Miért ilyen velem tesóm?
Én ilyenkor jól megcibálom nővérem:D
20/L
legyél te is paraszt, nálam ez beválik.
jah és vannak olyan dolgaink amit nem szeretnénk ha valaki megtudna..:)
Mert egy megkeseredett vénlány, akinek nincsenek barátai, nagy nehezen szerzett egy pasit magának, de az meg messze van, bár amilyennek tűnik, az is lelép majd tőle.
Nekem is van ilyen rokonom, egy szerencsétlen vénlány, már 30éves, és arra élvez, hogy mindenkibe belekössön, akinek vannak barátai, meg rendes párkapcsolata, meg állandóan arról dumál, hogy a lényeg, hogy a pasinak pénze legyen. És még ő néz hülyének meg gyerekesnek mindenkit.
Kérdés, ebben mekkora szava van anyudnak illetve, hogy mennyire érett módon áll hozzá a kérdéshez, mivel abból amit írsz az jön le, hogy a nővérednek nem csak veled, hanem pl. a pasijával és másokkal is gondja van. Lehet, hogy ilyen a természete, alapbeállítottsága.
Az ilyen ember nem különösebben képes másokkal, azok érzéseivel törődni, ha pedig buta, még abból sem tanul, ha önmaga okán kénytelen ugyanezeket a dolgokat valakitől elszenvedni.
Egy ilyen problémát a szülőnek kellene kezelni, akkor is, ha nem vagytok gyerekek, ha az ő házában/szárnyai alatt zajlik le. Ezért nagyon fontos, hogy a szülő mennyire határozott értékrenddel rendelkezik, mivel ezen áll, vagy bukik, hogy a közvetítésével ez tovább mérgesedik vagy nem.
Tudok olyan esetről, ahol szintén nővér hasonlóképp magának mindent megengedett, de a kisebb testvért mindenért megszólta, az anyjuk pedig nem lépett közbe és mindig kihúzta a bajból amit kavart. Ezzel annyit ért el, hogy az idősebb testvér következmények hiányában a mai napig képtelen hosszútávú, felelős döntéseket hozni, holott már anya - de férj nélkül, köszönhetően magának.
Magad anyuddal, tesóddal vagy nélkülük, de kénytelen vagy kezelni/feldolgozni a helyzetet. Szedd össze az érveid, gondolatod és kérdezd meg:
-szerinte a viselkedése normális-e, tehát nincs baja veled, hanem alapból ez neki a természetes
1. ha igen, mondd meg, hogy ez számodra pl. bántó, te sem így bánsz vele, stb
2. nem természetes neki, hanem baja van veled: mi(k) a baj(ai)? esetleg meg lehet kérdezni, hogy xy-al, akivel szintén veszekszik, mi a baj, vagy, ha sok ilyen van, megkérdezni, nem lehet, hogy nála a hiba?
3. esetleg javaslatot kérni a megoldásra a viszony rendezését illetően. erre lehet, hogy csak pislog, mintha kínaiul beszélnél..
(ezeket a beszélgetéseket célszerű feljegyezni, vagy felvenni, esetleg családi körben lebonyolítani, bár egy teszetosza szülő esetén mit sem ér)
Hajlandóság nélkül a részéről nem marad más, mint szintén átnézni rajta. Ilyen emberek miatt mennek szét családok, márpedig a család az egyetlen erős háttér ebben a világban. Lassan ez a fogalom megszűnik.
A fentiekkel kideríted meghatja egyáltalán a dolog, vagy egyszerűen tapló és valamiért úgyis beléd kötne.
Szerintem féltékeny rád hogy neked ami fontos megvan..pl barátok...neki meg csak a barátja volt erre őis elmegy messze és lehet nem byzik meg benne...azon idegeskedik h megcsalja e....vagy lehet hogy ez a tipikus ő a kicsi biztos kedvenc..beképzelik maguknak a nagytesók....van aki felfogja h nem igy van (pl nálunk..én vagyok a kicsi és nem kivételeznek velem..egy ideig a tesóm ug gondolta h igen de leültünk és megbeszéltük) azóta nem mondom h felhőtlen de jó a kapcsolatunk és átkültözött hozzám...ha elalszok betakargat szóval igazi jó tesó....:) sztem üljetek le ketten és beszéljétek meg...megtudjátok oldani =) sok sikert
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!