Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki nem vallásos, azt hogy...

Aki nem vallásos, azt hogy temetik?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem vagyok jártas ebben a témában,most viszont meghalt egy volt tanárom,róla tudom,hogy megkeresztelve se volt,semmilyen vallása nem volt.

őt hogy fogják temetni?

2009. dec. 27. 15:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Hát nem lesznek siratóasszonyok, meg pap., stb...Egy temetészrendező fogja elbucsuztatni.Utána eltemetik.ennyi.Am mire vagy kiváncsi?
2009. dec. 27. 15:15
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

Koporsóban. Nem pap fogja búcsúztatni, hanem a hozzátartozók és a temetkezési vállalkozó. Apósomnál sem volt pap.

És engem sem fog, mert hiába vagyok megkeresztelve , én nem fizetem ki visszamenőleg az egyházi adót.

2009. dec. 27. 15:16
 3/16 A kérdező kommentje:
csak az érdekelt,hogy akkor kik bucsuztatják,illetve hogy milyen temetőbe temetik
2009. dec. 27. 15:26
 4/16 anonim ***** válasza:
86%
Polgári temetést kap. Tehát nem az a típusos, szertartásos, siratós dolog, hanem egyszerűbb. A rokonok,barátok attól még búcsúztathatják, és abba a temetőbe temetik, ahová alapból temetnék. Külön temető nincs erre a célra. Szerintem egyébként szebb a polgári temetés, mint a többi. Bár,nálunk amilyen idióta papok vannak..
2009. dec. 27. 15:35
 5/16 anonim ***** válasza:
79%
Olyan nincs, hogy katolikus temető, vagy református temető.Az a polgármesteri hivatal tulajdona.
2009. dec. 27. 15:42
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk az ilyeneknél is pap van meg minden...
2009. dec. 27. 15:47
 7/16 anonim ***** válasza:
91%
utsó, a pap nem megy ki ahhoz, akinek nincs befizetve az egyházi adó (katolikus). Ott bizonyára befizették. Vagy református, evangélikus stb... volt.
2009. dec. 27. 15:53
 8/16 anonim ***** válasza:
85%
Általában az anyakönyvvezető temeti el, ha nem volt vallásos, illetve ha nem volt fizetve az egyházadó.
2009. dec. 27. 16:21
 9/16 anonim ***** válasza:
80%
Anyám se volt vallásos, volt pap és sirató asszonyok is.
2009. dec. 27. 16:30
 10/16 anonim ***** válasza:
66%
Valószínűleg azért temette el a pap, mert ki volt fizetve az egyházadó!
2009. dec. 27. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!