Mennyi idősen lehet egyedül hagyni a gyerekeket éjjelre?
Párommal mind a ketten pékek vagyunk, van 2 gyerekünk, 9 és 8 évesek. Eddig helyben dolgoztunk váltott műszakban, de megszűnt a munkahelyünk. Most utaznunk kell egy olyan pékségbe, ahol ketten vagyunk és csak éjszakás műszak van. Eddig a nagyszülők segítettek, de már túl sokat akarnak (anyagilag), nem dolgoznak, csak a bőrt húzzák az emberről. Eddig is kaptak havonta kb 30-50 ezret, de ennél többet már nem tudunk nekik adni, emiatt rendszeres a veszekedés. Mindig jönnek a kifogások, nem tud főzni, nincs mit enni (inni mindig van, meg cigizni).
Szeretném nélkülük megoldani, de még szerintem korai a gyerekeket egyedül hagyni.Úgy emlékszem minket (engem és a testvéreimet) ennyi idősen már egyedül hagytak.
Féltem őket. Olyan kis önállóak, de akkor is kicsik még. VAgy csak nekem ?
Köszönöm a válaszokat.
"Miért nem normális, hogyha felnőtt emberek félnek éjszaka? ondjuk ez már kissé off téma. De olyan nagyon nagy biztonság lenne pl. Budapesten, hogy nincs oka félnie az embernek?"
Miért, veled történt már valami rossz?
Hogy tudtál gyereket vállalni, egy olyan világba, amitől rettegsz?
A pasid tán szuperhős, hogy ha belép az ajtón, akkor Budapest hirtelen nem lesz veszélyes?
Igenis felnőtt embernél nem normális dolog, ha fél egyedül. El kell menni akkor orvoshoz.
Azért elítélni nem kellene azokat, akik egyedül hagyják éjjel a gyereket. Az 5 éves gyerek anyukája is a munka miatt tette, és vajon hol volt az apuka?
Kérdező, talán 30 ezerért találsz valakit, aki megbízható ezzel,kicsit kicsik még az egyedülléthez.
" Azért elítélni nem kellene azokat, akik egyedül hagyják éjjel a gyereket. Az 5 éves gyerek anyukája is a munka miatt tette, "
Ja. Nem ítéljük el. Akkor se tegyük, amikor majd olvassuk a szalag címet: "Az öt eves B. Pistike bennégett a lakasban! A szulei egyedül hagyták éjszakára a kisgyereket mert éjszakai műszakban dolgoztak. Az épületben elektromos zárlat miatt tűz ütött ki, a gyermek életét vesztette."
Nem normalis, aki egyedül hagy egy kisgyereket, pláne éjszakára.
Lepontoztak az elso valaszom, pedig valoban, 14 ev alatt, ha magara hagyja valaki hosszabb idore a gyereket, kiskoru veszelyeztetese miatt eljaras indulhat ellene, ha kiderul Attol fuggoen, hogy tortent e valami a gyerekkel -pl semmi, vagy baleset erte, ne adj Isten meghalt- atmeneti nevelesbe veheti a gyamhivatal, megvonhatjak a szuloi felugyeleti jogot, lecsukhatjak a "felelos" szulot.
Egy kisgyerek nem kepes felmerni a veszelyhelyzetet, nem kepes megfeleloen cselekedni. Iskolaban dolgoztam, tuzriado gyakorlat volt, elore bejelentve a kezdete elott. Megis, amikor megszolalt a jelzes, rengeteg gyerek foldbegyokerezett labbal allt, nem mozdult, volt, amelyik a mosdoba menekult es magara zarta. De eleg csak egy atlag kicsire gondolni, aki a menekules helyett a macijat vagy a valodi kisallatat mentene....
Meg egy felnott se biztos, hogy nem blokkol le veszely helyzet eseten...
Lehet azzal jonni, hogy nem sok esely van ra. Nem is kell, hogy sok legyen, eleg, ha epp akkor ugy hozza az elet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!