Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon miért csinálja?

Vajon miért csinálja?

Figyelt kérdés
Jelenleg babát várok. A kapcsolatom a párommal talán nem is lehetne jobb. A szülők már várták nagyon, hogy nálunk is baba szülessen. Anyósomék teljesen jól kezelik a helyzetet. Folyton kérdezgetnek, érdeklődnek. Pedig nagyon nem volt jó viszonyunk velük és most mégis, mintha kicserélték volna őket. Aminek én örülök, nagyon. Már régóta terveztük a babát elég hosszúra sikeredett, mivel külön élünk a szülőktől, nem akartuk hamarabb elmondani még be nem töltjük a 12 hetet. Így is tettünk. 12. betöltött hét után mentünk el a családhoz, készítettünk kis képeslapot, vittünk fényképezőt és videóztuk a pillanatot, hogy emlék maradjon. Mindenki nagyon boldog volt, sírtak, örültek. Tényleg. Leírhatatlan volt látni, hogy ennyire örülnek. Anyukámmal akivel eddig jó volt a kapcsolatom, most valahogy még is olyan hideg lett az egészhez. Nem kérdezősködik, nem érdeklődik. Ha írok valamit ennyi a válasz, hogy "ok". Vannak neki is problémái, régen is voltak, de akkor mégis másként beszélgettünk egymással, tényleg úgy, mint anya-lánya. Áldását adta ránk és soha egy kifogással nem élt sem ellenünk, sem a baba ellen, sem az ellen, hogy messzebb lakunk és ritkábban tudunk hazajárni. Sőt semmi ellen, tényleg örül nekünk. De most valahogy ez a baba téma annyira nem érdekli. Küldtünk képet, videót az ultrahangokról. Írok neki minden nap és soha egy csepp érdeklődést sem mutat. Kérdeztem tőle haragszik-e rám valamiért. Mert gondoltam rosszul eshetetett neki, hogy a párom főnökének mondtuk el először a hírt, mert muszáj volt, hogy tudjon róla és elengedje velem a vizsgálatokra. És anyukám csak 1-2 órával hamarabb tudta meg, mint bárki más. Amit el is mondtunk neki még akkor, és meg is értette. Azon csodálkozott kicsit csak, hogy nem szóltunk már sokkal korábban, hogy tervezzük a babát. De mondtam, hogy olyan hülyén jött volna le és így is sok hónapig próbálkoztunk PCO, stb. Nem akartam magam még evvel is heccelni, hogy mindenki azt kérdezgeti majd, hogy na sikerült már? Ez nekem rossz lett volna. Egyszerűen még a 4d-t sem várja. 4 lány unokája van és nagyon szeretett volna egy kisfiút. Amikor megtudta a hírt örült neki, hogy kisfiú lesz. De nem értem miért szűnt meg a kommunikáció közöttünk és egy pár hónapja miért kezeli így a dolgokat. Mindent lerendez egy okéval és hiába kérdezem, ő nem haragszik, nincs baj, igen majd megoldjátok a válasz, ti dolgotok stb. Eddig is mindig minden döntés a miénk volt, egyedül oldottunk meg mindent, mert az gondolom így normális. Csak néha kértem tanácsot, ha tényleg valami olyan volt amit nem tudtunk hogy működik, vagy hogy nem működik... Most is csak olyan dolgokat írtam le neki, mint pl szenvedünk a kisággyal, mert összetákolt valamit küldtek, alig bírtuk összerakni,elérhetetlenek telefonon és nyilván idegesít, hogy 3 hónapja nem jutunk egyről a kettőre, de ilyen és hasonló dolgok. És régen is ugyan ilyeneket mondtunk el a szülőknek csak. És anyukám örül is neki, hogy ilyen önállóak vagyunk és tervezgetjük az életünket, hogy haladunk előre stb. De valahogy még is megváltozott. Nem tudom mit ronthattam el, vagy mi változhatott meg benne, vagy miért csinálja ezt. Mert hiába kérdezem, nem ad rá választ. Szerintetek, velem van a baj?
2014. ápr. 2. 13:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

na hallod mintha magamat látnám:D csak 28 vagyok,de amikor a terhes barátnőim/ismerőseim jönnek a babás dolgokkal már eddig-eddig-eddig vagyok és csak annyit válaszolok aha,persze ,hogyne...

Alényeg nem akarom azt mondani nei"kislány fogd már be mert nem érdekel épp mit csináltok" nekik természetes hogy ez most a középpont,de én már a 3.anyukától hallgatom milyen szép az ultrahang és nézzem meg böe,fura paca van rajta hosszú ideig és nem tudom mit hol nézzek,mosolygok és ennyi.Anyukád 4 unokával már biztos a háta közepére kívánja ezt amíg meg nem születik a kicsi,de nem akar megsérteni sem.

2014. ápr. 2. 14:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
ja és fogadjunk anyóséknak az első unoka ők ezért ujjonganak
2014. ápr. 2. 14:07
 3/12 anonim ***** válasza:
49%

Leírásod alapján veled nincs semmi baj! Anyukádat bántja valami, de csúnya dolog, hogy nem mondja el neked, inkább folyamatosan megbánt. Elrontja így az örömödet, gondot okoz, ez biztosan ő is felfogja.

Ahogy ő most viselkedik, azt hívják játszmának. A játszmát meg egyféle képen lehet megszakítani, ha nem mész bele, nem vagy partner benne!

Ne változtass semmit az eddigi kapcsolatotokon, semmilyen irányba! Kérdezd meg tőle, hogy mi bántja, mert érzed, hogy megváltozott az irányodba! De szögezd le, hogy utoljára kérdezed meg! És ne is térj vissza rá, ha nem mondja el!

Ha nem hagyod, hogy elrontsa a kedved és hogy befolyásoljon, akkor egy idő után fel fog hagyni ezzel a viselkedéssel és talán elmondja, mi baja most. Vagy nem. De akkor se menj ebbe bele, legyél boldog és örülj a családodnak!

2014. ápr. 2. 14:07
 4/12 anonim ***** válasza:
Jól irtad. Anya lánya kapcsplat volt. De mivel te is anya leszel egy kicsit úgymond elveszti a lányát. Szerintem ezért távolodott el. Inkább ő távolodik mint majd te idővel (ami érthető is).
2014. ápr. 2. 14:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem meg amúgy semmi baja,csak idegesítő lehet mindig a baba dolgokat hallgatni még nagyszülőként is,férjem bátyjának felesége is csak a babáról tud beszélni,elején izgalmas volt de most már csak fárasztó és mégis mosolyogni kell azon milyen ágyat szereztek be, meg miért csak fehér rugdalódzó kell nekik:P
2014. ápr. 2. 14:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy már unja a témát, igen! Anyukám nem egy anya/nagymama típus igazán. Van ilyen. Az első és a második unokáját izgatottan várta. A második baba után nem egészen 1 évvel született a harmadik unoka, és akkor már sokkal kisebb volt az érdeklődése.

Én imádtam mindig is a babákat. 2 gyerekem lett, a második babám után sorra születtek a rokonságban a gyerekek, és bevallom, herótom lett a sok picitől.

Neked nyilván újdonság és nagy dolog, mert az első baba, de jobb, ha sértődés nélkül tudomásul veszed, hogy nem az anyukád az, akivel ujjongani tudsz erről.

2014. ápr. 2. 14:18
 7/12 A kérdező kommentje:

Anyósoméknál is 5. unoka lesz. Ott 3 fiú van és egy kislány. Örültek volna még 1 lánynak. De így azon viccelődnek, hogy akkor ott 4 fiú lesz és egy lány, itt meg 4 lány és egy fiú.

Igazából kérdeztem már tőle, hogy zavarja-e, hogy többet beszélek a babás dolgokról, mert, hogy felmerült bennem a dolog. És mondtam is, hogy nyugodtan mondja, ha sok. Nem fogok megsértődni, mert miért is tenném. A többi unokájának az életében annyira nem volt része így a várakozós időszakban, mert az egyik tesóm messzebb lakott és nem nagyon tudtak kommunikálni, a másik tesómnak az élettársa meg már 2. babáját várta, így ő nem volt annyira belelendülve. Szóval így nem tudom, hogy mondhatom-e azt, hogy unja már. A többi mondatokon pedig gondolkodom. Lehet tényleg az lehet benne, hogy elveszít engem, mint "anya-lánya". Vagy valami sértődés vagy valami áll a háttérben, amit nem akar elmondani. Ezek lehetnek esetleg, mert elég makacs természetű. Mostanában már amúgy nem is igen beszélek neki a babás dolgokról, próbálok egyéb más dolgokat mondani neki, egész más dolgokról beszélgetni vele, de valahogy nincs véleménye semmiről. Olyan rideg. Egyszerűen nem értem. Nem akarom veszendőbe hagyni a dolgokat, annak ellenére sem, hogy mostmár a párommal tényleg egy család leszünk és megváltozik a prioritás. De attól ő még az édesanyám. És eddig minden oké volt. De persze lehet, hogy tényleg kiakar maradni a mézes-mázas babavárós sztorikból. Csak nem értem, mert eddig mindent megtudtunk beszélni egymással. Voltak sokkal rosszabb dolgok is, és az még sem okozott ilyen eltávolodást. Itt "állok", most értetlenül. Nem tudom mit tehetnék még. Egyébként ez a 3. hónapja, hogy tudja a "babás" dolgokat, de ebből már egy hónapja kábé próbálom terelni a szót. Hmmm...

2014. ápr. 2. 14:24
 8/12 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy tényleg nem ő lesz akivel ujjongani tudok majd erről a témáról. Pedig nyilván örültem volna neki. Szóval azt mondjátok, hogy akkor teljesen szüntessem meg a témát a beszélgetésekből? Mondjuk ha én nem írok rá, ő nem igen fog rám írni.. Most eléggé ilyen témáink vannak csak. Főleg, hogy nemsokára 3. trimeszter... De ha ez kell akkor megteszem... ezen ne múljon. Csak azért rosszul esik. :(

De lehet tényleg megváltozott benne valami az anya-lánya dologgal kapcsolatban, mert az elején mindig, mindenhol csak a kis unoka volt.. de ez így gyorsan megváltozott. Még az az első 1-2 hét amikor megtudta és azóta, mintha kicserélték volna. Váá.. de kavarognak bennem a gondolatok. :(

2014. ápr. 2. 14:33
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Küldtünk képet, videót az ultrahangokról. Írok neki minden nap és soha egy csepp érdeklődést sem mutat. "

Ha minden nap nyaggatod, Ő mikor érdeklődhetne? Lehet, hogy más dolgokkal foglalkozik éppen akkor amikor keresed, és nem tud folyton átzökkenni a helyzetedbe. Kicsit ritkítsd, és néha várd meg, hogy ő jelentkezzen.

Leírod, hogy álomszerű. Támogat titeket mindenbe, nem szól bele semmibe stb. Akkor mégis mi a gond? Nyilván nem tud a sokadik unokával való terhességnek annyira örülni mint te. Ez természetes. Inkább a jót lásd csak, és gondolj arra, hogy az ami most veletek történik, 3 emberre tartozik úgy igazán. Rád a babára és a férjedre. Mindenki más máshogy áll a dologhoz.

2014. ápr. 2. 14:34
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

en meg tudom erteni, egyik rokonunk, nem eleg h napi 50 kepet tol a gyerekrol, megoszt minden szavazast.

2x szavaztam neki, 3x mondtam majd otthon...

utana munka helyen zaklat, regeljek, szavazzak csak par perc, most papirokat toltok, nem erek ra, hat felora mulva megint zaklat, meguntam h felbeszakitott, megmondtam h se most se tobbe nem szavazok semmi ilyenre se masra...

most gondolom megint 0% lesz, de ez van, en leg nem 2szinuskodok.

2014. ápr. 2. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!