Nálatok hogyan "működik" a bizalom?
Házas vagyok 4 éve (de már előtte is együtt éltünk). Most a férjemről őrületes hazugságok derültek ki, gyakorlatilag éveken át a képembe hazudott, nem harmadik féllel kapcsolatos, hanem a múltjával, régi életével.... Olyan óriási hazugságok amiket azóta sem tudok feldolgozni, mintha nem is ismerném ezt az embert, akivel összeházasodtam. Először el akartam hagyni, de nagyon könyörgött, hogy maradjak, soha többet nem fog nekem hazudni, stb. Lévén hogy nem megcsalásról vagy nőügyről van szó és tényleg szeretem, "megbocsátottam". Előtte a házasságunk 4 éve alatt soha, egyszer sem volt téma a féltékenység, 100% megbíztunk egymásban, tényleg nem hazudok ha azt állítom, hogy egyetlen egyszer sem volt példa köztünk féltékenykedésre, gyanúsítgatásra. Azóta viszont folyton ezen kattog az agyam, hogy ha más, nagy horderejű dolgokban ilyen szemrebbenés nélkül tudott hazudni, akkor ki tudja.... És ezt már elkezdtem neki is mondogatni, hogy esetleg talán meg is csalt, én már nem tudom, nem is ismerem. Ő meg folyamatosan felháborodik, hogy ő soha nem adott okot hogy ezzel vádoljam, kikéri magának. Na és akkor a kérdés. Melyikőnk meglátása a helyes?
Én így gondolom: a bizalmat nem lehet szétbontani, hogy ja, igen, ilyen dologban hazudtam, de olyanban még nem, szóval olyan téren meg kell hogy bízz bennem. Ha valaki eljátssza a bizalmad, tudod, hogy képes a szemedbe hazudni, akkor már semmilyen téren nem tudsz benne bízni, más területeken sem, amikben valóban nem adott okot a bizalmatlanságra, de ettől még nemtudsz neki hinni.
Az ő elmélete: igen, súlyos dolgokban hazudott, de egyik sem nőkkel vagy megcsalással kapcsolatos, szóval oké, hogy az adott dologban elvesztettem a bizalmamat felé, de más téren továbbra is elvárható a 100%-os bizalom, mert még csak jelét se adta soha.
Konkrétan a bizalom mint érzés az amit most boncolgatok. Nem szeretném leírni, hogy mikben hazudott, mert félek hogy rám ismerne valaki, de mondok egy hasonló súlyú példát (nálunk nem ez történt). Tegyük fel, hogy 4 év házasság után derül ki, hogy a férjed mondjuk évekig börtönben ült, vagy van egy eltitkolt gyereke. Ezután te tudnál bízni benne, hogy mondjuk nem lépett félre? Szerintem aki képes hazudni, az bármikor képes. A férjem szerint: ebben hazudott, de pl megcsalni nem lenne képes és évekig hazudni róla szintén nem lenne képes...
Az egyes egy bölcs!
Ne kattogj a múlton. A bizalom egy mindig keletkezésben lévő erő! nem egy lepapírozható,szabályként, törvényként működő holt valami. Figyelj rá, szeretettel,s ott van az akkor. Ha nem szeretettel, hanem ítélkezve, számon kérve nézel rá, megholt a dolog.
Szereted-e őt?
Üdv a házasságban :)
Ez csak egy próba a sok sok közül,rajtad múlik mennyit bírsz el.
Kemény tudom,de hidd el nincs olyan társ,aki tökéletes így ne legyenek túlzott elvárásaid vele szemben hisz ő is csak egy gyarló emberke...mint mindannyian.
A múltat hagyd, hisz nyilván oka volt rá, amiért nem mondta el. Lezárta már, plusz félt, hogy anno emiatt elhagyod, vagy esélyt sem adsz neki.
Nekem is van olyan dolgom, amit a barátomnak nem mondok el, mert félek, megutálna, vagy elhagyna. De régi dolgok, még jóval előtte, amiket én már lezártam, minek tépjem fel újra? Ha befolyással lehetnének a kapcsolatunkra, természetesen elmondanám neki, de így nem. Egyszer, majd, talán, de tudja is. Mindig mondom neki, ha szóba kerül a múltam, hogy erről nem szeretnék beszélni.
A férjednek is nyilván oka volt, amiért nem mondta el.
Attól függ....hány éves az a gyerek? Ha kettő akkor nagy gáz van XD
Én abszolút nem bízok a páromban. Nekem nő ügylettel játszotta el, vagyis szerette volna,mert közben Én vártam a randi helyszínén. Szegény flótás.
Csórikám volt olyan hülye,hogy azt hiszi ez elfelejthető vagy egy idő után bebizonyítható,hogy mégis csak megbízhatóvá "válik"...holott ez nem így működik. Mindig azt mondom neki,hogy ha lépne (félre), előtte tegye meg azt a szívességet és szól nekem is, hogy Én is tudjak lépni. Ne legyen olyan aljas,hogy csak magának akarja a jót. :D Ideális kapcsolat a mienk. XD
Az előttem való élete furcsa. Minden volt,csak akasztott ember még nem. Nagy sztorizgatások és mesék kerekednek ki a dolgokból. 7 év távlatában változnak is a történések :D Öt éve Misivel csinált valamit x helyen, az mostanra Sanyi lett meg ilyenek :D De nem különösebben érdekel. A társaság jót derül a történeteken, engem nem zavar,hogy 345876234-ére hallom újra és újra. Az viszont zavar,ha engem kérdez meg, hogy "Hogy is volt?" 1. Nem vagyok két járó notesz. 2. Nem az én "élettörténetem".
Nem mellesleg a sok hihetetlen történés közt egyszer találkoztunk egy régi osztálytársával,akit már több,mint 10 éve nem látott. Párom elkezdte a "Emlékszel,hogy mi volt akkor,amikor...." a srác meg folytatta a sztorit ...ugyan azt és úgy ahogy a párom mesélte. Akkor Oo<- így néztem. Lehet hogy van valóság alapja ennek a sok katyvasznak,amit rövid időn belül át élt ez az ember?
Ha a párod volt sitten és elhallgatta, érthető. Az ilyennel nem kérkedik az ember. Se az első randin, de sokszor utána se, pláne,ha azóta "megtért" és nem ki be jár a böriből :D
Adót csalt? Nem szép dolog, sőt! Böriben a helye! :D
Van egy eltitkolt gyerek? Ha idősebb,mint a Ti kapcsolatotok,akkor no para. Fiatalság bolondság.
Akkor van baj,ha veled párhuzamosan tart egy másik családot.
Ha átestek a ló túloldalára, -ahol mi vagyunk- ,akkor még szellenteni se fog merni az engedélyed nélkül/felügyeleted nélkül. XD
DÖNTS!
Meglep az első néhány válasz... Én többéves barátságoknak vetettem véget akkor, amikor kiderült, hogy a szemembe hazudtak a "barátaim"- ... pedig azok "csak" barátságok voltak, és nem párkapcsolat, ahol még nagyobb tétje van a bizalomnak...
Szerintem ezek után már semmi sem lesz olyan, mint régen. Még ha meg is bocsátottál neki, mert szereted őt, ez vszínűleg akkor is egy örök tüske marad benned, és meghatározza azt, hogy mennyire leszel képes bízni benne a továbbiakban.
Persze kérdés, hogy MIÉRT hazudott Neked? ... Szégyellte, amit tett régen; vagy valamiféle érdeke fűződött ahhoz, hogy titkolja? ... Most - hogy kiderült a dolog - tanúsított őszinte megbánást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!