Anyagilag padlón vagyok, a páromnak nem merem elmondani. Van kiút?
" az áramot nagyon sokért kötik vissza. "
Konkrétan 18 ezer.
A pároddal mindenféle képen beszéld meg,mert ha sumákolsz sokkal rosszabb.Nem hiszem el,hogy 82.000 ft olyan nagy összeg,hogy ezen problémázzon.
A villanyszámlát pedig személyesen intézd el.Hivatkozz arra,hogy ez a ház és a fogyasztás is édesanyád nevén volt.A szolgáltatónak is az a jó,ha továbbra is fogyasztó maradsz.A lényeg,hogy fizess.
Megvolt már a hagyatéki eljárás?Ha nem,akkor erre is tudnál hivatkozni,hiszen (elméletileg)nem 100%,hogy te fogsz örökölni.Nálunk pl a t-home el is engedte a tartozást.
Igényelhetsz temetési segélyt is,ha megvannak a számlák.
Teljesen alaptalan a félelmed, hogy emiatt elhagyna Téged a párod.
Azt írod, most költöztetek be az örökölt házba. Hogy a "most" 3 hónapja, vagy 1 hete történt, teljesen mindegy. A fogyasztás mindenképpen a ti számlátokra megy, mert az ingatlan a te (örökölt) tulajdonod. Tessék bemenni az áramszolgálatató céghez, és a helyzetet ismertetni, és részletfizetést kérni: nyilvánvalóan - ahogy írod - a fizetés mértéke kisebb, mint a befizetésre váró áramszámla. A barátod talán "tartozás" miatt hagyta el az exét, de meg kell azt is nézni, hogy milyen tartozás miatt. Feltehetőleg felelőtlenül, erején felül, többször, hitelre vásárolt a másik hölgy. A te villanyszámládat nem sorolnám ezek közé. És ahogy 1-2 válaszoló is írta, nyilván ő is fogyasztotta az áramot, ha veled lakik. Már ma mutasd meg neki a levelet, a számlát, és ne félj semmitől! Van egy saját ingatlanod, ami 2 felnőttnek lakhatást biztosít. Szerintem, ez szuper! Én nem rendelkezem ingatlannal. Egyébként én nem lennék szégyellős, megkérdezném egy jó pillanatban a barátomtól, hogy: "te mondd csak, milyen hitelje volt annak idején az Évikének (vagy ahogy az exet hívják)?" Biztosan nem titok. Mégis: ha bármilyen fogyasztási számláról lett volna szó a közös lakásban, akkor az nyilván nincs rendben, ha csak az egyik fél fizeti a teljes összeget.
Ha emiatt elhagy akkor a kapcsolatotok szärt se ér. Ez a szomorú valóság.
És ebből szerintem kiderülne, hogy nem az exe volt anyagias, hanem ő maga.
Milyen ember az ilyen?
Beköltözik más házába, nem fizet ott semmit, de rettegésben él a párja a pénzügyek miatt. Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!