A feleségem elveszi tőlem a lányomat! Megteheti?
5 éve külön élünk a feleségemmel (ő hagyott el).
Én külföldre mentem dolgozni, ő otthon maradt a kislányommal. A kislány után mindig becsületesen fizettem. A kislányom egy hónapot töltött velem idekint tavaly nyáron, akkor kiengedte. Most is szeretném ha itt lenne velem, berendeztem neki egy külön bejáratú szobát, nagyon jó helyre jönne.
Van-e joga megtiltani, hogy kihozhassam? Mert erősen gyanús, hogy nem! Nem vagyunk elválva, nincs semmilyen bírósági végzés láthatásról, sem semmi ami ellenem szólna.
A feleségemnek élettársa van, aki egy háztartásban él a kislányommal, az persze nem baj...
De nekem is van élettársam, és a feleségem ő rá féltékeny, elsősorban azért nem engedi a ki a kislányt. Ez a tipikus nekem lehet, neked nem felhördülés...
Soha nem látott, hallott jogszabályok születnek a fejében...
Mit tegyek? Ki akarom hozni a lányomat!
Az ügyvédi segítség nagyon lassú megoldás?
Én már vinném is...
Köszönöm
Mi a gyerek lakcíme -lakcímkártya szerint?
Amennyiben a feleséged lakóhelye, akkor sajnos még be is perelhet kiskorú jogellenes lakóhelymegváltoztatása -valami hasonló a jogi meghatározás- miatt.
Akkor ad be a válást, és kérd a gyerekelhelyezést majd törvény megtételi neked. Akivel nem lehet felnőttként beszélni, azzal nem kell, majd a törvény megítéli az apai jogaidat amit köteles betartani vagy feljelentheted.
(Másrészt minél előbb válj el, mert ha terhes lesz az új párjától a gyerek a te nevedre kerül mert fogantatáskor házas volt, hitelt vesz fel az is közös hitel házasságba)
A teljes nyári szünetre gondoltál vagy megint csak egy hónapra?
Nem beszéltétek ki a háta mögött úgy, hogy megtudta (gyerek visszamondta)?
Te jó ég, 5 éve nem vagy képes elválni, de milyen lehet az az ember aki így képes együtt lenni valakikkel.
A gyereket nem viheted, pont emiatt, vagy válsz vagy a gyereknek annyi.
"Te jó ég, 5 éve nem vagy képes elválni, de milyen lehet az az ember aki így képes együtt lenni valakikkel.
A gyereket nem viheted, pont emiatt, vagy válsz vagy a gyereknek annyi."
Te logikád szerint akkor a gyereknek már rég árvaházba kellene nevelkedni,hisz nyilván ha apa nem vált el anya sem, és mégis együtt él valakivel.
Nagy az isten állatkertje.
"Én lennék a legboldogabb ha elválnánk! DE NEM HAJLANDÓ VÁLNI! Azt mondta, hogy úgy kicsinál, hogy beledöglök. És akkor majd ő víg özvegy lesz..."
Házassághoz kell két ember, váláshoz egy is elég. Szépen fogadsz egy ügyvédet aztán elválsz, nem kell senki más beleegyezése a váláshoz csak az, hogy te akard.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!