Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elsősorban kinek a felelőssége...

Elsősorban kinek a felelőssége a temetés?

Figyelt kérdés

A házastársé, vagy a gyereké? Lehet egyáltalán ilyenről beszélni, hogy kinek a "felelőssége"? Nyilván mindkét fél (több gyerek esetéb több fél) belead, de elvárható-e, hogy csak az egyik fél finanszírozzon mindent? Ha a házastársnak csak kevés, 100 forint megtakarított pénze van, akkor elvárható-e, hogy azt beleadja és ne teljes egészében a gyerek állja a költségeket?

Undorító téma ez ilyenkor, de sajnos mégis felmerült.

Ti hogyan látjátok?

A házastárs nem gondolja, hogy bele kéne adnia az összekuporgatott pénzét, a gyerek viszont úgy gondolja, hogy nem neki kell állnia az egészet.

2014. ápr. 15. 11:58
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
24%
A törvényes örökösök,vagy közös megegyezés alapján a közel álló rokonok,illetve ha gyámság alatt volt az illető.Pl Alkoholizmus miatt,stb..... Amúgy igen egy hamvasztás is kb fél millió + egyéb költségek.Én 4éve átéltem és nem kívánom senkinek sem.
2014. ápr. 15. 12:51
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
AZ ozvegy helyeben mondjuk en meghuznam magam, ha mar nem adok bele semmit, es nem koveteloznek hogy meg tor is legyen etteremben.
2014. ápr. 15. 12:52
 33/43 anonim ***** válasza:
51%
Na melyik rohadt ingyenélő féreg pontozott le? Komolyan nem értem,kézzelfogható választ adtam...Ez volt az utolsó,hogy válaszoltam ebben a rovatban
2014. ápr. 15. 13:02
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Temetkezés összege egyenlő részben elosztva az özvegy, gyermekek, unokák között. Vagy az fizet, aki örököl.
2014. ápr. 15. 13:30
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
33as ,egy hamvasztás nem feltétlenül félmillió! Lehet csinálni milliós temetéseket is, de olcsobban is ki lehet hozni.
2014. ápr. 15. 13:39
 36/43 anonim ***** válasza:
53%
Égne a képem rendesen, ha meghalna az apám, tudom, hogy az anyukámnak nem elég a pénze a temetésre és nekiállnék osztozkodni, hogy de hát a te dolgod... :(
2014. ápr. 15. 13:56
 37/43 A kérdező kommentje:
36-os: Ácsi! Látom nem olvastad el az összes hozzászólásomat. Az özvegynek van több mint 100ezer forint félretett pénzze. Én úgy gondolom, hogy azzal igenis be kéne szállnia. A fennmaradó összeget pedig a fia fizesse, ami jócskán több lesz, mint 100ezer. Szerintem inkább az özvegynek kéne, hogy a pofája égjen, amiért nem hajlandó a félretett pénzével beszállni a költségekbe. Ez az én véleményem.
2014. ápr. 15. 14:03
 38/43 anonim ***** válasza:

Ez a te véleményed.

Nekem meg az, hogy 100 ezer forint félretett pénz lópikula! Ha valakinek CSAK ennyije van, akkor gazdag nem lehet, és igencsak fájhat, ha ezt elkölti!

Ti fogjátok kisegíteni, ha a következő hónapban lebetegszik és nem lesz pénze a gyógyszerekre, mert elszálltatok a temetési költségekkel?!

Ha anyámnak ennyije lenne, nem kérném tőle, hogy egy fillérrel is beszálljon!

2014. ápr. 15. 14:06
 39/43 anonim ***** válasza:
21%

Papámat hamvasztották, neki úgy volt majdnem 500 E a temetése. A koporsós temetésre azt mondták, hogy 1 millió körül van.

Szerintem mindenki adjon bele amennyit tud.

2014. ápr. 15. 14:08
 40/43 anonim ***** válasza:

Sajnos benne vagyunk, ez a helyi köztemető honlapjáról van:

"24. Mennyibe kerül egy temetés?

A temetés módjától és a választott áruféleségektől függően a koporsós temetés költsége 190.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig, a hamvasztásos temetés költsége 150.000 Ft-tól 300.000 Ft-ig terjedhet."

+

"9. Mennyibe kerül a sírhely újraváltása? A Köztemető sírhelytáblái övezetekre vannak osztva. Ezen belül a sírhelymegváltási díj mértéke 1.430 Ft-tól akár 25.000 Ft-ig is terjedhet."

Nem is lett több.

2014. ápr. 15. 14:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!