Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan köztetek, aki...

Van itt olyan köztetek, aki az anyukája vezetéknevét kapta, mert az "apa" lelépett? Esetleg ismertek ilyen esetet?

Figyelt kérdés
Milyen hatással volt/van ez rátok?
2014. máj. 14. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Ismerek. Nem lelépett az apa, hanem egyszerűen nem tett apasági nyilatkozatot, mert szerinte nem tőle van. A kanyar a sztoriban, hogy van két idősebb testvére azokat elismerte. Hat éves korában indított a gyámhivatal vizsgálatot, kiderült, hogy ő az apa, de a nevét már nem változtatták meg. A gyereknek komoly pszichés problémái vannak az örökös elutasítástól.
2014. máj. 14. 14:43
 2/10 anonim ***** válasza:
igen van.. a húgom... az égvilágon semmilyen káros hatással nincs rá, pedig azóta megismerte az apját,és kifejezetten jó kapcsolatban vannak... (már felnőtt nő)
2014. máj. 14. 15:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Van, barátnőmnél de semmi hatás nincs. Illetve párom nevén van a volt felesége másik gyereke is aki nem is tőle van. Elég idegesítő, ráadásul egy cigány fekete kisgyerekről van szó tehát még véletlenül se lehetne páromé mégis az ő nevén van, mert anno hiába nem voltak együtt évek óta de papírforma szerint házasságba született a gyerek. A gyerek apja meg olyan lusta, hogy azóta se volt hajlandó elmenni és elismerni hogy az ő gyereke. Nem tudom majd ha nagyobb lesz a gyerek mit fog szólni, hogy nem is az apja vezetéknevét kapta hanem valami számára tök ismeretlen vezetékneve van.
2014. máj. 14. 16:59
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Az első esetben nem a neve miatt vannak problémái, akkor...

Igen, nincs rá hatással, annyi, hogy nem ismeri az igazi apját, egyáltalán nem, a nevét tudja csak, mert úgy lépett le, hogy nem talalták meg(külföld)

Anyukája rendesen nevelte, elmondta, hogy az apja azt sem tudja ogy van, mert csak abterhességről tudott..de ez nem az ő hibája, a "gyerek" rengeteg szeretetet kapott, így nem viselte meg..

Kb 8-10 éves korára lett az anyukájának párja, akit apunak szólít...

Már felnőtt..

Egészséges felnőtt lett a gyerekből, amúgy a egyik jó barátom..

2014. máj. 14. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Van, a barátnőm.

A vér szerinti apjának nem kellett, nem is ismerik egymást (persze tudja a barátnőm, hogy ki, de soha nem beszéltek). A mai napig emészti magát ezen, de a nevét viszont kifejezetten szereti (amit az anyukájától kapott) és ragaszkodik is hozzá.

2014. máj. 14. 17:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, kissé megnyugtató. Engem az apának nem nevezhető valami kismamaként hagyott el, ezért az én nevem kapja, pedig tervezett baba.
2014. máj. 14. 20:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Van. Én. Az anyukám lánykori nevét kaptam, aki később megházasodott és felvette a nevelőapám nevét, tehát őket másképpen hívták mint engem és ez engem nagyon zavart. Ez mellett hivatalos helyen a nagy kérdés: "apja neve" egy életen át idegesítő tud lenni, mert mindég azt kellett felelnem :"nincs apám", magyarázkodnom kellett.
2014. máj. 14. 21:39
 8/10 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem ahány férfi lelép, ill. ahány válás van, egyszerűbb lenne, ha alapjáraton az anya nevét kapnák az újszülöttek.

AMúgy a barátnőmnél van ilyen, de náluk nem lelépett az apuka, hanem egyszerűen így döntöttek az apjával.

2014. máj. 14. 22:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Legjobb barátomat édesanyja nevelte, az ő vezetéknevét kapta.

Az apukája ismert ember, ezért a nevéből csak annyit kapott, hogy a vezetékneve magánhangzóiból lett a kereszneve magánhangzói. Az apja Keresztes, így a barátom a Levente nevet kapta.

2014. máj. 14. 23:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálunk nem lépett le az apa. Együtt vagyunk, apasági nyilatkozatot is tett. De az én nevemen van a fiam, azért mert elég rasszista világban élünk és a férjem fél cigány, a neve Rafael, ő ennek a családnévnek a hátrányait nagyon megérezte, óvodában, iskolában és utána a munkahely keresésben is.... :( Nem akarta, h az első szülött fia ezeket átélje, ezért kapta az én családnevemet a fiam. Össze szeretnénk házasodni és akkor átveszi ő is a családnevemet, h legalább az élete hátralévő részében ne legyen gond a bemutatkozással.
2014. máj. 17. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!