Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyagilag padlón vagyok, a...

Anyagilag padlón vagyok, a páromnak nem merem elmondani. Van kiút?

Figyelt kérdés
Minden azzal kezdődött, hogy három hónapja meghalt anyàm. Aztán 82000 forint villanyszàmla jött ki. Részletre nem adják meg mivel nem vagyok vèdett fogyasztó. A lényeg az, hogy nem tudom kifizetni, de a páromnak sem merem elmondani. Mi lesz velünk? Nem tudnánk máshová költözni.
2014. máj. 12. 21:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%

" az áramot nagyon sokért kötik vissza. "

Konkrétan 18 ezer.

2014. máj. 12. 23:00
 22/28 anonim ***** válasza:
10es vagyok, akkor is érdemes bemenni, sokszor ki tudják járni a segítséget azoknak, akik tényleg rászorulnak. Én is ilyen helyen dolgozom, hidd el :) Érdemes bemenni. Ha más nem, adósságrendezés, amíg az folyik, nem korlátozhatják a szolgáltatást.
2014. máj. 12. 23:01
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

A pároddal mindenféle képen beszéld meg,mert ha sumákolsz sokkal rosszabb.Nem hiszem el,hogy 82.000 ft olyan nagy összeg,hogy ezen problémázzon.

A villanyszámlát pedig személyesen intézd el.Hivatkozz arra,hogy ez a ház és a fogyasztás is édesanyád nevén volt.A szolgáltatónak is az a jó,ha továbbra is fogyasztó maradsz.A lényeg,hogy fizess.

Megvolt már a hagyatéki eljárás?Ha nem,akkor erre is tudnál hivatkozni,hiszen (elméletileg)nem 100%,hogy te fogsz örökölni.Nálunk pl a t-home el is engedte a tartozást.

Igényelhetsz temetési segélyt is,ha megvannak a számlák.

2014. máj. 12. 23:07
 24/28 anonim ***** válasza:
Menj be az ELMŰHÖZ-legyél már talpraesettebb!
2014. máj. 13. 00:40
 25/28 anonim ***** válasza:
Ha minden részlet igaz, amiket leírtál, és a pasi nem hiszi el, nem segít, akkor tedd ki hamar onnan, mert nem normális! Beszéljétek meg, devhamar, mert mindennap nő a kamat.
2014. máj. 13. 01:55
 26/28 anonim ***** válasza:

Teljesen alaptalan a félelmed, hogy emiatt elhagyna Téged a párod.

Azt írod, most költöztetek be az örökölt házba. Hogy a "most" 3 hónapja, vagy 1 hete történt, teljesen mindegy. A fogyasztás mindenképpen a ti számlátokra megy, mert az ingatlan a te (örökölt) tulajdonod. Tessék bemenni az áramszolgálatató céghez, és a helyzetet ismertetni, és részletfizetést kérni: nyilvánvalóan - ahogy írod - a fizetés mértéke kisebb, mint a befizetésre váró áramszámla. A barátod talán "tartozás" miatt hagyta el az exét, de meg kell azt is nézni, hogy milyen tartozás miatt. Feltehetőleg felelőtlenül, erején felül, többször, hitelre vásárolt a másik hölgy. A te villanyszámládat nem sorolnám ezek közé. És ahogy 1-2 válaszoló is írta, nyilván ő is fogyasztotta az áramot, ha veled lakik. Már ma mutasd meg neki a levelet, a számlát, és ne félj semmitől! Van egy saját ingatlanod, ami 2 felnőttnek lakhatást biztosít. Szerintem, ez szuper! Én nem rendelkezem ingatlannal. Egyébként én nem lennék szégyellős, megkérdezném egy jó pillanatban a barátomtól, hogy: "te mondd csak, milyen hitelje volt annak idején az Évikének (vagy ahogy az exet hívják)?" Biztosan nem titok. Mégis: ha bármilyen fogyasztási számláról lett volna szó a közös lakásban, akkor az nyilván nincs rendben, ha csak az egyik fél fizeti a teljes összeget.

2014. máj. 13. 07:04
 27/28 anonim ***** válasza:

Ha emiatt elhagy akkor a kapcsolatotok szärt se ér. Ez a szomorú valóság.

És ebből szerintem kiderülne, hogy nem az exe volt anyagias, hanem ő maga.

Milyen ember az ilyen?

Beköltözik más házába, nem fizet ott semmit, de rettegésben él a párja a pénzügyek miatt. Szánalmas.

2014. máj. 13. 08:46
 28/28 anonim ***** válasza:
Most ez a 82 ezer forintos villanyszámla az anyukádról maradt tartozás? Vagy ti halmoztátok fel? Amúgy a párod ilyen ember, hogy ha véletlenül valami tartozás derül ki a másik félről, akkor azonnal kalap-kabát és iszkol elfelé? Ha ilyen, akkor érte nem volna kár....
2014. máj. 13. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!