17éves lány vagyok, most fogok teniszezni kezdeni. Milyen ütőt javasoltok, hogy vegyek? Mit kell figyelembe vennem vásárláskor?
Vásárláskor vedd figyelembe, hogy a nyél, a markolat ármérője mekkora, fontos, hogy stabi legyen a fogásod. (Különböző méretben vannak 1-töl, 5íg).
Fontos, hogy az ütő súlypontja hol van (pld fejnejéz).
Legyen benne jó rezgés csillapítás.
A széles fejű ütök valók a kezdőknek, mert nagyobb a felület, és ezáltal könnyebben eltalálod a labdát.
Mindenképpen márkásabb ütőt vegyél, (Head, Fischer)
Esetleg még, de ezekkel később is rá érsz foglalkozni.
Fontos még az ütő húrja. (szintetikus húrok, és bélhúrok, a Babolat egy jó márka)
Ha teheted, húroztasd újra, mer kitudja milyen öreg a boltban álló ütő húrja. Fontos, a játék stílusodtól az, hogy mekkora feszesére van a húr meghúzva. 18-23kg, ha erős a karód, lassabb játék. Ha gyenge a karod akkor feszesebbre 29-32kg, gyorsabb játék.
Röviden ennyi.
szia !
Én 10 évig teniszeztem , versenyeztem aktivan ebböl 5 évet, és akármilyen hihetelen , teljesen mind1 milyen ütövel játszottam, nem vettem észre nagy különbséget , max az ütök húrozásán. Ezt úgy értem , hogy zavart mindig az , hogy a boltban vett ütöknek olyan " gyenge " volt a húrozása, de amikor az edzöm egy idö után újrahúrozta, már full jó volt nekem.
Ö mindig azt mondta , hogy egy darab fával is tudni kell elütni a labdát :D
Szóval mivel te most kezded, én azt javaslom , hogy ne adjál ki ilyen 10.000 FT-nál többet egy ütöért , mert majdhogynem mind1 lesz, söt nem tudom nekünk régen úgy volt hogy nem is kellett saját ütö , mert a klub biztositott. Neked nem ajánlottak fel ilyet? Vagy ha találsz 10.000 Ft-nál olcsóbbat , az is megteszi ilyen 6.-7.000 körül.
Persze , ha úgy gondolod vehetsz drágábbat is.
először is köszi az eddigi válaszokat=)
Hát elvileg csoportos oktatás lesz (4fö) és heti 1x szóval nem sok..
azt nem tudom h biztosít-e a klub ütőt,ezt meg fogom kérdezni:) az árkategóriában én se gondoltam 10 ezernél többre első nekifutásra,kezdőként nem is látom értelmét 30-40 ezreket kiadni érte.:)
még egyszer köszi az eddigi infókat,sokat segítettetek velük:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!