Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ekkora különbségek vannak az...

Ekkora különbségek vannak az emberek között?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy kicsit furcsa a kérdésem, de igazából nagyon érdekesnek tartom, ahogy 1-1 korcsoportba tartozó emberek élete ennyire változatos. Van, aki 16 évesen már javában benne van az életben, van, aki ennyi idősen még komolyan játszik és mókázik. Van olyan, aki 20 évesen gyereket vállal, férjhez megy és van olyan is, aki ilyenkor még épphogy tervezgeti a jövőjét. Vannak olyanok, akik 25 évesen még gyereknek érzik magukat és olyanok is, akik már több gyermekes családanyák. Ti nem tartjátok ezt érdekesnek?:) Vannak bizonyos normák, amik szerint élnünk kéne vagy tényleg minden ember gondolkodásmódja ennyire változó? Csak azért tettem fel ezt a kérdést, mert én például 24 éves vagyok és annyira rá vagyok még szorulva a szüleimre. Nem anyagilag, hanem érzelmileg, én vagyok az ő kicsi lányuk, hiába végeztem már el az egyetemet, élek külön és van saját állásom:) Mostanában tört rám ez az élet értelme keresés, a miértekre próbálok válaszokat találni, noha mindig is filozofikus alkat voltam. Az embernek aszerint kell élnie, hogy hogy érzi jól magát vagy adnia kell a külső kritikákra? Egyik nap például találkoztam egy velem egykorú lánnyal, akinek már 2 kicsije van és fura látni, hogy mennyire jó családanya már ilyen fiatalon is és nekem személy szerint mennyire más az értékrendem. Például én nagyon sokáig szeretnék még független lenni, szeretnék sokat utazgatni, hogy megismerjek más embereket, kultúrákat, szeretném, ha egyszer sikeres újságíró lenne belőlem stb. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy mi lesz, ha én így élem le az életemet? Ha 30 évesen is még farmerben és tornacipőben rohangáló lány leszek, aki tombol a koncerteken és Fradi meccsekre viszi az unokaöccsét? Mennyire fognak másképp nézni rám azok, akiknek már több gyerekük és férjük lesz annyi idősen? Nagyon boldoggá tesz az emberek sokszínűsége, de lesz nekem abból valami hátrányom, ha én másképp élem az életemet?
2009. dec. 27. 23:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez butaság, hogy azért mert céljaid vannak hülyn néznek rád az emberek.

Én 24 vagyok, gyerkkel férjjel, de korátsem azért, mert ezt követeli a haza! Jogásznak készülök, és az is leszek, iskolába járok, jövőre megyek vissza dolgozni (légi-utaskísérő vagyok). Imádom a fiam (15 hónapos), tervezett gyerek volt, bár sokan a fiatal korom miatt, rögtön az gondolják, hogy becsúszott, pedig nem! Én nem tudnám máshogy elképzelni, nekem így kerek.

És egyébként pont a mai világba dívik ez a minnél később gyereket felfogás. Ezt nem feltétlenül helyeslem, mert én máshogy gondolkodom.

Neked is vannak gondolataid céljaid éldd meg őket!

Soha nem szabad úgy élni ahogy azt elvárják, mert az neked nem feltétlenül jó. Én a társadalmat sem értem. Én is hülye vagyok mert korán szülök, meg te is mert nem szülsz korán?!

Még egy példa, és nem is húzom tovább! :)

Férjem meg anyósom erősködött, hogy ne menjek vissza dolgozni, jó nekem itthon! Hát meghalnék! Én szeretek dolgozni, nem tudnék otthon tenni venni egész nap! Most ezt csinálom a kisfiam körül, de őszintén vágyom végre a változatosságra!

Üdv :)

2009. dec. 28. 12:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ettől "szép" a világ. Képzeld ha mindenki egyforma lenne.Be lenne "állítva" hogy 20 év férjhez mész

-21 első gyerek

-22 második gyerek

Hátrányod nem lesz élvezd és vidd véghez a terveidet!

Amidala

2009. dec. 28. 17:30
 13/14 anonim ***** válasza:
Kovács Ákost idézve "Olyan relativ minden, támpont meg nincsen, a rút is annyira szép." Engem személy szerint elborzaszt hogy kifogásokat keresve, hazudozva, képtelenek az emberek betartani az erkölcsi normákat. 33/f
2009. dec. 28. 20:18
 14/14 anonim ***** válasza:
10:28! Nem minden gazdag él boldogtalanul, és nekik is lehet nagy és boldog családjuk, csak 5 évvel később, mikor már van jólfiető munkája, és nem azon kell gondolkodnia hogy mit egyen holnap vagy miből fizesse a 10 éves kocsi, a ház részleteit... Én inkább lennék gazdag és minimálisan kevésbé boldog, mint szegény, de egy fokkal boldogabb mint a gazdagok
2009. dec. 28. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!