Hogy mondjam meg, hogy összetört picit az autó, ha amúgy sem akarták, hogy ott vezessek?
Nemrég kaptam és elég sokat kellett így is könyörögnöm érte, mert a szüleim szerint nem való nekem ekkora autó. De sikerült meggyőznöm őket és eddig nem is volt semmi baj, imádom vezetni.
Csak az egyik barátnőméknek van egy ilyen tanyaszerűségük a semmi közepén, ami ilyen buliház igazából, minden van benne. Egy részen a földúton kell menni,de mivel ez egy elég biztonságos és nagy, nem hittem, hogy bármi baj lenne. Anyáék még a hétvégén elutaztak és mondta, hogy ki ne menjek oda vele, mert csúszik a föld és valami bajom lesz.
Kimentem és kicsit gyorsan vettem be egy kanyart és picit ez látszik az autón... Lehet vele menni, de azért észrevehető.
Először anyának kellene elmondanom, mert ő és a mostohaapám holnap este jönnek haza, apával csak később találkozok, addig ő úgysem tudja meg.
De anya így se akarta, hogy ilyen autóm legyen, apára még most is haragszik, mert vett egyet.
Gondoltam arra, hogy azt mondom, nem én vezettem, hanem odaadtam valakinek egy napra. De hogy találjak embert, aki ezt magára vállalná?
Vagy mit csináljak?
Hogy mondjam el úgy, hogy minimális legyen a kiborulás?
Eléggé drága autó, nem tudom, hogy a javítás mennyi lesz a szervizbe.
Ne haragudj, de megérdemled a fejmosást.
1. Megmondták neked, hogy ne menj oda az autóval. Ennek ellenére csak kimentél. Gyorsan vetted be a kanyart => nem tudtad felmérni, hogy mekkora sebességgel tudod bevenni => nincs kellő rutinod az autó vezetéséhez.
Minek mentél neki az autóval? Fának?
Az pedig még gusztustalanabb, hogy inkább keresel valakit, aki magára vállalnál, ahelyett, hogy lenne vér a pucádban eléjük állni.
Mit csinálj? Fizesd ki a javíttatást a saját pénzedből. Ez a minimum. És lapíts, nagyon lapíts otthon most egy ideig.
Ez a te autód, nem?
Akkor mi a gond?
A te dolgod, hogy mit teszel vele, csak akkor ne a szüleidtől várd a megoldást, ha valami történik.
"Lecsúsztam a földútról, és egy fa fogta meg a kocsit, hogy ne forduljon át az oldalára, mert akkor belezuhantam volna a vízbe, ami alattam volt. Akik kihúztak onnan, mondták, hogy hatalmas mázlim volt, mert simán beleborult volna a kocsi a vízbe... "
Te teljesen hülye vagy. "Kicsit gyorsan vezettem".
Apám, borogass. Mennyivel mentél??
Apád is egy idióta, amiért vett neked egy drága erős autót. Kaptál volna egy kis tízéves Opel Corsa-t vagy Suzuki Swift-et, azzal meg tudtál volna tanulni a rutinpályán kívül is vezetni.
De neeeem, neked menőzni kell gimnazistaként.
És aztán gyáván keresel valakit, hogy vállalja helyetted.
Szerencsétlen idióta vagy te is meg az apád is.
Anyád helyében elvenném az autót és akkor kapnád vissza, ha lesz pénzed kijavíttatni, és akkor is csak addig, amíg eladod valakinek, és veszel helyette egy a te számodra megfelelő méret és erősségű autót.
-.-
már úgyis régen volt kaptamegydrágakocsitdeösszetörtem-kérdés...
ha ahhoz elég nagy vagy, hogy ellentmondj a szüleidnek, akkor legyél ahhoz nagy, hogy vállald a felelősséget. Mondjuk elég ellentmondásos a történet.
én ilyen esetben annyira szégyelném magam, hogy beállnék vele a garázsba, és addig ott állna az az auto, ameddig valami diákmunkával nem tudok összeszedni annyi pénzt, hogy meg lehessen javitani..
(és onnantol kezdve bizony mindent én fizetnék az auto után, ha kell rá gumit venni, ha be kell fizetni a biztositást, a sulyadot stb stb.)
Valakivel felvállaltatni a lehető legrosszabb ötlet. A szüleid első valószínűsíthető reakciója az lesz, hogy vele akarják kifizettetni és azonnal lebuksz csak sokkal rosszabb módon mint ha bevallottad volna.
A szüleid nem hülyék, könnyen rá tudnak jönni mi történt főleg hogy van egy csomó tanú. Szóval ne hazudj, mond meg az igazat, hogy lecsúsztál az útról és ennyi. Bármi mással rosszabbul jársz.
Ez nem kamu? :)
Az elején még a semmi közepén állt a ház, de most már olyan út vezet hozzá, amit fák szegélyeznek és ráadásul víz van alatta :S
Mi ez, egy híd? :D
De nem tudom állni a költségeket, mert nem dolgozom.
Inkább nem írom le, hogy mennyivel mentem.
Igen, tudom, hogy hibáztam. Már megkaptam mindenkitől, a barátomtól, a barátnőimtől, hogy felelőtlen voltam. Tisztában vagyok vele.
Nem kamu. Attól, mert csak szántóföld van a ház körül, még lehetnek fák és egy kisebb folyó a földút mellett, nem? :)
Vagy ez földrajzilag lehetetlen?
A "semmi közepén" azt jelenti nekem, hogy nem a városba van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!