Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor akar gyereket,...

Most akkor akar gyereket, vagy nem?

Figyelt kérdés
4 éve vagyunk együtt a párommal. 25 éves vagyok, ő 27. Együtt élünk, dolgozunk, van félrerakott pénzünk is. Többször beszélgettünk már, hogy mindketten szeretnénk majd babát, de ennyiben is maradt a dolog. Az elmúlt hónapokban valamilyen nőgyógyászati problémám lehet, még orvosnál nem voltam, de majd el fogok menni, mert most már tényleg 4-5 hónapja tart, hogy az előtte napra pontos menstruációm sokat késik, majd aztán nem is "igazi", csak 1-2 napig valami vérzés féle.... Fogamzásgátlót szedek, szóval terhesség kizárt!! Első alkalommal mikor késett, még én magam is megijedtem, hogy terhes vagyok, hisz a gyógyszer sem 100%-os, akkor 5 napot késett, 5 napot végig izgultunk, majd mikor örömmel hívtam, hogy na végre megjött, akkor tett egy ilyen kijelentést, hogy "jaj, pedig már beleéltem magam a babába, na mindegy". Na azóta ezt minden hónapban eljátssza velem. Számomra már egyértelművé vélt, hogy valami más gond van a ciklusommal, ki is fogom magam vizsgáltatni, de ő azóta is minden hónapban eljátssza, hogy naa, talán most terhes vagyok. Elmondtam neki, hogy nem lehet, hiszen GYÓGYSZERT SZEDEK, de ha ő ezt annyira szeretné, akkor üljünk le, beszéljük át, ki mit akar, jöhet-e a baba, ás akkor álljunk neki próbálkozni... De ne fogamzásgátló mellett izguljon rá minden hónapban, hogy terhes vagyok, mert egyértelmű, hogy nem. Erre nem mondott semmit, de most is meg kellett volna jönnie, természetesen nem jött meg időben, és megint kezdi, hogy talán... Kérek most időpontot a nőgyógyászhoz, de most szerintetek a párom viselkedését mire véljem? Nekem ez nagyon furcsa, hisz tudja, hogy szedem a gyógyszer, nem eshetek teherbe, mégis mindig azt "várja", most akkor gyereket akar vajon? Mert mikor mondtam, hogy jó akkor abbahagyom a gyógyszert, jöjjön a baba, akkor meg arra nem válaszol, csak kummogott valamit, de érdemben nem jutottunk előrébb. Szerintetek mit akarhat??
2014. máj. 21. 08:51
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Pl egy másik példa. Van egy régi autónk, amit lassan le akarunk cserélni, mert mert nagyon régi, legutóbbi műszaki is majdnem többe került, mint amit maga az autó ér, és akkor eldöntöttük, hogy oké, most már megvan a műszaki, használjuk, de következőnél kuka, nem költünk rá megint ennyi. Lassan esedékes lesz már az autó csere és akkor egyik nap felhív, hogy egy kollégája árulja a kocsiját, eléggé áron alul mert sürgősen kell neki a pénz, és az egy csúcsszuper autó, 4 éves, és nagy is, hogy ha majd lesz gyerekünk (akkor is pl ezt emlegette) meg minden szuper.... Hát mondom jó, megnézhetjük, átbeszélhetjük. Erre ő: egy gond van csak, bár nagyon megéri az árát, de mégiscsak XY forintba kerül... Ami nem sok érte, de mégis sok pénz. Erre én: jólvan, hát gondoltam, hogy egy 4 éves autó nem olcsó, de ha megéri, hát nézzük meg. Mire ő: és amúgy lenne rá pénzünk különben???? Na ezen már nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Hozzáteszem sosem titkoltam előre hogy mennyi pénzünk van, sokszor látja, mikor itt a gép előtt "bankozgatok", nyugodtan jöhetne, megnézhetné, vagy megkérdezhetné, de nem érdekli. És akkor így bekérdezi, hogy van-e rá pénzünk :D (Több százezres összegről volt szó). Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek.
2014. máj. 21. 10:50
 22/31 anonim ***** válasza:

Fogamzásgátló szedése mellett nincs olyan, hogy késik a menstruáció, hiszen nincs rendes menstruáció és peteérés sem.Sőt ilyenkor nem is igazi a ciklus sem,csak egy művi ciklus.

Ha a szünetmentes 1. és 7. nap közt bármikor jön is meg,az teljesen normális.

2014. máj. 21. 10:59
 23/31 A kérdező kommentje:
Igen, csak eddig mindig napra, sőt órára pontosan jött meg. Tehát ha vasárnap reggel bevettem az utolsó szemet, akkor szerda reggel jött meg. Ha véletlenül nagy ritkán elfelejtettem, és csak vasárnap délután vettem be az utolsót, akkor annyi órával később, tehát szerda délután jött meg. Ennyire pontos volt. Most meg néha nemhogy szerdán, de még csak péntek szombat körül jön meg, mikor már majdnem kezdenem kell a következő levelet, és akkor is csak 1-2 napos pecsételő vérzésem van. Hozzáteszem régóta szedem ugyanezt a gyógyszer, pontosan 4 éve. Lehet váltanom kellene.
2014. máj. 21. 11:03
 24/31 anonim ***** válasza:
39%

először is a leírásból nekem inkább egy tizenéves ifjonc jutna eszembe mint te:D másodszor gyógyszer mellett is lehet teherbe esni végül itt valami hormonális gebanc van,mert az hogy késik nem jelent semmit hisz aztán megjön és pecsételsz tehát nem feltétlenül vagy terhes.Lehet hogy valami betegséged van aminek csak ez a tünete viszont könnyen kezelhető. A párod meg csak cukkol egyszerűen nem egyezik a humorotok,de egy ilyen ijedős(és korához képest nem olyan szinten levő e témában levő) lányt egy férfi számára poénos cukkolni. Van egy gyenge pontod és nem tudja megállni és ebben nincs semmi rosszindulat.

28/N

2014. máj. 21. 12:03
 25/31 anonim ***** válasza:
24%
de ilyen idősen tényleg illene már tudnod,hogy mi van, plusz akkor nem ijedezni kellene hanem venni egy tesztet vagy rögtön a dokihoz,szerintem a párod is unja már ezt de nagyon:D
2014. máj. 21. 12:04
 26/31 A kérdező kommentje:
Ne haragudj kedves utolsó, szerintem te valamit félre értettél vagy olvastál, már miért lennék én ijedős? Első alkalommal felmerült bennem, igen, de mint írtam is, mivel már hónapok óta probléma van a menstruációmmal, így már fel sem merül bennem, hogy terhes lennék, hol állítottam ilyet?
2014. máj. 21. 12:39
 27/31 anonim ***** válasza:
39%
akkor is érzi hogy frusztrált vagy és ő ezt próbálja a sajátos(nem jó) humorával feloldani te viszont komolyan veszed és ilyenkor jön a balra el. Neki sem lehet nagy az IQ-ja ha nem tud erről leállni meg a többi amit írtál,de te sem lehetsz eszes ha már 4-5 hónapja tart de csak most mész dokihoz.Plusz ennyi év után kiismerhetted volna a pasid"humorát"nem kell komolyan venni max leállítod vagy amit én szoktam a férjemnél nem veszek a beszólásáról tudomást és ezért egy idő után abbahagyja,mint a rossz gyerekek...
2014. máj. 21. 12:51
 28/31 A kérdező kommentje:
Kiismertem már a humorát, de én kizártnak tartom, hogy minden hónapban azzal poénkodna, hogy de kár, hogy nem lettem terhes fogamzásgátló mellett. De a tied is egy vélemény volt, szóval köszönöm a választ.
2014. máj. 21. 12:57
 29/31 anonim ***** válasza:
ugyan már nemrég olyan ruha volt rajtam hogy valaki azt hitte kismama vagyok ezt nevetgélve elmondtam a páromnak és jó ideig cukkolt azzal hogy így vagyok terhes meg úgy kismama nem tudott róla leállni,nem figyeltem rá és abbahagyta végül. Van ilyen a pasik tudnak furán reagálni.
2014. máj. 21. 13:24
 30/31 anonim ***** válasza:

Hát eléggé fura fickó :) valahogy tényleg nem meri vállalni a döntéseinek a súlyát, mármint valahogy arra vár, hogy te mond ki, hogy ő mit szeretne és legyen az. Így ő nem felel semmiért, hiszen te mondtad.

Ha ennyire szeretne gyereket, akkor állj elé, hogy ok legyen, abbahagyod a fogamzásgátlót. Sőt mond, hogy ma kéne bevenni az első szemet, bevegyem???? Mit mondana? Kiváncsi lennék? HIszen ha minden hónapba reménykedik a babában, bár szinte kizárt a gyógyszer mellett, akkor fölösleges szedni nem?

Az autó vásárlásnál is azt éreztem, hogy örül, hogy van egy jó autó ami megéri az árát, de inkább hagyjuk mert...... vagy inkább rád vár mit mondasz.

Az a baj, hogy ha lesz gyereketek ott is sokminen döntés van ám, melyik ovi, melyik suli és sokminden más felelősségteljes döntés. Sőt az egész gyerek vállalás óriási felelősséggel jár! Amiben valahogy nem nagyon van toppon.

Említsd neki, hogy szeretnél gyereket, ha ő is akkor abbahagyoda gyógyszert. Aztán ha mégsem akar, akkor legfeljebb vegyetek arra a hónapra gumit.

Amúgy a gyógyszerrel lesz valami nálad, régóta szeded ezért jön így meg. Vagy másik gyógyszer kell majd, vagy szüneteltetned kell.

Mondj neki, hogy úgyis mész nőgyógyászhoz, mert ez így valami nem jó, és akkor ha szeretne a párod gyereket rákérdezel milyen magzatvédő vitamint ajánl, mert akkor elkezdenéd szedni. Szóval erre hogy reagálna?

De szerintem nagyon bizonytalan még a dolog nálatok, ezért ilyen a hozzáállása, bár ahogy írod mindenbe. Nekem a párom nagyon határozottan kijelentette, hgoy babát szeretne.

Nézd mégcsak 27 a párod te 25 szeritnem még élni szeretne, de valahogy tudja hogy szeretnél babát és azért reménykedik, hogy gyógyszer mellett terhes leszel, mert akkor így alakult és nem ő döntött úgy hogy legyen baba, hanem végülis becsúszott.

Nem meri vállalni a döntések következményeit. Fiatal amúgy még, de lehet nem lesz jobb, marad ilyennek.

2014. máj. 21. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!