Névváltoztatás illetéke 10e forint. Ugye ezt bélyegben kell befizetni, és jó úgy, hogy először megveszem postán a bélyeget?
jó..nálatok ne lehet kapni, másutt igen.. gondolom azért írják ki, hogy náluk nem kapni, mert az kell..
Viszont hogy akarod úgy elindítani, ha semmi infót nem kérsz az illetékes helyről?
2 perces telefonhívás
Illetékbélyeg kell a postáról, majd az anyakönyvvezető kezébe kell nyomni.
1! Nálunk az anyakönyvvezető irodája, meg a lakcímkártya intézés (=okmányiroda) a város két különböző végén van.
Nálunk helyben meg lehet venni, így azzal nem foglalkozok, bár igaz, hogy ahol helyben meg lehet venni, ott is sokszor másik ablakhoz küldenek, hogy fizesd be, vedd át, majd gyere vissza folytatni, szóval ott sem hülyeség előre megvenni.
De mikor a születési anyakönyvimet kellett kikérni ott, ahol születtem, akkor kivártam a sort, odamentem mondtam mi kell, erre alig haladtunk valamire és közölte, hogy el kell mennem a város másik végébe a postára, majd vissza az illetékbélyeggel. Tökre kiakadtam, hogy ahol folyamatosan ilyen ügyeket intéznek, ott mi a krvä anyjukért kell elmászkálni külön? Ráadásul abban a városban még helyi járat sincs, és egy fél óra a postára érni!
Bélyeg kell nem csekk vagy más, és azt se kell mondani, hogy mire, csak annyi, hogy xy összegű illetékbélyeget kérek, oszt jónapot. Szerintem jobban jársz, ha megveszed, rohadt idegesítő, ha akkor küldözgetnek, ha még a postán is sor van, akkor rámegy a fél napod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!