Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » 17éves lány vagyok, most...

17éves lány vagyok, most fogok teniszezni kezdeni. Milyen ütőt javasoltok, hogy vegyek? Mit kell figyelembe vennem vásárláskor?

Figyelt kérdés
2009. okt. 23. 09:22
 1/6 anonim válasza:
100%
Nem tudok rá válaszolni bocsi, de örvendetes végre egy normális kérdés ami mást is érdekelhet. Esetleg annyit megírhatnál a hozzáértőknek, hogy mennyiért akarsz venni max, és milyen gyakran fogsz teniszezni?
2009. okt. 23. 10:31
 2/6 anonim válasza:
100%
elvileg női ütőt kéne, ami sokkal könnyebb mint a férfi. nekem head márkájú van, igaz én már másfél éve nem is teniszeztem. az eladók biztosan tudnak majd segíteni, vagy az edződet kérdd meg hogy menjen el veled megvenni. jó teniszezést, nem könnyű sport.
2009. okt. 23. 11:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Vásárláskor vedd figyelembe, hogy a nyél, a markolat ármérője mekkora, fontos, hogy stabi legyen a fogásod. (Különböző méretben vannak 1-töl, 5íg).

Fontos, hogy az ütő súlypontja hol van (pld fejnejéz).

Legyen benne jó rezgés csillapítás.

A széles fejű ütök valók a kezdőknek, mert nagyobb a felület, és ezáltal könnyebben eltalálod a labdát.

Mindenképpen márkásabb ütőt vegyél, (Head, Fischer)

Esetleg még, de ezekkel később is rá érsz foglalkozni.

Fontos még az ütő húrja. (szintetikus húrok, és bélhúrok, a Babolat egy jó márka)

Ha teheted, húroztasd újra, mer kitudja milyen öreg a boltban álló ütő húrja. Fontos, a játék stílusodtól az, hogy mekkora feszesére van a húr meghúzva. 18-23kg, ha erős a karód, lassabb játék. Ha gyenge a karod akkor feszesebbre 29-32kg, gyorsabb játék.

Röviden ennyi.

2009. okt. 23. 11:53
 4/6 anonim ***** válasza:

szia !

Én 10 évig teniszeztem , versenyeztem aktivan ebböl 5 évet, és akármilyen hihetelen , teljesen mind1 milyen ütövel játszottam, nem vettem észre nagy különbséget , max az ütök húrozásán. Ezt úgy értem , hogy zavart mindig az , hogy a boltban vett ütöknek olyan " gyenge " volt a húrozása, de amikor az edzöm egy idö után újrahúrozta, már full jó volt nekem.

Ö mindig azt mondta , hogy egy darab fával is tudni kell elütni a labdát :D

Szóval mivel te most kezded, én azt javaslom , hogy ne adjál ki ilyen 10.000 FT-nál többet egy ütöért , mert majdhogynem mind1 lesz, söt nem tudom nekünk régen úgy volt hogy nem is kellett saját ütö , mert a klub biztositott. Neked nem ajánlottak fel ilyet? Vagy ha találsz 10.000 Ft-nál olcsóbbat , az is megteszi ilyen 6.-7.000 körül.

Persze , ha úgy gondolod vehetsz drágábbat is.

2009. okt. 23. 12:17
 5/6 A kérdező kommentje:

először is köszi az eddigi válaszokat=)

Hát elvileg csoportos oktatás lesz (4fö) és heti 1x szóval nem sok..

azt nem tudom h biztosít-e a klub ütőt,ezt meg fogom kérdezni:) az árkategóriában én se gondoltam 10 ezernél többre első nekifutásra,kezdőként nem is látom értelmét 30-40 ezreket kiadni érte.:)

még egyszer köszi az eddigi infókat,sokat segítettetek velük:)

2009. okt. 24. 09:34
 6/6 anonim válasza:
Az első teniszütőd majdnem mindegy milyen lesz. Majd kb 80-100 óra játék után ( edzővel ha edző nélkül akkor sokkal több) kezd kialakulni a játék stílusod és akkor kell majd eldöntened milyen ütőket fogsz venni. Ha jó az edződ és képben van fog segíteni benne.
2010. jan. 15. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!