Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi idősen lehet egyedül...

Mennyi idősen lehet egyedül hagyni a gyerekeket éjjelre?

Figyelt kérdés

Párommal mind a ketten pékek vagyunk, van 2 gyerekünk, 9 és 8 évesek. Eddig helyben dolgoztunk váltott műszakban, de megszűnt a munkahelyünk. Most utaznunk kell egy olyan pékségbe, ahol ketten vagyunk és csak éjszakás műszak van. Eddig a nagyszülők segítettek, de már túl sokat akarnak (anyagilag), nem dolgoznak, csak a bőrt húzzák az emberről. Eddig is kaptak havonta kb 30-50 ezret, de ennél többet már nem tudunk nekik adni, emiatt rendszeres a veszekedés. Mindig jönnek a kifogások, nem tud főzni, nincs mit enni (inni mindig van, meg cigizni).

Szeretném nélkülük megoldani, de még szerintem korai a gyerekeket egyedül hagyni.Úgy emlékszem minket (engem és a testvéreimet) ennyi idősen már egyedül hagytak.

Féltem őket. Olyan kis önállóak, de akkor is kicsik még. VAgy csak nekem ?

Köszönöm a válaszokat.

2014. ápr. 9. 15:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
79%
9-es nem irigyellek érte amilyen felelőtlen tapló szüleid lehetnek :)
2014. ápr. 9. 16:25
 12/29 anonim ***** válasza:
78%
8-9 éveseket még nem szabad magukra hagyni éjszakára.
2014. ápr. 9. 16:33
 13/29 anonim ***** válasza:
96%

9-es neked van gyereked?? te otthon hagynád nyugodt lelkiiserettel egész éjszakára 10 éven aluli gyerekeidet?

Azért mert a te szüleid ezt megcsinálták,-az nem jelenti hogy ez a normális.!!

És mi van akkor ha akkor történik valam..??-egy kis gyerek nem tud olyan jól és gyorsan reagálni helyzetekre

2014. ápr. 9. 16:35
 14/29 anonim ***** válasza:
80%
Egyszer-egyszer beleférhet, de napi rendszerességgel nem hagynék ekkora gyerekeket egész éjjelre egyedül.
2014. ápr. 9. 16:42
 15/29 anonim ***** válasza:
57%

Hadd meséljek el nektek egy történetet, nemrég hallottam a kollégámtól, és a mai napig nem tértem még magamhoz.

Nos, kolléga egyedül neveli 5 éves kislányát. (Nagyszülők három utcányira, de nagyon idősek már, és fővárosról van szó). Egyik este gond volt a munkában, és éjszaka bejött a kolléga.. és még egyszer bejött éjszaka, és még egyszer.. aztán rákérdeztem, hol a kislánya? Válasza: Alszik.. Kérdeztem, hogy a nagyszülőknél? Válasza: Nem, otthon.. kérdem kivel? Válasza: egyedül...

(azóta se tértem magamhoz). Kérdem és ha felébred és keres? Válasza: Nem szokott felébredni éjszaka... Hát.. nem értem, azóta se értem...

2014. ápr. 9. 17:01
 16/29 anonim ***** válasza:
84%

Időpont ma 16:17

Miért nem írod le a korodat??

Tudod minket is otthon hagytak éjszaka a szüleink, én is 8 évesen Budapestről egyedül utaztam Debrecenbe, de azért írjuk már oda a többieknek, hogy 20-30 évvel ezelőtt volt ez. Akkor teljesen más világ volt.

Én hiába voltam önálló már 10 évesen a fiaimat nem hagytam egyedül ennyi idősen. Azért a mai világ teljesen más mint amikor mi voltunk gyerekek.

Ma sokkal kegyetlenebb, durvább mint régen.

Kérdezőnek én csak annyit tanácsolnék, hogy ha nem okoz gondot a havi 30 ezer fizetése továbbra, akkor keressenek olyan diákot (egyetemistát) aki ennyi pénzért elvállalja a srácokat. Nagyon foglalkozni már nem kell velük, de ott van, és őrzi az álmukat. Nekem megérné az a 30 ezer, hogy nyugodtabban dolgozhassak.

40/N

2014. ápr. 9. 17:14
 17/29 anonim ***** válasza:
56%

Én sem hagynám magára. Én felnőtt nő létemre félek egyedül. Márpedig tudniuk kell, hogy nem vagy ott. Férjem 6 hónapon keresztül éjfélkor járt haza, egyedül voltam a 3.5 évesünkkel, hát legtöbbször nem mertem elaludni, amíg haza nem jött. El tudom képzelni, hogy retteghet akkor egy 8 éves gyerek. 14 éves kora előtt nem hagynám északára egyedül. Más kérdés, hogy a szülők 6-ra járnak, kábé akkor kelnének a legalább 10 éves gyerekek és egyedül mennek suliba, az úgy oké, de éjjel...az húzós.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen nagyszülőkkel vagytok megáldva. Anyósomnak eszébe nem jutna ilyesmi, pedig anyagilag elég sarul állnak, de a falatot is kivenné a szájából az unokájának is. Ez a legnagyobb baj, pedig csak annyi lenne a dolguk, hogy ők ott aludjanak nálatok vagy náluk aludjanak a gyerekek. Ahhoz már elég idősek a gyerekek, hogy elmenjenek reggel suliba, addig meg ti tudtok aludni. Valahogy csak le kell ülni velük beszélni. Ha nem az unokájukat nézik, nézzék a gyermeküket. Hiszen egyikőtök a gyermekük. Hogy képes valaki így viselkedni a saját gyermekével szemben? Próbáljatok meg velük beszélni.

2014. ápr. 9. 17:14
 18/29 anonim ***** válasza:
92%

Oké, azért az sem normális, ha felnőtt emberek félnek a párjuk nélkül a sötétben, azért valljuk be.

De 8-9 éves gyerekek szerintem még kicsik az egyedül éjszakázáshoz. Nem tudom, hol laktok, de csőtörés, sérülés, betörés mindenhol történhet.

2014. ápr. 9. 17:39
 19/29 anonim ***** válasza:
85%

én megdöbbentem a lepontozásokon!! tényleg ennyien otthon hagynátok nyugodt szívvel éjszaka a 10 éven aluli gyerekeiteket??

annyi baj történhet velük..

2014. ápr. 9. 18:22
 20/29 anonim ***** válasza:
94%

18: Miért nem normális, hogyha felnőtt emberek félnek éjszaka? ondjuk ez már kissé off téma. De olyan nagyon nagy biztonság lenne pl. Budapesten, hogy nincs oka félnie az embernek?

Egyébként előttem levőnek is igaza van, miért is lett lepontozva? Az lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy 10 éven aluli gyermekeket otthon hagyjunk egyedül?

Senki nem olvas híreket?

Csak úgy megsúgom, ha vmi/bármi baj adódna bármelyikükkel a szülőket még pluszba felelőtlenségért jól meg is hurcolja a törvény.

10 éven aluliakról van szó, nem idősebb tinikről. Akiket mellesleg szintén nem hagynék magukra, mert ki tudja merre csavarognának el, és milyen bandákba keverednének bele, még ha okos lenne is, ugyan is befolyásolhatóak.

2014. ápr. 9. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!