Normális dolog, ha a kisunokámat beviszik a munkahelyre vagy magukkal cipelik délutánonként ovi helyett?
De akkor szerinted mit kellene csinálni? A lányodnak otthon maradni , nem dolgozni és helyette otthon lenni a gyerekkel délután?
Mi van ha másképp nem tudják megoldani? Miért rossz ez a megoldás ha náluk működik? Csak azért mert ez eltér a megszokottól?
Unokahúgom 5-6 éves volt mikor a szülei nyáron dolgoztak, és a nagymamánál volt, tehát anyukámnál. Anyukámnak étterme volt, reggel jött velem be dolgozni a gyerek és este 5 körül mentünk haza. Pedig egy rossz gyerek volt de ott semmi gond nem volt vele.Nem aludt, de jól el volt a vendégekkel. Volt olyan törzsvendég aki kimondottan mindig a személyzeti asztalhoz ült a gyerekhez.
Nem lett belőle semmi hátránya hogy sok ember volt körülötte stb..
Az unokádnak sem lesz semmi baja ha nem alszik.
Szerintem ne szólj bele olyanba amihez gyakorlatilag nincs közöd. Nem értem miért olyan nagy baj hogy nincs annyit otthon hiszen az emberek világa erről szól. Óvoda , iskola, munka, bevásárlás.
Remélem, hogy kamu. Igazából abból gondolom, hogy az, mert csak a nyanya cikizős paródiákban szokták a "kisunokám" meg "kisbarátnője" szavakat használni.
De ha a kérdező egy tényleges nyanya, akkor meg szerinte nem gyereknevelés azt csinálni, amit a gyerek akar és tetszik neki?
Nem, ilyet szerintem senki sem gondol, szóval a kérdés kamu. Vagy: olyan jó, hogy már van férjem, és a kérdezőnek, ha van is fia esetleg, a kérdező már lehet az anyósom:D
Szerintem is jobb helye lenne az oviban a többi kisgyerekkel, nem pedig itt-ott, össze-vissza.
De az ő dolguk.
Engem csak egy dolog zavar. A fodrászat. Nem egészséges kisgyereknek olyan helyen, ahol egyfolytában vegyszerekkel dolgoznak. Nem hiszem, hogy jót tesz neki, hogy a festékgőzben van ilyen sokat.
"Ha nem is alszik feküdne és lehet elaludna."
Jajistenem, de utálom ezt. Engem is erőltettek, páromat is, mindeketten olyan gyerekek voltunk, akik az istennek nem bírtak aludni délután, cserébe az egy óra ébren fekve, semmittevéssel, az egy örökkévalóságnak tűnő kínszenvedés volt.
Szerintem teljesen egészséges gyereket nevelnek, sokat beszél, cserfes, barátságos, szociális lénynek tűnik nekem.
Kedves Nagyi!
Ma teljesen más világ van, mint régen, amikor Te voltál kisgyerekes anyuka. Az unokádat a szülei nevelik, úgy, ahogy jónak látják, ráadásul úgy, ahogy felkészülhet a mostani világra. Egyébként szerintem nem olyan rossz az, ha a szüleivel megy. Én is imádtam kiskoromban Apukámmal a munkahelyére menni, olyan izgalmas volt. Semmi baja nem lesz tőle, ha délutánonként nem idegen közt van egy ekkor gyerek, hanema szüleivel.
Nem minden gyereknek van szüksége az alvásra. Én a mai napig egy kezemen meg tudom számolni, hányszor tudtam elaludni napközben egész életemben, az óvó nénik meg erőltettek, már akkor, 4-5 évesen is tele volt a hócipőm vele. Ha a gyerek nem fáradt, nem látszik rajta, akkor nem kell erőltetni, nem kell a fejlődéséhez blablabla. Az egyetlen dolog ebben a sztoriban, ami gáz, már ha igaz, és nem vagy ilyen ridegtartás-típusú szülő, az az, hogy ha alig van baja, és nem viszik oviba. Ezt nem szabad megszoknia, mert suliban emiatt meg fogja szívni - cikizik a többiek, nehezebben tud felkészülni.
Amit meg a beszélőkéjéről írsz... minden egészséges gyerek ilyen gyerekkorában. Kb. az iskolaérett időszak az, amikor tudatosan rájön, hogy nem mindenki rá kíváncsi. Addig csak beszél, ha eleven. Ez még mindig jobb, mint aki annyira meg van félemlítve, hogy kussol és hallgat végig...
En sem aludtam ugy kb 2 eves koromtol delutan. Es gyuloltem, hogy az oviban fekudni kellett, a mennyezetet bamulva.
Jatszani nem engedtek, mert a tobbi gyereket felebresztettem volna.
A gyereknek jo, szocializalodik mas emberek tarsasagaban, a lanyodnak jo, akkor mi a baj?
Jajistenem, de utálom ezt. Engem is erőltettek, páromat is, mindeketten olyan gyerekek voltunk, akik az istennek nem bírtak aludni délután, cserébe az egy óra ébren fekve, semmittevéssel, az egy örökkévalóságnak tűnő kínszenvedés volt.
detto,és utáltam.....férjem is utálta...gyerekemet nem teszem ki ennek.
Ja és hiába feküdtem nem tudtam elaludni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!