Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá anyát? (bőv. Lent)

Hogy vegyem rá anyát? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Légyszi segítsetek, adjatok tippet.

Na szóval... szeretnék egy acélbetétes bakancsot. Anya nem engedi, pedig a pénz meg lenne rá, de azt mondja hogy az ő pici lánya nem fog bakancsban mászkálni, neki ez "összeegyeztethetetlen a munkájával"(rendőrségnél dolgozik). Nem azért kellene, mert hű de jól néz ki meg skinheadség (csak egy kicsit..megvan az oka) hanem mert tényleg sok a cigány a városban, és azok (a ***) "nem szeretnek" engem..éis utálom őket. De akkor mit tudjak csinálni 14 éves lányként, amikor 3an körémállnak, akkorák mint egy ház, és addig nem engednek el ameddig nem adok nekik cigit, vagy pénzt vagy vmit (megtörtént eset). Múltkor is azért úsztam meg mert jött a barátom és már sem volt olyan nagy szájuk(de mind1 ez most nem ide tartozik). Mondtam anyának, hogy jó, akkor nem muszáj bakancs, adjon egy gázspray-t, vagy boxert, vagy valamit, de azt sem engedi. És nem érti meg, hogy ezeknek nem olyan a "stílusuk" miint a magyaroknak, ezek ha egyet megütök dupla annyian lesznek,és nem beszólni meg ügtni fognak, hanem pl késelni, És sosem tudhatom mikor kötnek belém. És azt sem érti, hogy a barátom pl meg tudna védeni legvégső esetben (de ő sem jöhet veem mindenhova), tőleis el akar tiltani...Pedig ismeri a cigányokat anya is, és mégsem ad arra esélyt, hogy megvédjem magam tőlük..

Mind1, a lényeg, hogy tudnám rávenni, hogy megkaphassam a bakancsot?(2 hónap múlva szülinapomra)

Bocsi a kisregényért és az esetleges helyesírási hibákért.

14/L (anyu 38 éves)

2010. jan. 2. 22:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
98%

Előző vagyok.

Még annyit, hogy haverommal meg olyan volt, hogy 2 ork ment oda hozzá, de később kiderült, hogy még 4-5-en ott voltak a bokorba.

Így még ha az egyiket jól meg is rugdosod, a többi odaszalad és megszurkál.

Az egész országgal ez a legnagyobb bajom, hogy ezek a nem a napon barnult dolgok mindenhol ott vannak.

2010. jan. 2. 23:04
 12/23 A kérdező kommentje:

Igen tudja anya is hogy "bántottak"..

Amúgy a suliban van pár skin ember szóval ott nem balhéznak annyira...és őket (akik acélbetkósba járnak) nem bántják, nem szólnak hozzájuk.. az ő szemükben a bakancs fehér fűzővel jelkép..

anya zt mondta, hogy ha ennél komolyabb lesz a dolog h elveszik a cigimet vagy valami, akkor fölmegy az igazgatóhoz.. Mondtam neki hogy miért kell megvárni, hogy komolyabb legyen? Amúgy meg ez már rablásnak minősülhet azt hiszem..

és nem azt akartam, hogy 3 bazinagy retket felrugni vele, csak pl egyet (amúgy verekedni tudok [önvédelmi tanfolyamra jártam régen[ deaz simán a kés ellen nem sokat ér)

Elfutni nem fogok mert nehogy már a saját hazámban nekem kelljen félnem..

A gázpisztoly..hát nem is tudom..

anya egyébként még azt mondta h ennyiből nem fog rendőrségi ügyet csinálni...

2010. jan. 2. 23:05
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Velem ugyanez volt a helyzet mikor kisebb voltam, de mostmár hál istennek nem. :D Em sztem is a bakanccsal csak még jobban felhergelnéd őket.
2010. jan. 2. 23:10
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
Anyukád tudja,hogy 14 évesen cigizel? Hát én se vennék neked semmit, már ne is haragudj. Egyébként igaza van az előttem lévőknek, attól, hogy acélbetétes van rajtad, nem lesz több esélyed a kötözködő emberek ellen.
2010. jan. 2. 23:12
 15/23 anonim ***** válasza:
85%

"Amúgy meg ez már rablásnak minősülhet azt hiszem.."

És?

Ha cigány, akkor nem lesz belőle semmi baj, mert csak azért menne börtönbe, mert cigány, és másnapra már kint is van.

Meg ha lopásnak számít és véletlen börtönbe kerülne, mi lenne?

Ott van még a többi ork.

2010. jan. 2. 23:19
 16/23 anonim ***** válasza:
83%
énis ígyvoltam hogy muter nem akarta megengedni hogy vegyek bakancsot de elmentem megvenni és utána nem érdekelte és mindig hordom de azért ottvan a zsebemben a kisbicska is ha túlerőbe lennének a cigány roh@dékok és késelni akarnak ők is
2010. jan. 2. 23:19
 17/23 anonim ***** válasza:
62%

Szerinted a kés ellen véd az acélbetétes? Adj neki két szél cigit, ne legyél fellengzős, viselkedj normálisan. Hidd el a bakancsodra jobban rá fognak izgulni, mint a cigidre...

Amúgy meg, járj el önvédelemre, kezdj el futni, hogy legyen egy kis önbizalmad. Ne büdöscigózd őket, meg ilyen apróságok...

Érdekes, ahol felnőttem, a mi környékünk is sok volt a roma származású, mégsem bántottak soha, mert emberként kezeltem őket. Persze voltak olyanok is mint te, azokat kiszúrták maguknak. Hidd el, őket se védte volna meg az acélbetkós. Különben meg, nem hiszem, h a barátod meg tudna védeni. Ha mégis, akkor bakancs helyett önvédelmi tanfolyamot kérj szülinapodra. Az hatásosabb és édesanyád is jobban értékelné...

2010. jan. 3. 00:10
 18/23 anonim ***** válasza:
73%

A rendőrök tanulnak önvédelmet, kérd meg muterodat hogy mutasson pár alap fogást.

Amúgy acélbetétes bakanccsal szart se érsz. tökönrúgni elég hatásos anélkül is, mást meg nem tom mit akarnál egy bakanccsal.

2010. jan. 3. 00:20
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

00:10

Emberségesen bántál a cigányokkal.

De az, hogy odajön hozzám 1 (rosszabb esetben több) cigány, az honnan tudja, hogy én emberként kezelem-e a cigányt, vagy nem?

Amikor odajött akkor sem káromkodtam, csak magyarázkodtam (mert nem cigit, hanem telefon akart), és így is alig tudtam lerázni.

Szóval itt pont le van szarva, hogy most emberként kezeled-e őket.

2010. jan. 3. 00:24
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk annó középiskolában, 4 éve. Volt 2 nyomozó felvilágosítást tartani. Az iskolások egymáshoz viszonyulásáról, konfliktusokról, magántulajdonról stb.

Lopásnak számít igen, még az is, ha fenyegetés hatására átadod az uzsonnádat, vagy ellopja a ceruzádat, nem az érték a fontos, hanem maga a tény, hogy ellopta.

Az már más kérdés, hogy gyakorlatban mennyire alkalmazzák ezeket. A rendőrség addig nem tesz semmit amig nincs nagy baj, aztán meg kapkodnak a fejükhöz, hogy biztonsági intézkedések, megmotozás, átvilágító.... későbánat ha megölnek valakit.

Anyukádat se értem, nem bánja, hogy cigizel de nem akarja, hogy bakancsot vegyél.

aztán hiába van az osztályodban skinhead jellegü emberke, hiába lennél te is közéjük tartozó, de mivel 14 éves lány vagy és nem tudod megvédeni magad, és azért mert az ellenségük közé tartozol mégjobban kispéciznek maguknak.

előző posztomban nem jól neveztem nevükön, most javítom:

"emberszabásu élőlény" helyett "emberszabásu élősködő" a jobb megnevezés

2010. jan. 3. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!