Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy családanya külföldi munkát vállal, és az apára, meg esetleg bébiszitterre hagyja a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Kb. két évről lenne szó, és nem az EU-ban. Messzebb.

Évente kb. 4-5 alkalommal, 1 vagy 2 hétre jöhetne haza a családhoz. Ezen kívül csak skype lenne...

A családban amúgy nagyon erős szeretet fűz össze mindenkit. De nagyszülői, rokoni segítség nincs.

A karrier is fontos (épp a család hosszú távú anyagi biztonsága érdekében).

Karrier szempontjából felbecsülhetetlen, talán soha vissza nem térő lehetőség lenne ez a munka.

Komoly válaszokat szeretnék kérni, nem olyanokat, hogy pl. "apa majd összejön a bébiszitterrel", stb...

2014. máj. 18. 18:59
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

19:56!

Mennyi ideig volt kint a feleséget, és milyen árat fizettetek érte? Pl. ráment a kapcsolatotok? A házasságotok?

2014. máj. 18. 20:37
 12/27 anonim ***** válasza:
22%
Nincs olyan karrier,amiért én itt hagytam volna a gyerekeimet.Akár milyen jól vigyáz rá az apja vagy bárki.Egy gyerekkel bármikor bármi történhet.És jól írja itt valaki,azt az időt soha be nem tudod majd pótolni ami kimarad az életükből.Nem fognak hozzád kötödni,mert nem vagy amikor az kellene öleld őket
2014. máj. 18. 20:51
 13/27 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem meg nem szabad ilyen lehetőséget kihagyni, két évről van szó, ez még pont az a határ, ami abszolút belefér. Ha az ember a mai világban anyagi biztonságot akar hosszútávon bizony mindent meg kell tennie annak érdekében. Ezzel akár a gyerekek jövőjét is bebiztosíthatod, tudjanak tanulni, esetleg az életben tudjatok nekik anyagilag segíteni, stb. Nyáron, szabadság alatt meg akár a család is kimehet hozzád látogatóba.
2014. máj. 18. 21:18
 14/27 anonim ***** válasza:
63%

Nem írtad, hogy mekkorák a gyerekek, mert az nem mindegy.

De szerintem ha neked fontos a jövöd miatt, akkor - amennyiben nem egész kicsik - inkább mennék.

Aki meg azzal érvel, hogy "bármi történhet", az nem gondol arra, hogy attól, hogy egy anya egy városban van a gyerekeivel , ugynaúgy történhet velük bármi? Mert már óvodásokkal sem lehet folyamatos együtt, késöbb meg még többet lesznek a gyerekek nélküle valahol. Szóval EZ így hülyeség és értelmetlen dolog.

2014. máj. 18. 21:49
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

Anya még nem vagyok, de most volt "szerencsém" eltölteni 4 hónapot távkapcsolatban. Röviden összefoglalva: borzalmas volt. Az a vicc, hogy nem is úgy hiányzik legjobban a másik, ahogy elsőre gondolnád, hanem az olyan apró dolgok, mint hogy rossz napod volt és átölel.

Sejtem, hogy nem jó kedvetekből teszitek, de ha mi újra ilyen döntés elé kerülünk, akkor nem vállaljuk be. Majdnem ráment a kapcsolatunk, pedig többet láttuk egymást, mint amit ti egy évre terveztek. (kicsit több mint két éve vagyunk együtt és előző héten jött végleg haza)

L/23

2014. máj. 18. 22:02
 16/27 anonim ***** válasza:
46%

Egyrészt az, hogy jobb lett volna várni a gyerekvállalással, amíg az efféle extrém igényeken, mint a több éves külföldi munka, már túl van az ember. Ha életre hívok egy önálló emberi lényt, akkor felelős vagyok érte, hogy a lehető legjobbat kapja. Anya skype-on és évente 4-szer nem a legjobb, ezt mindenki sejti. Ha gyereket vállalok, akkor szerződöm arra, hogy bizonyos dolgokat már nem tehetek meg.

Másrészt meg nyilván van, amikor az élet közbeszól. Ha Apu vállalja, és egyáltalán megoldható időben és fizikailag, akkor ez van. Az mindenesetre biztos, hogy kicsit olyan lesz, mintha a gyerekek csonka családban nőnének... Persze nem mindegy, mekkorák. Egyes korosztályok alkalmasabbak erre, mások nem.

Én mondjuk ha már mindenképp menni kéne, és annyira kihagyhatatlan ajánlat anyagilag és munka szempontból, akkor talán megpróbálnám, hogy családostul hogy lehetne kimenni. Valami melót csak talál a másik is ott, ahol a nő dolgozik, és akkor mégis együtt marad a család, a gyerekeknek meg nagyon hasznos, ha más országokat is megtapasztalnak.

Párkapcsolati szempontból meg: két év nagy idő, és bármennyire is szeretik egymást most, két év alatt annyit változik, tapasztal az ember, hogy ki tudja, lesz-e még mit mondaniuk egymásnak a végén...?

2014. máj. 18. 23:41
 17/27 anonim ***** válasza:

Nagyon komoly kérdés ez, egy családot szétszaggató világban.

Ha édesanyja biztosítja majd a gyereknek a külföldre kijutást, taníttatást és egyéb finomságokat, amelyek kamaszkor után merülnek fel, akkor még meg lehet egyezni az apával. Nagyon függ itt a két szülő karakterétől is ...

Hallottam olyat is, hogy az édesanya más városba költözött a karrier miatt, a gyereket tényleg jó kezekben hagyta az apánál, viszont az ayának elég erősen konfliktus gerjesztő stílusa volt és a gyereket is többször megverte, amelyet szegény "gyerek" és 30 évesen is felemleget ...

2014. máj. 19. 01:08
 18/27 A kérdező kommentje:

Még egyszer ezer köszönet a válaszokért.

Külön köszönöm azt, hogy ilyen normális vélemények érkeztek! És nem azonnal megköveztetek.

Válaszképpen pár infó:

Elmúltam 40, szóval a gyerekvállalás nem volt elhamarkodott. :-)

Nem arról van szó, hogy nekem volnának extrém igényeim , mint pl. ez a külföldi munka. Egyszerűen csak jött ez a lehetőség. Tök váratlanul, egy olyan embertől, aki régről ismer engem emberileg, szakmailag.

A saját, végzett szakmámat tudnám gyakorolni + az idegen nyelvet.

És (talán) egy biztosabb anyagi jövőt tudnék ezzel a lehetőséggel megalapozni. NEM a meggazdagodásra törekednék ezzel az úttal, hanem arra, hogy két szilárd lábon álljon a család.

A gyerekek sajnos még kicsik... :-( Egy óvodás és egy iskolás. És eszméletlenül szeretem őket, számomra ők a legfontosabbak a világon. Meg a párom.

2014. máj. 19. 07:25
 19/27 A kérdező kommentje:
Amúgy a NEM felé hajlok én is.
2014. máj. 19. 07:26
 20/27 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig próbáld meg elintézni, hogy ők is utánad mehessenek. Nem lehetetlen, és gondolom nem a világ vége. (EU-n belül nincs igazi akadály.) Én biztos, hogy mindenkit magammal vinnék két évre, és akkor esetleg a férjnek is lenne referenciája. (Vagy ha nem beszéli a nyelvet, legalább megtanulná.)
2014. máj. 19. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!