Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekeknél, miről lehet...

Gyerekeknél, miről lehet észre venni a nemi identitás zavarait? Ebből alakul ki késbőbb, hogy a saját neméhez fog vonzódni?

Figyelt kérdés
Pl. ha egy 5-6 éves fiú, szeret lányos játékokkal játszani, szeretné ha hosszú lenne a haja, csak lányokkal játszik, babázik, szeretne szoknyába öltözni. Akkor ez utal már arra, hogy később, a saját neméhez fog vonzódni v. kinőheti? Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
2009. dec. 30. 12:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
13:10-es vagyok. Szerintem ez nem függ a testvérek nemétől. Ilyenkor ezek a dolgok nem olyan tudatosak még. Pl. a tesómnak nem is volt testvére, mikor ezt csinálta, csak a szüleink később mesélték. Én is lányként folyton fiús játékokat játszottam, mégsem lettem leszbikus. Szóval nincs összefüggés, ez egy tök természetes dolog a korában...de ha nem hiszel nekünk, kérdezz meg egy gyerekpszichológust és ő majd megmondja neked.
2009. dec. 30. 15:50
 12/12 anonim ***** válasza:
40%

Én 6.-os vagyok, és az osztályomban van egy fiú aki kis kora óta (én 5 éves korában ismertem meg) csak lányokkal barátkozik. Hát... már olyan lett, h minden apróságon elkezd sírni, pl. ha azt mondják rá, h b*zi, vagy a nevének a lány elnevezésével csúfolják. Utolsó előtti héten (téli szünet előtt) azon kezdett sírni, h nem kapjuk ki xy tantárgyból a füzetünket :D :D.

Mindenki azt hiszi, h meleg, de ez még változhat. egyébként 2 nővére van, szóval lehet h azért lett ennyire ilyen... :D

Szóval szerintem ez még óvodás korban oké, de ha később is, 2.-3.-os korára is ilyen akkor felmerülhet, h a fiúkhoz vonzódik..

[nem kell lepontozni, csak azt mondtam amit tudok]

2009. dec. 30. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!