Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet új életet kezdeni...

Hogyan lehet új életet kezdeni? Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy nem vagyok valami büszke magamra. Sajnos érettségi után nem tanultam tovább, ezáltal nem kapok számomra kedvező munkát.Gyerekként azt hittem sokkal egyszerűbb lesz az élet, és nem nagyon foglakoztam az egésszel!A szüleimre sem hallgattam, pedig Ők is próbáltak segíteni! Úgy érzem le vagyok maradva mindenről, és már esélyem sincs semmire. Mindig szégyenkezem magam miatt, és így nem lehet leélni egy életet, hogy nem vagyok magammal elégedett! A mai világban pedig ha nincs jó állásod, nehéz még iskolára is kiszorítani a pénzt, márpedig suli nélkül csak a nyomor marad, és még a pasik sem mozdulnak rám emiatt.Egyedül élek, és már totál begubóztam, szégyellem magam a világ előtt! Kérlek segítsetek, mit lehet ilyenkor tenni? Félek hogy elhatalmasodik rajtam ez az érzés, és senkim nem lesz és semmim, csak élek majd nyomorúságban, mint a remete! (25 éves lány)
2009. dec. 21. 12:39
 1/9 anonim válasza:
100%
Szüleidre számíthatsz még? Ha igen kérj tőlük segítséget h kitanulj valami szakmát.
2009. dec. 21. 12:42
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Mivel már elmúltál 23, ezért levelezőn (nappalin már nem tudsz!)végezz el egy 2 éves OKJ szakmát.
2009. dec. 21. 12:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom ugyan hogy sikerült az érettségid, de még mindig nem vagy elkésve semmivel. Jelentkezhetsz OKJ-s képzésre, de akár egyetemre is. OKJ-s képzéseknél is lehetőség van részletfizetésre, avagy "kedvezményekre"... hogy pontosan mire is jár, fogalmam sincs. Lényeg a lényeg, nincs családod, el vagy keseredve, hát irány a suli!! Több szempontból is jó. Tanulhatsz, lesz egy szakmád, amit jobb esetben szeretsz, talán könnyebben is találsz munkát. Az évek alatt pedig megismersz új embereket, lesznek barátaid, társaid, lehet még a nagy szerelem is rád talál. :) Egyetemre nem csak tizenévesek járnak! :)
2009. dec. 21. 12:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat,de amint írtam is, sulihoz nincs pénzem!Márpedig egy Okj-s képzés 100Ezer Ft-nál kezdődik, plusz vizsgadíj stb.. Épp hogy meg tudok élni a fizetésemből! Nem akarok elveszni!
2009. dec. 21. 13:03
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

Hidd el, az, hogy most így érzel, nem feltétlenül csak negatív! Nagyon sokan, életük végéig nem jutnak el addig, hogy rájöjjenek, nem csinálták a legjobban a dolgaikat. Főleg nem, hogy belássák, a szüleik jót akartak nekik, de nem hallgattak rájuk. Mivel Te eljutottál idáig, hogy ezt belásd, tény, hogy eljutottál a bölcsességnek egy fokára. Tudod, hogy nem tettél eleget, már csak arról kell meggyőznöd magad, hogy tenni valamit nem csak a múltban lehet, hanem MOST azonnal is. (Különben könnyű lenne azt mondani, hejj, hát eddig kellett volna dolgoznom azon, hogy legyen valami alapom, most már késő, tehát nem is teszek már semmit. Inkább megyek és sajnálom magam.)

Mivel 25 éves vagy, egyáltalán nem vagy elkésve. Nyilván a tanulásból már kicsit kiestél, hiszen kb. 7 éve érettségiztél, de ez ne tartson vissza. Előny az, ha valaki benne van a tanulásban és még csak 18, de az is előny, ha valaki ráébred, hogy nem a szüleinek tanul, hanem saját magáért. Vissza lehet zökkenni felnőtt fejjel is, bár belefogni kicsit nehezebb. Fontos, hogy nyiss a világra, indulj el valahonnan. Pl. vannak a neten olyan hirdetések, ahol fiatalok járnak el együtt túrázni. Vannak idegennyelvű társalgási klubok, jórészt ingyenesek, vagy mondjuk havi párszáz Ft hozzájárulással, ha valami termet bérelnek. Nem tudom, mi az, ami érdekel, de az tuti, hogy nem vagy vele egyedül. Ha már találtál társakra, akár köztük találhatsz olyanra is, aki segíteni tud másban is. Pl. munkát, vagy valami jó tanfolyamot találni. Először persze egy kicsit nem árt megalkudni, és vállalj el számodra nem túlságosan álom munkaként elképzelt állást is. Az, ha naponta dolgozol és gyűjtesz mondjuk egy tanfolyamra, már javíthat a közérzeteden. A munkahelyen is tehetsz kapcsolatokra szert. Ahhoz, hogy érkezzen feléd segítség, mindenképp nyitottnak kell lenned, mert nem fogod észrevenni. A kinyitáshoz pedig legjobb módszer az, ha adsz. Vedd észre magad körül azokat, akiknek még nálad is nagyobb szüksége van arra, hogy valaki segítsen. Vigyázhatsz a szomszéd gyerekére pár órát, akinek segíthetsz tanulni, vagy a szomszéd néninek felteszed a függönyét, mert nem tud felmenni a létrára. Ezek apróságok, de nem csak másoknak, hanem magadnak is segítesz ezzel, mert máris nem vagy begubózva és addig sem a magad szomorú sorsán sóhajtozol. Ha elindítod az áramlást, már sokkal jobban fogod magad érezni. Nem vagy elkésve. Éppen időben ébredtél!!

2009. dec. 21. 13:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó Válaszadó! Nagyon szépen köszönöm, igazán emberséges és roppant intelligens a válaszod! Kipróbálom a benne leírtakat:-D
2009. dec. 21. 13:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szinten 25 eves lany vagyok.

En ugy probaltam uj eletet kezdeni, hogy kikoltoztem eloszor Angliaba, utana elkoltoztem Franciaorszagba.

Kozben szuletett egy babàm is, igy miota eljottem otthonrol 3 eve, gyokeresen megvaltozott az eletem.

Ha tovabb szeretnel tanulni es beszelsz nyelvet, ajanlom menj el valahova, Angliaban nem veszesek az egyetemek.

Sajnos en se tanultam tovabb erettsegi utan, az angolt eleg jol megtanultam a suliban es most baba mellett nyomom a franciat. Egy percig se unatkozom, szines lett az eletem.

De ez csak egy tapasztalat es tipp, nem ismerlek, nem tudom mit tervezel igazan.

Sok sikert!

2009. dec. 21. 15:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Szia Szintén 25 éves Válaszadó! Hasonló terveim voltak Nekem is... Csak hát... Közvetítő által szerettem volna kijutni külföldre (német nyelvterületre, mert nekem az megy jobban),de 2 helyen is leszedtek pénzzel, és eltüntek! Ismerettségem pedig nincs kint :-(
2009. dec. 21. 17:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Hogy alakult az életed azóta?
2010. ápr. 16. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!