Éreztétek már azt, hogy egy csomó mindent elrontottatok eddigi életete során?
Eddigi életem során elég sok olyan dolog történt velem, ami nem a legjobb volt...
Mégis, mindig azt gondoltam (és most is ezt gondolom), hogy ha a rosszak nem történtek volna meg velem, akkor nem tanulhattam volna belőle és utána a jók sem történhettek volna meg!...
Lehet, majd a következő életemet másképpen fogom leélni, de ezt a mostanit nem változtatnám meg utólag! :D
Pl.: gyerekkoromban a szüleim nem sokat törődtek velem (mondhatnám azt, hogy semmit), nem érdekelte őket mit csinálok, hova megyek, mi történik velem...
Én egészen más anyuka szerettem volna lenni és ez úgy gondolom, sikerült is : én itthon maradtam a gyerekeimmel, meleg friss ebéddel várom őket haza iskola után, sokat beszélgetünk, együtt tanulunk, mindent megadok nekik... (De valószínűleg nem ezt tettem volna, ha én gyerekkoromban nem tapasztalom meg, milyen rossz elhanyagolt gyereknek lenni!)
Vagy : 19 éves koromban felelőtlenül beleugrottam egy házasságba... Alig 3 hónapja ismertük egymást, nem hallgattam senkire, aki figyelmeztetett, hogy várjak még, csak irigykedő huhogóknak tartottam őket... Persze, mikor 1 év múlva kiderült, hogy nem illünk össze, akkor már beláttam, hogy hibáztam...
De ebből is levontam a megfelelő tanulságokat!... A következő házasságomat alaposan meggondoltam, az építkezésbe és a közös vagyonszerzésbe sem ugrottam bele meggondolatlanul, már tudtam, hogyan kell mindig bebiztosítani magam... (Jelen házasságom 33 éve tart.)
Szóval, a kellő életbölcsességhez hozzátartozik a keserű tapasztalat is, abból tanulunk...
A kisgyerek is csak úgy tanul meg járni, ha az elején jónéhányszor seggre ül vagy beveri a fejét.
Hát persze sokan vagyunk akik ugymond elttolták az életüket,de nem szabad ezen le ragadni!
Teljesen fölösleges..
Úgysem tudunk már semmit változtatni miért kell azon rágódni,hogy mi lett volna ha..
Próbáld meg elfogadni az életedet és élni amíg csak lehet..
Rengeteg jó dolog van amit lehet ki sem próbáltál még..
és nem a pénzen múlik csak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!