Ha valaki fél a kudarctól és szüleinél lakik, akkor a szülei miatt fél a kudarctól?
Pl. ha tart attól,hogy megbukik töriből, akkor nem azért tart ettől,mert évet kell ismételni és az magának rossz, hanem merthogy a szülei mit szólnak hozzá?
Azt hallottam,hogy a kudarctól való tartás/félelem amiatt van,hogy a szülői részről ilyenkor negatívság érkezik. Nem pedig azért,mert az egyénnek is rosszul esne, szüleitől elvonatkoztatva.
Szerintem a kérdezőnek nincs megfelelési kényszere. Ha lenne, nem attól félne, hogy megbukik töriből, hanem attól, hogy 4-est kap 5-ös helyett.
A bukástól az fél, aki tele van egyesekkel, mert nem hajlandó tanulni. Az meg nem a "szülői negatívság" miatt van, és nem is a kudarctól való félelem miatt.
Kudarcot eleve csak akkor lehet vallani, ha mindent megteszel a sikerért. Ha várod a sült galambot, az nem kudarc, hanem lustaság a köbön.
én elmesélném az én sztorim.
mert szerintem motiváló is ez a félelem.
mi levelezőn indultunk 80 fővel (akkor indították a szakot lebukni nincs hova, első, tesztelős osztály voltunk, az alattunk levőkhöz lebukni olyan különbözeti vizsgákkal járt volna, ami teljesíthetetlen)
a lényeg, nagyon nagyon kemény vizsgáink voltak, statisztikára, számvitelre maximálisan kiélezve, nagyon sokan pótvizsgáztak, ahogy én is, az idegtől sokan sírtak is, évről évre keményebb volt, és mit ne mondjak 40-en végeztünk!
engem is meghúztak, az UV-knak meg van hogy max mennyit lehet és több lehetőség nincs, én addig mentem a tanát után, minden követ megmozgatva, hogy de igen, akarok még egy UV-t, engedjék, csupán mert én nem mertem volna a szülők elé állni azzal, hogy félbehagytam a sulit.
és nagyon vért izzadva, kemény munkával, de megvan az a diploma és rém büszke vagyok magamra, hogy igenis én megcsináltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!