Melyik a legjobb kor (gyerekeknél)?
Minden korban van szép és jó. Lehet, hogy vissza fogod sírni 2éves korában a kort, amikor még nem beszélt és nem szaladt.
Nem tudnék egy kort se kiemelni (már 26-24-22 évesek), talán azt amikor elköltöztek és a férjemmel végre azt csináltunk amit akartunk. :) Pedig nagyon szeretjük őket.
én folyamatosan azt érzem, hogy ez most még jobb, mint a múlt hónapban!
minden pillanat gyönyörű!
most 14 hónapos
Nekem most 21 hónapos a legkisebb.Én most erre a korra esküszök.Borzalmasan édes,mindig azt mondom,hogy,de kár,hogy megnő!
A testvérei már nagyobbak:8,11,14 évesek!
Kis gyerek kis gond,nagy gyerek nagy gond!Majd te is megtapasztalod!
Harmadik babám pici éppen. Én azt mondom, 2 jó időszak van (persze még teljességében nem tudok nyilatkozni, mivel a legnagyobbam csak 6 éves...de nem hiszem hogy a kamasz kort áldással emlegetném majd később)
az egyik a 3-4 hós kortól olyan 12-13-14 hós korig, amíg nem rohangál el, és még nem kezdődik a dackorszak, de már értelmes, mosolygós, igazi kis kommunikatív lény:)
Első 1-2 hónapban nekem 3 ból kettő hasfájós volt így az elég nehéz volt.
És 12-13 hós kortól pedig megtanultak ugye járni, villámsebességgel jöttek mentek :D De ez még a kisebbik nehézség, hogy nem akartak pl. babakocsiban ülni és hosszabb séta bevásárlás stb. elképzelhetetlenné vált, hanem hogy olyan 18 hós koruktól jött a dackorszak amikor iszonyatos türelem és idegek kellenek hozzájuk :)
A másik kedvenc időszakom a 3-4-5 éves óvodás kor, ekkor már értelmesek, lehet velük beszélgetni bármiről nagyon érdekes ahogy rácsodálkoznak a világra és szedik össze a különböző infókat és állítják össze a kis agyukban az összefüggéseket:)
Hangulati ingadozás sem olyan jellemző már mint korábban.
A 4.válaszoló vagyok. Hát igen biztos a gyerek személyiségétől, típusától is függ hogy melyik korszak könnyebb, nehezebb. Meg a szülőtől is. Én pl. nyugisabb típus vagyok, így nehezebben tudtam kezelni ezt a "mindent akarok de azon nyomban" korszakot, amikor fél percenként dührohamot kapnak ha vmi nem sikerül, persze segítséget meg nem fogadnak el:))
Szóval ezt az erős hangulatingadozást nekem nehezebb volt kezelni.
Egy barátnőm pl. pont ezt a részt szerette a csecsemőkor után mivel végre megnyilatkozott a kislánya akarata, lehetett vele sokat jönni-menni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!