Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van egy problémám, valaki...

Van egy problémám, valaki segítene?

Figyelt kérdés
16/L vagyok.Az a problémám,hogy anya mindig mérges,mégha nincs rá oka akkor is,sokat idegeskedik,meg "morog",mindenkivel rondán beszél,szinte mintha a kutyája lenne,és ezért a nővérem is elköltözött de már évekkel ezelőtt,a férje is elhagyta..És már alig jár hozzánk valaki családtag,barátai nem is jönnek,szerintem nincsenek is.Nem is jár sehová.Én most középiskolás vagyok és bejáró,öt órakor kelek reggel,hatkor már a buszon ülök,és délután fél ötkor érejók haza,de szinte sosincs befűtve,sosincs semmi vacsora,még én megyek el este a boltba hogy legyen valami.Nem értem miért van ez.Aki jön hozzánk az mindig látja,hogy anya nem is takarít....Hétvégente mindig kitakarítok(porszívózok,törölgetek)de ez sajnos nem elég.Jó lenne ha ő is csinálna valamit..A mamával,illetve a nővéremmel beszéltük,hogy szerezni kéne neki valami pasast,akitől megváltozna,vagy egy kicsit is jobb kedve lenne.Szeretnék segíteni a helyzeten,mert ezt igy én sem bírom már.Kérlek adjatok valami tippet!
2009. dec. 29. 17:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%

"de már évekkel ezelőtt,a férje is elhagyta.." úgy beszélsz róla,mintha idegen lenne pedig az apukád nem?!

Költözz el Te is!

2009. dec. 29. 17:54
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Nem az apukája, ez kiderül a szövegből. (legalábbis én így értelmezem). Egyáltalán nem egyértelmű, hogy az apja a férje.

Egyébként apukáddal milyen a kapcsolatod? Nem tudnál hozzá költözni?

Kollégium esetleg? Még hivatkozhatnál a koránkelésre is.

A kerítés szerintem nem jó ötlet, semmi jó nem szokott kisülni belőle. Bár az megfontolandó lenne, hogy társaságba vinni anyukád. Talán az emberek közelsége megnyitná kicsit.

2009. dec. 29. 18:01
 3/11 anonim ***** válasza:
Anyukád valószínűleg depressziós. Az nem tud csinálni semmit, akinek ilyen baja van. Családon belül volt hozzá szerencsém. Pszichológus vagy pszichiáter kellhet neki.
2009. dec. 29. 18:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Most komolyan,ennyiből én is depressziós vagyok..de én napi szinten sírok mert kikészít..Amugyis nem tudok megbeszélni semmit senkivel..
2009. dec. 29. 21:24
 5/11 A kérdező kommentje:
A mamámmal beszélgettem multkor és ő azt mondta hogy anya azt mondta hogy az lenne a legjobb ha én se lennék itthon..
2009. dec. 29. 21:25
 6/11 anonim ***** válasza:
melyik mamád mondta, hogy jobb lenne, ha elmennél? anyukád édesanyja, vagy az anyósa? mert nem mindegy. az anyósa esetleg rosszindulatú, és rosszat mond a menyéről. ha a mamád tényleg igazat mondott, akkor anyád súlyosan depressziós. de amíg ő nem hajlandó elismerni, hogy ő beteg, akkor sehogyan sem tudsz segíteni rajta. tényleg elmehetnél kollégiumba, bár ott lehet, hogy rossz hatással lennének rád a társaid. mert most még elég normális vagy, hiszen takarítasz, ennivalóval kiszolgálod magad. sajnos nekem úgy tűnik, hogy csak magadra és a nővéredre számíthatsz. a nővéred nem abban a városban lakik, mint ahol te tanulsz? esetleg az iskolában beszélhetnél egy tanároddal, akiben megbízol.
2009. dec. 30. 06:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem pasi kell neki hanem orvos.Én koleszba mennék a helyedben,ott megnyugodnál.Ha meg hiányzik hétvégén hazamész.Szerintem menj el a helyi családsegítőbe.Ott tudnak segíteni
2009. dec. 30. 13:45
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindent : ) Hát a nővérem az nem ott lakik ahol tanulok,és anyukám anyukája mondta nem az anyós amit mondtam.Azt nem tudom elhinni hogy súlyosan depressziós!Abban biztos vagyok benne hogy valami van,de ez azért túlzás..Mondjuk az lehet jel,hogy mindig ugyanarrl a témáról beszél?Meg hogy mindig morog valami miatt? (A nővérem ről szokott beszélni,hogy rosszul élnek).Ma beszélgettünk,de természetesen ugyanarról a témáról..Én próbálom megérteni,és mindig meghallgatom mégha ezredszerre is mondja el,de már megőrülök hogy csak ez van:-S ..Mintha számára nem lenne más csak a nővérem....Állandóan hívogatja is őket hogy mi a helyzet napi szinten legalább kétszer....Az igaz hogy nem a legfényesebben állnak anyagilag,de azért ennyire nem kellene:-S ..Tényleg próbálom megérteni,csak szerintem ez igy nem megy.Családon kivüli felnőttnek nem igazám szeretnék erről beszélni,mert nem akarok olyat tenni amit később megbánok..Talán jó ötlet lenne elmondani a nővéremnek hogy mi van.De őt sem akarom megbántani,meg terhes is,azt sem szeretném hgy idegeskedjen ez miatt,nem lenne jó ha megtudná hogy anya nagyon utálja azt a családot ahol ő él.És az sem tetszik neki,hogy milyen körülmények között élnek.:-S
2009. dec. 30. 17:58
 9/11 A kérdező kommentje:
bocsi hogy hosszú lett..
2009. dec. 30. 17:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Jól értem, hogy anyukád a nővéred (új) családját utálja? A vejét és a szüleit?

A nővéred hogy reagál arra, hogy anyukád hivogatja? Szerintem érdemes lenne vele beszélned. Talán van ötlete, tud segíteni. Gondoltam arra is, hogy esetleg hozzá mehetnél, de ha annyira rosszul állnak anyagilag, akkor ez nem szerencsés. De beszélni nem árt vele. Hátha esetleg anyukád a nővéredre jobban hallgat.

Sajnos szerintem ez a dolog akkor fog (számodra) megoldódni, ha elköltözöl.

Próbáltál erről beszélni anyukáddal? Gondolom ha igen, nem sok sikerrel. Ha nem, akkor egy próbát megér. De ha nem hallgat rád, sem másra, akkor nincs mit tenni. Talán megpróblhatnátok, hogy mind együtt leültök vele, de akkor meg eszébe juthat, hogy összeesküdtetek ellene, és sak még rosszabb lesz. Szerintem próbálj meg kollégiumba menni.

Hétvégente hazamehetsz, talán anyukáddal is javul a kapcsolatod.

2009. dec. 30. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!