Elvigyem vagy ne vigyem?
Anyósom és apósom nem volt hajlandó beoltatni magukat a H1N1 eleni védőoltással- még az unokáik érdekében sem.
Az én családomban mindenki megkapta az oltást, kivéve a 10 hónapos kicsim nem. Így őt nem viszem el hozzájuk karácsonykor. Most áll a bál itthon a férjem és én köztem, hogy nem akarom elvinni az anyjáékhoz a gyereket. Pedig szerintem csak egy oltáson múlna a békesség. Én nem teszem ki a gyereket ekkora kockázatnak.
Ti mit tennétek?
10.24:miért lennék az?
ANYA vagyok,aki nem zárja el senkitől a gyermekeit,hogy a piszkos kis játszmáiba belevonja.
Ne is vedd észre ezt a sok okoskodó barmot.
Ez az a réteg , aki ha baj lesz majd elsőnek megy a "Fókuszba" rinyálni.
retafdog
a kérdező azt szeretné tudni: mit tennénk az ő helyében. Én nem kötekedni jöttem, az ő magánügyük az, hogy oltatnak-e, nem, és az is, hogy hova engedik a gyermeküket. A tanácsom: a nagyszülőkkel együtt elmenni egy hangulatos kinti, kivilágított, forraltboros, kajálós, zenés helyre, keresni egy nem zsúfolt placcot, ott megajándékozni egymást, nem összenyalni a babát nekik, csak hogy találkozzatok. Beszélgethettek, míg a baba nem nyűgösködik, hiszen levegőzni ki lehet és ki is kell vinni, ha nem lihegnek rá és tapizzák össze, semmit se kaphat el. Hazaérve kézmosás, és ennyi. Ha erre a nagyszülők nem hajlandóak, egyáltalán nem jogos a sértődésük, hiszen ti megpróbáltatok összehozni egy kompromisszumos megoldást. Esetleg még ezen felül egyenként a baba nélkül elmehettek hozzájuk, vigyetek sok képet, amit nézegethetnek, lehet attól jókat dumálni, hogy épp nincs ott mindenki.
Egyébként nekem majdnem 2 éves a manóm, nagyon sokat tépelődtünk az oltás-témán, de a bölcsi miatt beadattam, januárban kezdi. A nagyszülei nem oltattak, ettől függetlenül vittük hozzájuk is, de mikor anyukám torokfájás miatt orvoshoz ment, megtiltotta, hogy elmenjünk azon a héten hozzájuk. Megértem, aki fél az oltástól és se magának, se a gyerekének nem szeretné beadatni. Nagyon megértem, tényleg. Ilyen dolgokon nem érdemes összeveszni, ez nem olyan téma.
Ha erős az immunrendszere,akkor nem lesz baja.
Ez neked csak kifogás,jól jön most erre alapozni, ugye? És igen, a H1N1 ugyanolyan, mint a sima influenza, semmivel sem több, csakhogy a világ vezető iparága a gyógyszeripar.. De szopj csak be te is mindent, a magadfajta hülyékből van pénz..
Jézusom! Emberek, miért kell lehülyézni, lebarmozni egymást?
Nem lehetne normálisan válaszolni, van egyszerüen NEM VÁLASZOLNI?
Nekem az egyik unokatesóm meghalt a h1n1 miatt. Igen, olyan mint a "sima influenza". Hát persze.
Az összes hozzászóló vagy orvos vagy gyógyszerész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!