Mi a véleményetek arról, aki a mai világban 16 évesen otthagyja az iskolát?
Figyelt kérdés
2009. dec. 29. 20:32
11/24 anonim 

válasza:

Nagyon tévedsz.A tankötelezettséget 16 évről módosították 18-ra évekkel ezelőtt.
12/24 anonim 

válasza:

Egyébként tényleg 18 éves koráig és 10. osztály elvégzéséig tanköteles valaki.
13/24 anonim 

válasza:

188 éves koráig mindenkép tanköteles. Ha nem jár suliba a szüleit elitéli a biroság vagy pénzbüntetés (több 100000-es tétel) vagy akkár le is csukhatják őket. A gyerek meg mehet árvaházba, javítóba ha másként nem jár suliba. Szóval meggondolnám amugy is baromsság mert dolgozni csak úgy minden nélkül nem lehet a suliban meg meleg van, számitógép, haverok, csajok, pasik....
14/24 anonim 

válasza:

Manapság egy 16 éves sem hagyhatja ott az iskolát, mert manapság már 18 éves korig köteles iskolába járni!
(1998/99. tanévtől kezdődően a tankötelezettség 18 éves korig tolódott.)
Amúgy meg sokféle oka lehet, ha valaki otthagyja a sulit (lelki-, családi-, pénzügyi okok)...
Esti iskolában is folytathatja a tanulást.
Szerintem mindenki azt csinál, amit akar, nincs jogom beleszólni senki életébe!
16/24 anonim 

válasza:

Nem normális.Mondjuk én nem megyek tovább tanulni, jo érettségim lesz(persze ha leteszem)-itt Szlovákiában nem is tudom, talán 16 éves korig tanköteles.
17/24 anonim 

válasza:

Mi az, hogy ÁRVAHÁZ???... 8-o
Komolyan, itt akkora baromságokat olvasni, hogy égnek állt a hajam!
Nem létezik már olyan, hogy "árvaház"!!!
Olyan van, hogy állami gondozás, meg gyermeknevelő intézet...
18/24 anonim 

válasza:

De lehet 18, ezt nem tudom. De tényleg ostobaságot követ el az, aki otthagyja a sulit.
19/24 anonim 

válasza:

Nincs olyan,hogy állami gondozás, olyan van, hogy tartós nevelésbe vett gyermekek :)
20/24 anonim 

válasza:

ma 21:03 mindegy hogy nevezük a lényeg hogy ha ezért azért nem jár suliba kiemelhetik a családból és berakják vallami intézetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!