Jogosan sértődött meg a párom, mert ducinak neveztem a kisfiát?
A kisfiú nincs még 6 éves, de már 140es méretű ruhákat is kezdi kinőni... Mondtam a páromnak, hogy ne vegyünk már neki édességet meg chipset, és ha jó idő van (2 hetente van nálunk) akkor menjünk el túrázni vagy vigyük gyerekek közé hogy mozogjon kicsit.
Azt mondja a gyereknek jó az, ha egész nap tévézik, mert hogy az anyjánál is azt csinálja, közben pedig nassol.
A focizás is nagyon jó ötlet, főleg, ha a gyereknek sikerélményt hoz. Itt a nyár, most lenne esélye fogyni, ha veletek van, mert jó sok friss, egészséges zöldség elérhető, és a szabadba is ki lehet menni. Ha minden napra, amit veletek tölt, szervezel egy kis mozgást, már nagyon sokat tettél.
Szegény iskoláskorú, nagyon nehéz helyzete lesez a tesiórákon, és akkora adag kudarcot és önutálatot szed magára, hogy egy fél élet kevés lesz kihevernie. :( Nagyon szomorú, hogy a párod ezt félvállról veszi, de talán ha látja, hogy veled szívesen mozog a gyerek, akkor ő is veletek tart, hiszen melyik apa ne akarna egy kicsit focizgatni a fiával? :)
33 kiló az tényleg sok, enyém 20.
az a baj, hogy ezzel az egésszel van baj, hogy anyjánál is meg apjánál is az a program, hogy ül a tv előtt a gyerek és tömi magába a cukrot.
mi pl. ma kirándultunk egész délelőtt, végig futott a szurdokon, alig bírtuk követni, majd a telket rendbe tettük, most megyünk vacsizni és most fogjuk bekapcsolni a tv-t. és még mindig pörög, ugrál, tele van energiával :)
ovi utáni is mindennap 2 órát kint vagyunk, játszóterezünk, biciklizünk vagy boltba elsétálunk kenyérért, tejért... ez lenne a normális szerintem, egész életét meghatározza majd az a minta amit most kap.
de jó, hogy legalább te látod mi is baj ezzel, remélem elérsz valamit. aztán majd csak rákap egy kis egészséges életmódra és hátha az anyját is majd ráveszi a változásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!