pénzes pasit...aztán elvált és kezdődött volna elölről, de már nem adtam. Ha beteg lenne vagy ilyesmi, persze..de így nem. Nekem is van családom, lányom, de igen, az ilyen azt hiszi, hogy neki alanyi jogon jár..
2014. jún. 21. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a klubban :/ Következő húzása az lesz, hogy bevállal egy terhességet, nem azért mert gyerekre vágyik, hanem mert a terhessége bejelentésétől kezdve mindig lesz olyan balek a családban, aki a kicsire való tekintettel hagyja magán élősködni a parazita anyját is...
2014. jún. 21. 16:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 ilyen esetet ismerek :D

Srác 32 éves van egy idősebb asszonya akinek van vagy 25 éves gyereke!

A 25 éves srác nem akar dolgozni ott eszik iszik alszik meg elvan...

Másik

Egy házba van 8 ember abból 6 felnőtt (és már iskolába se járnak) és abból kettő dolgozik mert a többi nem hajlandó dolgozni pedig még munka lehetősig is lenne! :D

Én biztos nem lennék ilyen madár hogy egy felnőtt ember etessek meg nálam lakjon csak úgy hogy nem is fizet semmit!

2014. jún. 21. 17:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ebben a szellemben nevelték, hogy neki ez jár.
2014. jún. 21. 20:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Húúúú van még valaki aki ebben a cipőben jár?

Én átérzem,én vagyok a gyerek,segítettem nagyon sokat mert lekötelezve éreztem magam (ami a másik szülőm szerint baromság,mert egy szülőnek kötelessége támogatni a gyereket) na mindegy én adtam adtam és adtam,de megelégeltem mikor mindenre volt már pénz,de azért az áramot kikapcsolták,és akkor arra is nekem kellett volna adni 100.000-et érdekes mód munka sose volt.Próbáltam lázadozni,de annyira a befolyása alatt voltam,végül nem adtam többet,szar szemét lettem,de munkát érdekes talált rögtön utána

2014. jún. 21. 21:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Erre én is nagyon kíváncsi lennék. Nálunk is hasonló a helyzet azzal a különbséggel, hogy a pofátlan testvér 200k körül keres havonta, de fizetés után két nappal már egy fillérje sincs.

Mindegy, most kiszúrt magával. Háromszor már ki lett húzva a kakiból. Harmadszor mi húztuk ki - én is, pedig a párom testvére, akivel akkor még nagyon friss volt a kapcsolatunk. Most közös albérletben lakunk. Hónapokig nem fizetett semmit, csak fizetés után eltűnt 2-3 napra, aztán meg pakolta ki a hűtőt. Két hónapja azt mondtuk, elég, oldja meg magának. Azóta csak akkor eszi a kajánkat, ha azt hiszi, hogy nem látjuk. Ha nincs itthon kaja, akkor megy át anyukájához és az ő hűtőjét pakolja ki, panaszkodott is már anyukája, hogy sose tudja, mire ér haza, illetve nagyjából azzal számolhat, hogy az üres hűtőre.

Na most anyuka ajtót cserélt és előre leszögezte, hogy a fia bizony nem kap kulcsot az új ajtóhoz. Mi pedig új lakást nézünk, szigorúan kettesben, nélküle. Elég pocsék érzés, de már nem érdekel, és a család is így van ezzel. Van, akin nem lehet segíteni.

(Ja egyébként napi szinten azt hallgatjuk, hogy neki mekkora nagy tervei vannak, csak ehhez ez a pénz nem elég, mert ennyiből megélni se lehet. Az a cuki, hogy mi amúgy együtt keresünk ennél csak egy kicsivel többet, amiből hármunkat tartjuk el... és pont nekünk mondja...)

2014. jún. 22. 15:56
 8/8 anonim ***** válasza:
7%
Azt gondolom, hogy szégyellheti magát aki szidja a szüleit mert neki kell eltartania, őt is "eltartották" amíg kicsi volt. De csak ilyen esetben érvényes ez.
2014. jún. 28. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!