Ti így elmennétek?
Időpont ma 09:45
Szerinted aki szakmát végzett az nem ballag? Az nem érdemli meg a ballagási ebédet??
Kedves kérdező.
Pénzt adni nem kötelező. A legnagyobb tragédia az lesz, hogy megsértődnek.
Lehet, én élek a holdon, de nálunk sosem volt olyan, hogy ballagási ünnep, meg nagy ebéd meg pénz??? a ballagásért :O
Elballagtam, kaptam egy csokor virágot, készült pár fotó, és hazamentünk, átöltöztem, kész.
Amikor az egyetemmel végeztem, akkor kaptam nagyszülőktől egy jelképes ajándékot, mert én voltam az első diplomás a családban, és nagyon örültek nekem, hiába mondtam hogy ne adjanak semmit, mégis kaptam...viszont ezt a hűdeflancolunk dolgot nem értem, nekem is vannak gyerekeim, de nem tervezek ilyet, ha elballagnak suliból.
Ebből ti nem tudtok jól kijönni. :(
Ha nem mentek el-sértődés lesz
Ha csak a ballagásra mentek-sértődés lesz.
Ha elmentek de nem visztek semmit-sértődés lesz.
Én sem értem ezt a ballagási mizériát. A ballagás talán valami pénzbegyűjtő akció?
Mi virágot kaptunk, meg kisebb apróságot (édesség, ilyesmi), pedig nem vagyunk szegények. Volt még persze családi ebéd, ahol nyilván nem volt elvárás, hogy a rokonok valamilyen formában visszajuttassák a kaja árát. LoL.
Én csak a szüleimtől kaptam pénzt ballagásra,meg talán a nagymamámtól. Bár ő már szenilis volt,szerintem anyu kért tőle pénzt,amit nekem adott az ő nevében :D nem is emlékszem.
Némely nagynénitől kaptam vmi kisebb ékszert,többnyire ezüstöt,vagy vmi nagyon miniatűr aranygyűrűt. Szerintem abban az időben ezek 2-3ezer ft-os tételek voltak.
Én a legjobban virágnak örültem.És egyáltalán nem érdekelt volna,ha virágot sem kapok.
Kérdező,én a helyetekben vennék 1 üveg italt,és sütnék valami finomat. Mondhatod a nagynéninek, hogy beszálltok az ebédfőzésbe és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!