Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 1 éves kislányunkat szeretnénk...

1 éves kislányunkat szeretnénk megkeresztelni, de mindenhonnan elutasítást kapunk mert nem vagyunk házasok. Budapesti református egyházközösséget keresek, ahol megkeresztelnék gyermekünket? Kérem szépen segítsenek. Várom az információkat.

Figyelt kérdés
2014. ápr. 25. 13:03
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
76%
9: nálunk a keresztapám volt az esküvői tanú a templomban. Elment igazolást kérni, hogy fizet egyházadót, és nem kapott, elzavarta a pap azzal, hogy majd ha elveszi az élettársát (keresztapám 30 évesen lett özvegy, a nő 36 évesen, 50 fölött költöztek össze) és nem él vadházasságban, akkor lehet róla szó.. Vna néhány futóbolond az egyházban, aki a törvényeiknél is feljebbvalónak hiszi magát.
2014. ápr. 25. 13:29
 12/49 Andizsuzsi ***** válasza:
45%

"gondolom, azért szeretnék megkereszteltetni, mert bár ők maguk nem voltak eddig vallásosak, a gyereket úgy szeretnék nevelni. Mi ezzel a baj?"

Semmi baj sincs vele, de ugyan mondd már meg, hogy akarja vallásosan nevelni a gyereket, ha maga nem az? De lehet, hog el tudnám fogadni a kérdező érvelését, ha válaszolna.

2014. ápr. 25. 13:30
 13/49 Andizsuzsi ***** válasza:
75%

"Ti meg elítélitek, szégyelljétek magatokat, ti remek, képmutató hívő emberek! "

Senki sem ítélte el. Csak nem értjük, ha a kérdezőnek nem fontosak az egyházának a szabályai, akkor miért akarja, hogy a gyereke az adott egyház tagja legyen? Csupán megkérdeztük. Ítélkező választ én itt nem láttam.

2014. ápr. 25. 13:33
 14/49 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 25. 13:38
 15/49 anonim ***** válasza:
57%
Andizsuzsi, ugyan nem engem kérdeztél, de leírom az én esetemet. Férjem teljesen ateista családból jött, semmit nem jelent neki sem a vallás, sem az egyház. Nem tudnám őt rávenni, hogy templomba járjon, de nem is szeretném, mert ez az ő magánügye. Az én szüleim ugyan hívők, de sosem jártak templomba és nekem sem igazán mutattak semmiféle példát ez ügyben. Nem vagyok megkeresztelkedve sem. Hiszek Istenben a magam módján, viszont nem igazán hiszek az egyházakban. Ezek után mégis örülnék neki, ha a gyermekem meg lenne keresztelve. Hogy miért? Mert talán könnyebb lenne az élete ha egy ilyen közösséghez tartozna, ha lenne hitte a mindennapokban...
2014. ápr. 25. 13:45
 16/49 anonim ***** válasza:
45%
Kedves kérdezö! Szerintem tudomásul kellene venned, hogy gyermeked "lelke" nem kell ezeknek az egyházközösségeknek. Urrak a papok Mo-on! Szerintem -ha nagyon ragaszkodsz hozzá- szépen lépkedj ezzel a kéréssel egyre feljebb az elutasitok feletteseinél. Elöbb-utobb engedni fogják. (A rendszerváltás elött nem volt ilyen nagy a pofájuk, örültek ha valaki keresztelöt akart. Nem kérdeztek semmit. Ez csak ugy lehetséges, hogy a kereszteléshez a ti házasságotok nem alapfeltétel, hanem a papok elvakult uri gögje diktálja. A mai válási statisztikák mellett az egyházi szempontbol vadházasságbol származo gyerekek keresztelésének megtagadása a saját hivöi bázisuk kiirtását jelentené. Ennyire meg ök sem hülyék!)
2014. ápr. 25. 13:47
 17/49 anonim válasza:
93%

A házasság nem feltétele,hugom és a párja sem házasok és mégis meg lett keresztelve a kislányuk,valamint több olyan ismerösöm is van,akik kereszteltek már úgy nem 1 nem 2 gyereket,hogy az aktuális párjával nem voltak megesküdve.Olyant is ismerek aki elvált,és utána lett keresztszülő.

Tovább megyek.Anyuka református,apuka katolikus,csak polgári esküvőjük volt,templomi nem,a kisbaba református lett,akinek katolikus keresztszülei lettek.

Innentől kezdve én azt gondolom,hogy nagyon is vannak kivételek,még akkor is ha ez törvénysértő.

2014. ápr. 25. 13:52
 18/49 anonim ***** válasza:
68%
Érdekes, tőlünk senki nem kérdezte, hogy házasok vagyunk-e. Mondjuk az adott templomban kereszteltek meg és ott konfirmáltam.
2014. ápr. 25. 13:57
 19/49 anonim ***** válasza:
67%

"talán könnyebb lenne az élete ha egy ilyen közösséghez tartozna, ha lenne hitte a mindennapokban..."

Ilyen közösségbe gyereket? Lesz neki egy rakás barátja, hozzájuk fog tartozni.

2014. ápr. 25. 13:59
 20/49 anonim ***** válasza:
33%
Andizsuzsi és még folytatom, hogyan szeretném hívőnek nevelni?, nagyon szép bibliai témájú könyvek, mesék vannak. Már ovis kortól szerveznek nálunk bibliakört gyerekeknek. És persze templomba is elvinném. Példát nem tudnák neki ebben mutatni, de a lehetőséget szeretném megadni a számára...
2014. ápr. 25. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!