Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még jövőnk? Vagy tényleg...

Van még jövőnk? Vagy tényleg csak a válás maradt az egyetlen kiút?

Figyelt kérdés

Van egy 7 éves kisfiunk. Pár éve a kapcsolatunk egyre rosszabb. Férjem szerint minden rendben van, de én egyre erősebben érzem, hogy nincs! Megfulladok, ELEGEM VAN! Nem léptünk félre, sem ő, sem én, mégcsak nemis flörtöltünk senkivel, ezügyben minden rendben van.

Csak egyre bosszantóbb dolgokat mond, tesz! ZSARNOK lett! Holnapig sorolhatnám, de kiragadok egy-két példát, hátha elég, hogy lássátok a helyzetet:

Pl. mindenre mindig azt mondja, hogy nincs pénzünk. Egy szem nadrágom van télre, egy másik nyárra, plusz néhány póló, blúz (most éppen egyik felsőm sem fiatalabb 3 évnél), télre mindezekhez egy kardigán a kabát alá, hogy mégse fázzak. Újat csak akkor vehetek, ha valamelyik (értsd a nadrágra is!) szó szerint kifeslik, de akkor is jön velem és csak a legolcsóbbat választhatom. Most például kimostam a napdrágomat, másnap kénytelen voltam nyirkosan felvenni, mert nem száradt meg, de másik nincs! Ugyanígy, 4 db bugyim és 2 db melltartóm van, egy szem cipővel, nyáron egy szem szandállal, mindent addig kell hordani, amíg le nem szakad rólam, különben nincs másik, mert "nincs pénz"! Csizmám sincs, most a hóban is a félcipőmben tipegtem, persze telement hóval, amint melegbe kerültem, tocsogott a lábam.

Csak oda mehetünk nyaralni, ahová ő akar, csak azt főzhetek, amit ő kíván, ha más van, méltatlankodik. Ha tévét nézek, simán elkapcsolja "csak egy percre", mert azonnal meg kell néznie pl a teletextet vagy egy aktuális meccs (és az mindig van) állását, persze, legtöbbször már nem kapcsoljuk vissza az én műsoromra. Bevásárláskor (mert persze csak együtt mehetünk!), ha valamit teszek a kosárba (pl. egy kiló virslit, amit ő nem szeret, a gyerek viszont imádja), hangosan, mindenki előtt megkérdezi, hogy ez minek kell nekünk? Válaszolok, mire a reakció: jaj, az nem kell most, tudod, hogy ... és itt jön valami magyarázat, többnyire, hogy nincs erre pénzünk, hogy jó rohadtul érezzem magam és visszategyem az árut (akár a gyereknek szánt virslit!) a polcra. De a válogatós pocikájába az ő kedvenc pipimell-filéjére mindig jut pénz!

Ami mindennek a teteje: lebetegedtem, kaptam recepteket, a patikában megkérdezte, mi a legfontosabb, azt váltottuk ki!!! Hazáig hallgattam, hogy mekkora a patikusok haszna és már nem lehet 1000 Ft alatt gyógyszert kapni, stb. Azt hittem, megfojtom! Már mondtam neki, ha meghalnék egyszer, ő biztosan csak a kert végében elásna, nem költene a temetésemre sem :(.

Mindig is garasoskodó volt, leste az akciókat, lehetőleg mindenből a legolcsóbbat vette, de most már tényleg túlzásba esett. Az egész életét reggeltől estig áthatja a pénz, elviselhetetlen! Szerintem beteg, de ő hallani sem akar esetleges orvosi segítségről.

Miközben állandóan nyavalyog, hogy mennyire szegények vagyunk (tényleg nem vet szét a pénz, de mindenre jutna szerényen), ő vidáman eljár teniszezni, kocsit akar cserélni, interneten januárra üdülési lehetőséget keres nekünk (ezekre bezzeg lenne pénz!). Nekem viszont elegem van az egészből!

Nem akarok üdülni és nem akarok másik kocsit (ez is csak 3 éves)!!! Én normális életet akarok, ahol nekem és a gyereknek is vannak jogaink, nemcsak évente egyszer(!) mehetek fodrászhoz (akkor is odajön és utána min.egy hónapig hallgatom, hogy milyen pofátlanul sokat kértek egy hajvágásért!), legalább évente elvihetném a gyereket a cirkuszba vagy a bábszínházba, állatkertbe, lelkiismeretfurdalás nélkül vehetnék neki egy gombóc fagyit, stb.

Már próbáltam vele beszélni, szerinte minden rendben van és én vagyok a hülye, ő imád engem és a gyereket is (őt tényleg!) és mindent csak beképzelek magamnak, nincs itt semmi baj. Beképzelem az egyszem nadrágomat?! az egyszem cipőmet?! hogy a gyerekünk még csak az ovival, iskolával volt a cirkuszban és 4 éve nem látta az állatkertet?!

Tényleg hülye vagyok, amiért véget akarok ennek vetni vagy van kiút?

Kérlek, adjatok tanácsot!

2009. dec. 30. 15:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
50%
Biztos megváltozhat, szerintem csak azért ilyen mert hagyod magad. Van fizetésed nem? Akkor menj el szó nélkül és vegyél ruhát,vásárolj azt amit akarsz. Én ezt biztos nem hagynám, megmondanám neki, hogy nem csak neki vannak jogai,saját fizetésemből azt veszek amit akarok, főleg a gyerekemnek, ha nem tetszik viszlát... Nem kell elválni ezért, csak állj a talpadra.Biztos észre veszi magát.
2009. dec. 30. 15:21
 2/19 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzetben vagy. Én mindenképpen azt etenném, hogy raknék félre a fizetésemből, vennék magamnak ruhát, mondjuk havi egy 3-4 ezer ft-os cipő vagy gatya, és mondanom, hogy HASZNÁLTAN vettem 400 ft-ért. És persze spórolnék, és elvinném a gyereket ide-oda, persze nem minden nap. Ha nem veszi észre ezt a havi 5 ezret, akkor mondhatod neki, hogy futja ezekre is, hisz te ezt meg azt vettél, mégsem hiányzott az a pénz sehonnan.

Vagy, ha végképp nem bírod, válj el.

2009. dec. 30. 15:22
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Le kell ülni és meg kell vele beszélni mindent. De mielőtt leülsz, gondold át jól az egészet A-Z-ig. Számold át, hogy egy esetleges válás esetén fel tudnád-e egyedül nevelni a picúrt és egyáltalán, hogy ez válóok-e számodra. Ha igen a válaszod mindkettőre, akkor ülj le megbeszélni a férjeddel ezt a helyzetet. De vigyázz, ha a párod a számok bűvöletében él, akkor célszerű egy komplett kimutatással leülnöd elé. Tételesen vezesd le, hogy mit mennyiért vennél meg havonta ha te osztanád be a pénzt, hogy lássa az is tartható amit te elgondoltál. El kell neki mondani, hogy te így nem vagy hajlandó tovább élni, ha nem változtat, akkor el fogsz válni. De a legfontosabb, hogy ha tényleg nem változik semmi, akkor be kell adnod a válópert, különben még rosszabb lesz minden mert arra is rájön, hogy bármit megtehet, nem fogsz lépni.
2009. dec. 30. 15:22
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ismerem ezt a sporolos tipusu embert, a csaladomban is van egy ilyen apuka es az egyik ismerosunk is ilyen.

Megvaltozni soha nem fog, ezt gondolom tudod.

Ha van munkahelyed, es lenne hol laknod a kicsivel akkor valjal el tole, mert soha nem leszel boldog. Igy nem lehet elni.

Egy gyereketek van gondolom azert csak, mert ketto mar rengeteg penzbe kerulne. (ha nem, akkor ne haragudjal meg, nem akartalak megbantani, de hallottam mar ilyen szoveget is sporolos embertol).

Beszeljel vele nagyon de nagyon komolyan, esetleg valamelyik kozeli csaladtagotokat kerjel meg, hogy beszeljen vele o is, hogy ez nem normalis amit a sporolassal csinal. Ez mar igy egeszsegtelen, tenyleg.

Mondd meg neki, ha nem valtozik, es nem koltheted te is a penzt normalis uton-modon, ha neked nincs szavad otthon, akkor elhagyod. Ha nem valtozik meg rovidesen, hagyd ott, ne szenvedjel mellette!

Ti igenis jol elhetnetek, van penzetek, ugy gondolom.

Kinek a hazaban eltek, ha valtok akkor lenne hol elned a kicsivel?

Az egyik ismerosunk olyan smucig, hogy 1 Ft miatt masik boltba viszi vissza az uvegeket cserere!

Ha haverok mennek hozza el vendegsegbe kb. 3 evente, akkor sutotokot sut nekik amit ajandekba kap valakitol!

En is eleg sporolos vagyok, na de nem ennyire betegesen mint a ferjed.

En pedig eppen az ellenkezoje miatt akarok elvalni, a parom iszonyat koltekezos. Csak es kizarolag felesleges dolgokra dobja ki a penzet. Ertelmes dolgot meg eleteben nem sokat vett. Iszonyat, es egyertelmu valook.

2009. dec. 30. 15:23
 5/19 anonim ***** válasza:
Mink nem megyünk nyaralni sosem, de azért túlzás amit művel a férjed, annyit költhessél magadra meg a gyerekre amennyit ő is rászán a teniszre meg ilyen dolgokra.
 6/19 anonim ***** válasza:
35%

A írásod alapján eléggé önállótlannl tűnsz. A változást magaddal kezd, hozz egyedül döntésekete. Egyedül mész boltba, patikába, ruhát venni...nem kell ezeket neki mind tudni, mit stresszelje magát.

De te neked ez miért okoz lekiismereti kérdéet, ha veszel egy nadrágot, amikor tudod, hogy szükséged van rá?

7/19 anonim ***** válasza:

Az ilyen tipusu emberekre mondjak azt, hogy a penz az Istenuk!

Csak a penz elteti oket.

Mondjuk igaz is, mert ok csak a penzt es sajat magukat szeretik.

Hallottad mar ezt? Annyira sporolos, hogy 1 fillerert felkiserne a csigat Budapestre az orszag masik felebol:) Illik a ferjedre.

2009. dec. 30. 15:27
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

Jó lenne tudni, hogy a kérdezőnek van-e önálló keresete, dolgozik-e.

Ha igen: semmi gond! A fizetésedből szépen menj el és vegyél nadrágot. Kész.

Ha nem: kicsit talán vulgáris, de olyan találó - "Aki kurv@nak megy, ne csodálkozzon, ha megb@sszák." Nem kell ingyenélősködni...

2009. dec. 30. 15:31
 9/19 anonim ***** válasza:
50%
Igaza van 15:23nak. Először magadon kell változtass. Ha nem mersz bele szólni semmibe, ráhagysz mindent a másikra, nincs saját akaratod, akkor a következő kapcsolatod se lesz jobb. Először próbáld meg a férjednek megmutatni, hogy te egy magabiztos nő vagy akinek van akarata és jogai. Ha még a gyereked kedvéért se mersz fellépni ellene, ott már nagy gondok lehetnek.
2009. dec. 30. 15:31
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
szia.te nem dolgozol?mert akkor azt hiszi,hogy ő tart el titeket és így mindent szabad neki.ha dolgozol akkor tegyél el magadnak pénzt,hogy több ruhára teljen.én két gyermekes anyuka vagyok és én is két évente veszek magamnak valamit.nyaralni meg öt éve nem voltunk.az,hogy a virslit vissza teszi az undorító meg a gyógyszerre sajnálja a pénzt.én egy ilyen emberrel egy percig sem tudnék együtt lenni.ez csak rosszabb lesz.nem csodálkozom,hogy megörülsz.szerintem ezzel az emberrel hét évet elrontottál az életedből.beszélj vele,hogy ha neki ilyen fontos a pénz tartsa meg de téged elveszít.ja a gatyáimat meg elvágnám,hogy vegyen újat.ja és ha azt akarja amit szeret főzze meg magának.
2009. dec. 30. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!