Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hasznos ha valakinek két...

Hasznos ha valakinek két keresztneve van?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy ha valakinek 2 van , akkor hol az első keresztnevén , más társaságban pedig a második keresztnevén mutatnkozik be. Az az mindkettőt használja. Szerintem jó móka lehet , de most azok válaszoljanak akiknek 2 van.

2014. ápr. 1. 16:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%
Az en fiaimnak ket keresztneve van. Nem divatbol, hanem praktikussagi okokbol - apuka arab, a gyerekeknek egy arab es egy magyar keresztnevuk van. Magyarorszagon es arab orszagokban is laktunk/lakunk, az arab nevet a magyarok nem tudjak kimondani, a magyar nevet meg az arabok, igy orszag szerint valtogatjuk :P
2014. ápr. 1. 18:16
 12/14 anonim ***** válasza:
56%
Számomra nem hasznos. Hajnalka Beáta vagyok, a 2. keresztnevemet a családon kívül csak 1 barátnőm ismeri. Páromnak is 2 neve van, ő sem szereti. A kislányunknak csak 1 nevet adtunk, pont ezért. Nem hiszem, hogyha 18 évig megszokja az 1. keresztnevét, utána a 2.-at választaná.
2014. ápr. 1. 18:45
 13/14 anonim ***** válasza:
57%

Nekem vannak ismerőseim, kapásból kettő jut eszembe, akik különböző társaságokban különböző nevüket használják, vagy csak véletlenül, és rájuk hagyták, vagy egyes életszakaszaikban más-más nevük tetszett nekik jobban.

Nekem alapból kettő volt, és nem szerettem, most egy van (egy harmadik). Utáltam, hogy nemhogy nem tetszenek, de még a hosszával is bajlódnom kell, nem mindenki tud a kettőből választani, úgyhogy csak ezért felesleges kettőt adni. :D Ha nem szereti a nevét, majd lecseréli egy neki tetszőre. Plusz a legtöbb ismerősöm azt a nevét használja a kettőből, amelyiket megszokta, nem jellemző, hogy váltanak a másikra.

2014. ápr. 1. 19:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem is kettő van. Bár piszok szerencsém van, mivel vezetéknévvel és a két keresztnévvel is össz-vissz 10 betűből áll a nevem. És a kezdőbetűk kiadják a vezetéknevem... szóval tök jó :D Ált suliban és közép suliban nem szerettem. Nyűgnek tartottam, minden hova odaírni. De mára már nagyon szeretem. Büszke vagyok rá, hogy ilyen szép nevem van és különleges, bár csak az első nevemet használom. A 2. nagyon ritkán.
2014. ápr. 1. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!