Hogy lépjek ezen túl?
15 éves korom óta együtt vagyok a férjemmel. Már 14 éve. Született két gyerekünk is.
Azonban van egy hatalmas probléma: A férjemnek előttem volt már néhány kapcsolata, és egyszer hatalmasat csalódott, a lány faképnél hagyta. Miután összeházasodtunk (6 év után), rájöttem, hogy engem fele annyira sem szeret, mint az exét szerette. Ez akkor nagyon rosszul esett, de meggyőzött róla, hogy ne hagyjam el, mert ő szeret, bár igazam van, az előzőt jobban szerette.
Én mindig imádtam, bálványoztam őt, el sem tudtam képzelni az életemet nélküle, hiszen ő egy jó ember. Így maradtam.
Megszülettek a gyerekeink, aztán persze, mint sok helyen, viszonylag sűrűk lettek a veszekedéseink más okokból kifolyólag.
Egy nagyobb veszekedésünk után, mint kiderült, elkezdte keresni az ex-et, de szerencsére (?) nem találta meg.
Én már úgy érzem, hogy ezt nem bírom tovább, valahol még mindig szeretem őt, és nem akarom elveszíteni, de az énem másik fele meg össze van omolva attól, hogy egy több mint 15 éves emléke összetöri az életünket. Hogy lehet azt elviselni, hogy valaki jobban szeret egy emléket, egy régi nőt, mint a feleségét? Én ezt már nem bírom elviselni, annyira fáj. De oda jutottam, hogy már nem érdekel semmi, és neki sem akarok tetszeni, mert úgyis felesleges. De fáj, nagyon. Egyáltalán van ebből kiút, vagy a kukába az elmúlt 14 évvel?
Arra is gondoltam, hogy megkeresem az ex-et neki, hogy lássa, mit veszített el akkor. Aztán vagy visszajön, vagy nem.
Jaj nehéz választ adni erre itt ezen az oldalon!
Nem akarlak megbántani de hogy szülhettél neki 2gyereket és hogy lehettél a felesége egy ilyen férfinak!Tudom szereted de ő nem ha még 16 évután 2gyerek mellett nem tudja elfelejteni azt a nőt!!!
Szomoru de te valószinű hogy egy potlék oké mindenki szereti valamennyire az exét de nem 16évig gondolom annak is van családja és gondolom ő már elfelejtette a te párodat és nem cserélné le rá!Nyugi de nem hinném hogy együtt öregedtek meg!
Amugy nagyon sajnálom a helyzeted remélem kialakul!
Na, a te párod elkövette azt, amit én soha nem fogok, nem házasodok úgy, ha mást szeretek, de én látom a rossz példát a szüleimen, persze piszkálnak is, hogy valami bajom van, ha szóbahozzák, hogy menjek már férjhez, és azt válaszolom, hogy nekem az annyira nem fontos, hogy akárki, aki "tetszik", jobb lehet valakinél, akit szeretek (de sajnos nem maradhattunk együtt). Én tudom, mi lenne belőle, épp ezért kivárom az én időmet azzal, akit szeretek, de gyerekek életét, vagy azét, aki helyette a párom lenne, nem akarom megkeseríteni, mert mindenki megérdemli, hogy boldog legyen, és ha mellettem nem lenne boldog az én érzéseim miatt, bele se kezdek.
Igazából nem te szúrtad el, mert te bizakodtál, és nem gondoltad, hogy ekkora jelentősége van a párod exének, és lehet, hogy ő se gondolta, mert őt még a divatos eszmék szerint nevelték (felmelegített káposzta és hasonló baromságok) akár a szülei, akár a világ, és hagyta magát, csak éppen az ilyen egy időzített bomba, ami most nálatok robbant, ahogy a szüleimnél is robbant 25 év házasság után, és mindenhol robban és robbanni fog, mert az igazi érzések sose hagyják örökre elásni magukat. Ne hibáztass ezért senkit, mert senki nem hibás, de rendezzétek az életeteket (akárhogy, akár együtt, akár külön), hogy a gyerkőcöknek meglegyen a nyugalma, és ne kelljen úgy felnőniük, mint nekem kellett folyamatos stresszben.
Azt írod, egy nagyobb veszekedésetek után mondta ezt. Egy nagy veszekedésben valószínű a párod tudta, hogy mivel tud téged a legjobban megbántani, ezért lelki megalázásnak szánta ezt a mondatát. Ezen gondolkodj el. Lehet, csak lelkileg porig akart alázni, amint látszik, sikerült is neki, ne cselekedj elhamarkodottan, hanem üljetek le és beszéljétek meg, mondd el, hogy ez neked mennyire rosszul esett. Ha valóban kiderülne, hogy így esett, meséld el neki, hogy valószínűleg egy ideát, egy régi álmot kerget, a valóság elől próbál ebbe kapaszkodni, ám azóta 15 év eltelt és valószínű nem azt kapná, amire számít, hiszen senki sem tökéletes, te sem, ám az ex sem és hamar belátná, hogy akire számított, már nem ugyanaz a tökéletes ember.
Egyébként javaslom a családterápiát, keressetek szakembert, ő segíthet. Veszekedés helyett inkább kultúrált emberek módjára üljetek le és nyugodtan meg kell beszélni a problémát.
Először is köszönöm a válaszokat. Sajnos ez a veszekedés nem most volt, és azóta is többször mondta, hogy sajnálja, de tényleg így van a dolog. :( Tehát valószínűleg igaz.
Miért szültem neki gyereket? Mert akkor még nem gondoltam, hogy ekkora jelentősége van ennek a múltbéli dolognak. Tudjátok, a szerelem vak és bolond.
A családterápia jó ötlet lehet, de lehet, hogy már késő. Egyáltalán hol lehet ilyesmit találni vidéken? :S
Amúgy épp most jött be a fürdőszobából, és levágta a rövidke szakállát, amit az elmúlt években az én "kedvemért" növesztett. Azt mondja, elege van belőle, öregíti. :S
Esküszöm, egyre biztosabb vagyok benne, hogy meg kell találnom azt az exet, és szembesíteni...
Annak a nőnek márcsak az emlékét szeretheti, hisz 14-5 éve nem is látta. Lehet már családja van, és eszébe sem jutott 15 éve egyszer sem a férjed! Lehet 20 évvel idősebbnek néz ki, mint amennyi valójában, bármi lehet, de én azt javaslom ne keresd fel, mert ha ennek hatására lenne köztük újra valami, akkor egy életen át gyűlölnéd magad.
Én is azt tanácsolnám amit az előttem szóló. Próbálj kimozdulni, barátnőzni, vagy egy "anyukás" délutánt tartani édesanyáddal. Menjetek el sétálni, kávézni, beszélgetni egyet, amikor kicsit kiszabadulhatsz, nem vagy a férjeddel. A gyerekeket addig rábízhatod. Vigyázzon rájuk abban a két órában ő. Ha újra visszanyered az életkedved, kibeszéled a problémáidat, kivirulsz, szerzel pár új ruhadarabot, lehet újra felfigyel rád. Ennyi esélyt még megérdemel ez az egész már csak a gyerekek miatt is. Ha nem megy, akkor viszont engedd útjára, állítsd választás elé, hogy a múltja vagy te...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!